Inte än men snart?

Besöket hos doktor Häst visade förbättringar hos Lussan! Men tyvärr är hon inte frisk :(
Det är en senskada, som töjts ut vid en vrickning! Detta visade ultraljudet. Senskador är ju kända för att ta evigheter att läka ut, men jag får börja skritta!!! Superhärligt att kunna sitta upp igen!!!
Nu är det så att ultraljudet visade även två andra saker.. Hon har:
1. Förkalkningar i senan. Det påverkar högst troligt inte alls Lucie överhuvud taget. Men det finns där iallafall, så nu vet vi det.
2. Väldigt lite brosk. Det däremot kan spela roll. Var lite läskigt att höra. Brosk är alltså det som ligger mellan benen kort och gott och utan det får man väldigt ont, för benen gnider mot varandra. Nu har hon brosk, men det är inte alls lika tjockt som det ska vara. Detta kan vara medfött och brukar då inte spela någon roll eftersom brosket då inte minskar i storlek. Däremot om detta börjat för några år sedan kan det vara så att hon blivit halt pga det, och då finns det inget att göra...
Nu tror veterinären inte att Lussan blivit halt pga det eftersom hon är halt på ett ben och har lika lite på det andra frambenet, och det är inte heller inflamerat. Sköönt! Måste dock veta att hon har lite brosk. När senan läkt ut vet vi ifall det är någon ko på isen, men troligen inte alltså :)


Nu blir det skritt (kanske lite trav ifall hon inte haltar) i en och en halv till två månader för att belastningen läker senan. Härligt att kunna rida igen!!!



För övrigt går jag nu i ES1B, tillsammans med 10 andra tjejer. Alla killarna går i ES1A, musik/musikal klassen, 33 st är dom i A. Vi ska dock läsa med spelteknik och animation istället för de andra esteterna, lite mobbat sådär.
Imorgon har vi specialdag, EOS (estetisk orientering, dvs teater, dans, bild och musik) hela dagen alla esteter. Imorgon kommer också 2or och 3or :)

Ciao!


Kommentarer
Postat av: Miro

Tror som du att det Fixar sig men det tar sin tid! Senskador tar sin tid även på oss människor (konstigt jämförelse va? Ha ha!) Men sedan när hon är hel så kör ni på som vanligt mot nya framgångar!

Kram Papps

2009-08-21 @ 01:08:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0