Laddar inför GBG horse show!

Lussan och jag rider på, det har gått jättebra varje dag nu, så jag skriver inte så mycket om det faktiskt! Markarbete på pessoat och hon har skött sig jättebra (:

Igår var jag en stund hos jackiboy, väldigt mysigt. Vi åt thaimat (jag åt bara ris och stark kyckling, MUMS), sov litegranna och Jack hade fått glasögon! Mycket fina :d

Idag har jag och Moa varit i stallet och släppt ut, plus gjort iordning. Klockan halv ett är det dags för lunch hos mormor och morfar, oxrullader, mjölig potatis och sås. Kötthataren Alva älskar denna maten, tror inte det finns någon i världen som tycker att den är äcklig :d såsen är det godaste som finns! Så det ser vi fram emot, mysigt att träffa mormis och morfis.

Sen blir det insläpp och jag ska förhoppningsvis sova ett tag efter det. Sen är det nämligen dags för träning för Eva Fredriksson, både för mig och Lussan och Moa och Carlos. Ska bli spännande och kul, som alltid med Eva! Hon är verkligen en jättebra markarbetestränare, eftersom hon och Camilla jobbar väldigt lika, och deras träningar går bra ihop, och Eva är även en superbra pedagog och hon tar sig tid att förstå hästen! Lucie bara älskar henne, det är jag bombsäker på! Hon blir alltid superpigg såfort vi träffar Eva, myshästen tycker att det är kul ;)

Nu på förmiddagen har jag också tagit ut pengar och räknat och räknat på det, eftersom det är GBG horse show imorgon för mig, Moa (http://moazalar.blogg.se) och Tove (http://orlandolamiro.blogg.se).
Vad jag helst skulle vilja köpa är:
Ridstövlar, antingen Jacsons i krokodilskinnsimitation, eller skräddarsydda från Axels någonting blabla. Christian köpte där, så jag ska spana efter Axel och något mer ;)

Leggings, mina är skitdåliga, bara öppnar sig när jag rider. Dock bara såna att rida hemma i, så inte så dyra, men de måste sitta bra, vara bekväma och inte av för dålig kvalité såklart (: 

Ett svart, enkelt hoppschabrak står också på önskelistan. Har så många söta ländtäcken och täcken, så jag behöver ett väldigt neutralt schabrak faktiskt.

Helst skulle jag vilja köpa ytterligare ett par ridbyxor från Kingsland också, tycker att de är så sköna! Antingen Jessica Jeans eller Jessica Manchester. Men mina funkar bra, de är inte så trasiga, bara pyttesaker, sömmarna sitter inte lika tajt längre och någon knapp är borta. Men tänkte kolla ifall de finns till mässpris, för isåfall kan det ju vara värt det, så har man ett par i reserv, behöver ju inte använda dom så mycket än (:

Jag har en massa benskydd redan, eller ja, iallafall tre par :P Så jag behöver egentligen inte nya. Men ett par har jag på träning och tävling, Eskadron, och de är dom enda som sitter riktigt bra. Sen har jag från Cartago också, de sitter helt okej, lite lite korta kanska, cob är dom. Men full är alldeles alldeles för stora :P Och sen har jag några från Falsterbo som av någon anledning bara kasar runt på hennes ben. Så funderar på att köpa ett par Equi-Guard, ifall det finns några tjusiga i rätt storlek och så, men det är precis lika kanske som ridbyxorna (:


LADDAR TILL TUSEN NU!
Ciao :d


Nu får det bannemig räcka med snö!!!!!

Nu är det jäkla ridhustaket så fyllt med snö att det typ inte klarar mer, det är på bristningsgränsen. Nu är jag så himla trött på all snö!
De främsta anledningarna till att snö är vit skit som jag är TRÖTT PÅ:
*Att brodda av och på. Varenda dag.
*Hur mycket man än klär på sig, rör sig och anstränger sig fryser man ändå alltid om ansiktet.
*Man kan inte ha uppsatt hår när man inte ska till stallet, eftersom man inte kan ha mössa då, och utan mössa dör man.
*Att skrapa rutorna på bilen. Fy fan vad det är störigt och framförallt, tar det tid.
*Om man är förkyld (somjag) och inte kan ta sig fram ordentligt i snön (som jag) så att man måste småspringa sista biten till busskuren för att inte missa bussen (som jag) får man jädrigt ont i halsen av den skarpa, hemska, iskalla luften. Och då blir man aldrig frisk...Som jag.
*Lussan går i en hage med ett gäng matglada, galna damer som blir redigt förbannade om de inte får lunch FORT när man kommer med påsarna. men alla får inte plats längs med staketet, så då får man gå in i hagen. OCh det tar ett tag att pulsa genom snön, och när man är tillräckligt långt för att kunna slänga ut höt till dom har man tur om man inte är sparkad i magen! (Njä, inte riktigt, men de blir sura (;)

OCH FRAMFÖRALLT: Man kan inte åka och tävla pga vädret och vägarna.

Men trots alla ovan nämnda saker gick det bra att rida. Det skulle skottas och köras med traktor osv under tiden vi red, så det var inte smärtfritt, men Lussan skötte sig bra, verkar gladöver pessoat, och både Calle och Lussan gick fint över BOMMAR! Inte illa!
Lussan gjorde snyggaste idag iallafall. Jag skulle korta upp tyglarna, men tappade då ena tygeln, och vad gör inte Bullen då? Jo, hon kutar iväg i galopp och springer över bommen. Lugnt och sansat, till skillnad från mig som hysteriskt skrattar och febrilt försöker få tag i tygeln igen! Hon är så söt (:

Glad över snön är iallafall Bosse som rullar sig tio gånger i minuten!


Där har ni honom- kungen av huset!

Imorgon ska jag rida, baka med Moa och antagligen träffa Jack också. Plus att jag ska prova ett täcke jag kanske ska köpa av Tove!

Natti!

bettresearch!

Nu har jag suttit i två timmar och kollat på tusentals sidor om bett, eftersom jag aldrig lyckas hitta ett bett som funkar så bra som pessoa gjorde. Grejen är ju att hon faktiskt gick skitbra på marken, inte kollade på titthinder, svarade på skänkeln och tillochmed Moa tyckte att Lussan blivit jättefin!
Men så har man ju hört dethär om att gageffekten och överrörligheten på pessoat inte går bra ihop, och den här överrörligheten är skadlig för hästen. På t.ex. pelham och hackamore finns ett stopp i form av en läderrem eller kedja, och detta gör då bettet mildare och inte skadligt.
Därför bestämde jag mig för att testa pelham på Bullen. Detta funkade mycket bra i början, hon tog stöd på bettet och verkade trivas, utan att bli alltför tung. Men hon blev lite för "tillbaka", jag kunde inte driva henne tillräckligt och detta kräver då en enorm energi och vilja från henne hela hela tiden, annars bäddar pelhamet för onödiga stopp. Dessutom är detta ett hoppbett, och jag behövde ha ett annat bett till markarbetet.
Jag testade ett vanligt tränsbett, men hon gör såhär:
Hänger sig i handen och drar sig nedåt på rakt spår
På böjt spår, eller såfort man tar i tygeln utan att vara totalt stabil (typ när man ställer inåt eller utåt) så lägger hon huvudet på sned och tar noll stöd-
Denna effekten, som också resulterar i att hon inte lyssnar på skänkeln och blir ofokuserad och även mycket mycket spänd i halsen, finns på dom flesta betten på henne. Även pytteyttelite på pessoa.
Har nu ridit på rakt bett, men jag tycker att spändhalseffekten kommer mer och mer, och hon bara leker med mig och tittar på precis allting. Samt att hon blir spänd och utan självbärighet, bara stressad eller tittig.

Nu har jag dock läst mycket om pessoabett, och något som får otroligt mycket positiv respons är att ha pessoabett, med en läderrem mellan översta ringen (den lilla, som man sätter sidostycket i) på båda sidorna. Då får man ett stopp och enligt väldigt många är detta en perfekt lösning, eftersom man har ett pessoa med den funktionen som ens häst trivs på (många känner liksom jag att deras hästar faktiskt gillar pessoa!) men man har ändå den säkerheten som finns på ett pelham.


Från och med imorgon testar jag att rida på pessoa med läderrem, jag saknar hur sjukt jädra fin hon var hela tiden innan jag började mixtra med bett! Ibland får man helt enkelt se vad ens häst blir glad av och göra sitt bästa för att förbättra den situationen ur andra synvinklar också!

Ciao!

Lite seg idag.

Inatt sov jag hos Jack och fick sån absurd huvudvärk! Det var helt outhärdligt, jag grät som ett litet barn. Tur att Jack var där, han fick fixa täcket, hämta vatten, hämta huvudvärkstablett och prata med Irene, hans mamma som råkar vara sjuksköterska (eller barnmorska tror jag?). Jag lyckades somna tillslut, men känner mig lite seg idag.
Sen verkar det inte som att det blir någon start i Karlshamn imorgon, mamma vågar inte ge sig ut på vägarna i detta vädret. Förstår henne, men samtidigt blir man ju väldigt besviken..
Idag blir det lite mys med Bullen i ridhuset, hon gick ett jääääättegosigt pass med benen flygande på fältet i den djupa snön igår, så hon behöver nog ingen jobbigare träning idag. Det blir lite gullgull med mitt nya Folksam Riders Cup-schabrak :P Nöjd!

Sen är det ju melodifestival idag, men jag har bojkottat de tidigare delfinalerna, inte bara på grund av det extremt fattiga startfältet utan också för att det är en skittävling. Hur kan man lägga så mycket pengar på ett sånt evenemang? Det är sjuka summor. Pinsamt när det finns så många behövande i världen. Jag gillar ju såklart en massa konserter och stora hästtävlingar, men melodifestivalen har liksom blivit mitt lilla hatobjekt, tyvärr.
Så trevlig är jag idag!
Längtar efter att rida i em och sen bara slappa ikväll iallafall.

Ciao!

Då var tjafset förbi!

Både tjafset i början på gårdagens hoppning, då jag bara förstörde och var spänd och arg. Dert släppte och gick skitbra! Gick även redigt bra för Tove och Miro, Christian och Leo, Fia och Lussan, Elin och Daisy och Titti och Bollan. Tittis fanclub(hon är bäst!) har nu även fångat christian. Fy tusan vad bra det gick för honom!
Och iochmed en bra träning och rekomendation från Titti ska jag starta 80 och 90 cm i helgen på pay&jump!!!
Bara var lugn, stressa henne inte, ha inte spöt i början och bra fart när jag ska hoppa högre, så går det säkert bra (:

Och så var tjafset i skolan förbi också... Skridskorna förbi, matteprovet (tack för hjälpen christian, gick superduperbra!), engelskaarbetet, medeltidsfesten och därmed också kulturhistoriaredovisningen.

Nu ska jag bara plugga franska till provet imorgon, städa upp lite i mitt rum, planera inför helgens bravader samt SOVA! Hostan eskalerar (sällan men extremt kraftiga attacker som lämnar mig röd i hela ansiktet) men snoret är liiiite mindre än tidigare. Varken fryser eller är supertrött heller (:

Imorgon blir det franska då, sen kulturhistoria, och samhäll (få tillbaka prov?) och sen ska jag rida Bullen i snön!
Kvällen blir bio och sen sova hos Jack, det ser jag fram emot (: Min mormor säger att jag är såååå kär i honom, och hon har ju alltid rätt ;) :D Lussan tar jag hand om på eftermiddagen på lördag, samt smörjer och så vidare då. LÄNGTAR EFTER ATT LÅTSASTÄVLA!

Godnatt.

två om mindre!

Tjosantrosan!! ett om mindre, man behöver inte vara medlem i karlshamn! ett till om mindre, mamma vill åka :d Så nu ska det bara rulla på tillräckligt bra idag, (med tanke på bettet och att leifträningen gick snarare åt helsekotta än superbra. dock har ju varenda camilla gått super, så jag hoppas att det var en tillfällighet förra gången!!!!).

Åh vad jag är glad, som jag tjatat om att få åka iväg och hoppa!
Ikväll anmäler jag mig beroende på kvällens hoppning :d
Och sen får man börja planera vad man ska ha på sig och så :d för bullen ska nog få ha premiär med sina tävlingsgrejer, även om jag kör vanliga ridbyxor! Fast kanske inte när jag tänker på det, har ingen matchande ländtäcke, det ska Moa sy, men hon har inte börjat än.. Hmm! Vi får se hur det blir, nu är jag bara glaaaaaad!

potentiell start i pay and jump och skutt ikväll!

Prick klockan sju står Lucie och jag och hänger på dörren, för att kunna studsa lite i ridhuset. Ska hoppa ett par hinder bara, på det raka bettet. Om det går bra, mamma har lust och det visar sig att man kan rida Karlshamns pay & jump utan att vara medlem i KnRk så blir det start där i helgen! Lite många om, men det ska nog reda ut sig hoppas jag :d

Imorgon blir en konstig dag också.
Först bild och screentryck med Håkan, sen matteprov (på annan tid än den vanliga), skridskor och till sist superefffektivt engelskaarbetande med mitt och Nikos projekt. Sen middag på Caspiens och medeltidsfest och redovisning klockan 17. Till sist hem, äta och ladda inför ridning och franskaprov på fredaaaaag!

Håll tummarna ikväll.
Ciao!


men tusan vad jag ryckte upp mig!

Jag gjorde faktiskt allt plugg jag lovade här för ett litet tag sen, och på rekordtid också!
Dessutom råkade jag på facebook se att det är pay&jump i karlshamn  på söndag... jag dreglar! Bara hoppa en liten 80 och en liten 90... Anmälningstiden går ut imorgon... Kanske är jag helt knäpp som vill hundraprocent seriöst :P

Nu ska jag faktiskt äta en kiwi och somna!
Imorgon blir det kanske lite småstuds på hopptiden vi egentligen har för Camilla. Den busen är ju i Thailand :P
Annars smyckesdesign, bild&form (cachering) och svenska (faktiskt inte så kul :S grupparbete. Men teaterläraren och världens bästa Karin Bång kommer på besök och Agnes är i min grupp, så jag dör inte).

Det var bara det jag hade att säga!

Ciao!

Mycket det blev att hålla reda på helt plötsligt...

Att få till ridhustiderna på bästa sätt, engelskaplugg, kulturhistoriaplugg, matteplugg, franskaplugg, att bli frisk från min envisa jädra förkylning, nya tider i skolan, skynda för att hinna tillbaka till skolan efter gympan--> skridskor, medeltidsfest och därför vara i skolan hela dagen, sportlov nästa vecka, alla skolgrejer till efter lovet...
Usch. Allt blir så rörigt när man är förkyld och trött och snorig.

Idag ska jag iallafall testa att redovisa kulturhistorian (torsdag), räkna sista biten matte (torsdag) och plugga lite franska (fredag). Sen ska jag försöka duscha idag också.

Annars händer det inget värt att prata om, var knöligt att rida många i halva men Lussan var duktig! Fin häst (:
Har köpt ett mörkrött läppstift och en mysig stor plånbok (100 kr istället för 149 pga liten liten fläck :P).

Jag kan också lägga till att jag varit ovanligt tjurig hela dagen, eftersom min lunch dagen till ära korsades lite av Jacks lunch. Men för en gångs skull var min engelskalärare tidigare och vi hann säga hej och inte mer :/
Sen är jag såklart tävlingssugen som tusan, och trött på allt medlidande jag helt utan skäl får av ett flertal! Ingen närstående dock :P Men ändå, ingen behöver tycka synd om mig för jag älskar min häst och är inte ledsen över hur det går på olika träningar :s konstigt...


Nu får det vara slutsurat för denna gången!
Ciao!

jag har bara en liten mening i min hjärna...

... FÅR JAG INTE BÖRJA TÄVLA SNART SÅ DÖR JAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jag blir så himla avundsjuk på alla som får tävla en massa, senaste gången jag tävlade var liksom den 30 maj 2009!

Grejen är ju den att Lussan är på G också, känns som att när Camilla äntligen är tillbaka igen och man fått något pass med henne är jag redo att börja tävla på riktigt. Även fast jag har en Clear Round den 5e och klubbtävling den 14 så får jag ju liksom inte åka iväg eller någonting! MEn det är ju alltid något, jag börjar bli bortskämd innan jag ens fått rida en nästantävling ;)


MER SÅNT! Eller ja, inte min konstiga feja kanske, men domdär blågula rosetterna vill vi gärna ha fler av!!

Lussan myyyyycket duktig idag!

Jag är väldigt väldigt nöjd med hur Lucie uppträdde idag (: lugn, arbetsvillig och mysig (: bra kämpat moatoa som red igår.
Red på ett rakt lite knöligt gummibett och det verkar hon gilla! Hoppas bara att man får rida på det! Ska testa några dagar till och researcha lite, men man får iallafall rida på helt rakt gummibett, vilket enligt typ alla är väldigt milt också och bra för en känslig häst och dåligt för en häst som tar för mycket stöd och blir tung. Så annars får jag väl ta och köpa mig ett helt rakt (: Bara det funkar så!

Ska duscha, äta, släppa in och ta mig till stan idag. UKM i konserthuset, blir nog trevligt.

Från förra vintern. Mycket har ändrats men mycket är också detsamma :D

Ciao

sjukaktig men glad ändå (:

Idag ska Moa rida Lussan! Lite nervöst :P hahah. Men kul för dom båda hoppas jag !

Tränade för Leif i onsdags, vilket kan sammanfattas helt enkelt: 1. Han hade tur att jag kunde ta mig ur svårigheter själv. 2. Det funkar riktigt bra för Camilla, och därför ska jag med hundra procents säkerhet fortsätta träna för henne (:

Skrittade sedan igår, då var hon pigg och glad, red för första gången på ett rakt gummibett som hon kändes ganska bra på. Vi får se hur det blir med bett och sånt (:

Lite seg och ont i halsig men glad ändå, ikväll ska jag mysa med emmelie och ashi, färga håret och äta chips. Imorgon ska jag rida pusselussan igen, och gå på UKM på kvällen!

Ciao!

Föreläsning m.m.

Föreläsningen med Tobias Grönberg var hur bra som helst! Handlade först om hästens hållbarhet, då han framförallt pekade på fyra viktiga punkter man ska tänka på när man bygger upp en häst, i följande ordning: Ligament, smidighet, styrka, kondition.
Han var för back on track, stretching, förespråkade mycket bommar, mycket arbete med hinder osv.
Han pratade efter en liten paus också om tävlingsdagen, t.ex. organisation, framridning, bangång och alla andra moment. Betonade mycket organisation, att vara konsekvent i hur man agerar, hitta ett sätt som fungerar.
Otroligt bra föreläsning!!!!!! Superinspirerad och sååå tävlingssugen nu, jag blev nästan mer taggad än innan, om möjligt.

Idag red jag på tränsbett och försökte tänka mycket på bra framridning, avtravning, stretching, mjukgörande arbete och sådant, men tränsbettet funkade absolut inte bra. Hon spände halsen helahela tiden, och jag kunde knappt massera henne när vi kom ner, vilket brukar gå superlätt annars.
Nä, jag ska försöka hitta något annat för markarbetet.

Imorgon blir det dock reservplats i storponnygruppen för Leif Nilsson. Tränat för denna killen innan och tycker att han har supermycket bra idéer, men det har inte funkat i praktiken då jag behövt mycket hjälp och stöd av någon som verkligen sätter sig in i Lussan fungerar, och han är snarare väldigt tyst av sig. På läktaren är han dock superbra att lyssna på, och nu när Bullen gått så bra (PEPPAR PEPPAR) hoppas jag att det ska vara kul och gå bra (: Då rider jag på pelham iallafall!

Många tankar idag också till Calle som har stora sår på frambenen, orsakade av en sjukdom av okänd art. Behandlas som tusan, men det har inte bitit ordentligt? Om det inte tar sig blir det att åka till saltvattensbadet hos Staffan i LÖberöd, men det hoppas vi verkligen inte!!
Stackars Moa och Calle, nu när det gick som på räls allting, varenda träning har sett så bra ut :( Typiskt!! Bli frisk soon callesötnos.

Avslutar mitt inlägg med en tanke till min fina pojkvän också, eftersom vi har fem månader idag (: mys!!

Nu ska jag sova och drömma om tävlingsdebuten på Lussan, fast då vaknar jag väl helt knäpp och nervös ;)

Ciao och natti!

direkt hem från skolan :o

Ja, gud vad konstigt det känns att åka med 4an och inte 3an efter skolan. Vet inte ens hur bussen hem går, däremot kan jag varenda buss som går till stallet ;)
Idag har inte mycket hänt annars, mentorstid, bild och samhäll stod på schemat. Schemat som för övrigt är ändrat igeeeeen, typ hundrade gången. Blir okej nu iallafall.

Nu är det dock eftermiddag och jag ska inte till stallet, vilket känns lustigt och konstigt :P vi ska istället till karlshamn för föreläsning med tobias grönberg om hur maan får hästarna att hålla länge. Det blir nog superduperintressant! Jag har ju faktiskt en 13åring som jag planerar att behålla iallafall några år till, är ju bara 15 själv. Då kan det absolut vara bra att veta hur jag får henne fräsch och fin (: carlos är ju 15 redan nu till och med (:
Det blir matilda, mamma matilda (åsa), tove och moatoa. Bilen knökad alltså!!!

Annars ser veckan ut lite annorlunda än vanligt! Ska rida imorgon som vanligt, och även onsdag (hur jag nu ska få till det med det nya schemat), men torsdag blir det vila och fredag ska faktiskt Moa få rida! Slutar lite senare än vanligt + att Calle är ledsen i benet. Så moa får busa lite (: fredag ska jag också passa på att träffa emmelie och ashi. Lördag rider jag själv, men då är det också UKM på schemat, och på söndag är det alla hjärtans dag så då blir det middag med Jackiprinsen!

Vilket rörigt inlägg :P

Avslutar här iallafall, med att säga åååååååååååååh vad jag längtar tills 5 mars, 14 mars, 28 mars :d clear round, klubbis och lokal tävling då!!!!!!!!! wiihihiihihih!


Ciao, återkommer med recension av grönberg ;)

tjoho!

Vad det gick bra att hoppa Lussan (: efter min lustiga diskussion emd mig själv angående bett beslutade jag mig för att testa att hoppa på pelham, tack vare storasyster som övertygade mig :P Och det gick väldans bra! vet dock inte om det var bettet såklart ;)

red först på två galoppbommar med 12 m emellan, både jag och Tove gick på fyra ;) men hon gick på tre också.
Sen tog vi ett litet räck, 70 cm kanske, ett par gånger från båda hållen, sen 90 från båda hållen, och en gång på 100. Vad hon klippte till!! Kändes faktiskt superbra, som att hon tog tag i det till tusen och tyckte att det var riktigt kul. Pofffff!

Orlando skötte sig också mycket bra, dock lite busig faktiskt ;) men inget dumt (:

Ikväll blir det bara seg, ska lägga mig tidigt tror jag. Kanske teckna, antagligen bojkotta melodiskitfestivalen (trots en bra medverkan i Salem Al-Fakir).

Imorgon massage fölr Bullen och skritt efteråt, lite lagom (på tränsbett då :p). Sedna ska jag umgås med Jack och slutligen soooooova för att orka återvända till skolan på måndag ;)

Här kommer faktiskt teckningen på Agyness Deyn också, jag blev helt okej nöjd med den, eftersom jag faktiskt inte kan förbättra den så mycket nu, den är klar. Även om jag inte tycker att den är superbra så kommer man alltid till en punkt då det bara är klart :p


Har scannat in den och sen mörkat ner den lite, den var typ genomskinlig egentligen :P

jaja.

Godnatt!

skuttning ikväll?

Igår var jag sjuk på morgonen, mådde inte alls bra, men efter 4 timmars sömn extra, från 7 till 11, så kände jag mig bättre. Åkte och red och Lussan skötte sig bra, även om jag emr börjat tveka med pelhamet nu... Känns som att det bara är massa onödigt slit.. Hmm. Ska testa tränsbett också.
Men eftersom Tove ska tävla Orlando för första gången imorgon (orlandolamiro.blogg.se) ska hon upp och skutta lite idag, och jag har frågat lite snällt ifall jag kan få följa med upp och passa på att hoppa lite. Dock har jag inte fått svar än, eftersom hon tävlar Miro nu idag.
men frågan är då vilket bett jag ska ha idag om jag ska hoppa! Eftersom jag börjat tveka till hur bra pelhamet är för ridningen, känns som att hon hänger sig i handen och går skitsakta, vilket gör att jag får jobba hur mycket som helst utan riktigt resultat. Känns som att det blir så slitigt och dålig ridning, igår hade jag både ett sånt skarpt bett på och pga bettet sporrar. Och ändå fick jag slita för att få till det, vilket ger sämre flyt och en mindre nöjd Alva... hmm...
Sen har jag inte gillat henne på tränsbett innan, eftersom hon har så lite i munnen blir hon hängig och ofokuserad. Men detta var länge sen, så ska nog testa det igen. Dock känns det som att pessoat är bäst att hoppa på än så länge, blir så rörigt med alla byten av bett..

Vi får ses tids nog!!
Har också tecknat för övrigt, kanske lägger upp en bild om jag vågar :P modellen Agyness Deyn finns iallafall i mitt block nu, nästan klar.


Nu ska jag plugga Kulturhistoria (medeltida arabisk ornamentik och kristen konst)!

Ciao!

Ska faktiskt teckna idag!

Bullen vilar, så idag ska jag sätta mig i lugn och ro med utskrivna foton och teckna av dom emd blyerts (:
Vad mysigt det ska bli!!! :'d

Någon utav dessa bilderna blir det:

Agyness Deyn! (supermodell)

Carl Barat (sångare i The Libertines- dock finns dom inte mer :P)

Elina Ivanova, från Top Model 11. (Bästa TM-deltagarna någonsin,rangordnade: Naima, Elina, Danielle, Marjorie). tatueringen<3<3<3

Danielle från TM 4 eller 5 eller något. Hennes Covergirlfoto och det som visades när hon vann(:

Pengabrorsan Anders Wendin/Sveriges snyggaste artist tillsammans med Thåström när han spelade i Ebba.

Pete Doherty (gitarrist och sångare i exbandet Libertines tillsammans emd Carl)


Ciao!

träningen gick prima!

´Både Lussan, jag och Eva var väldigt nöjda med träningen :d Eller ja, Bullen verkade väldigt nöjd iallafall (:
Vi red övningar med bommar på serpentinspåret, medellinjen och volter. Kändes bra, men jag är öm i rygg, rumpa, lår och mage som tusan. Det krävs mycket driv på pelhamet, men Eva trodde att Lussan trivdes väldigt bra! Ska fortsätta exprimentera lite innan jag bestämmer mig, som att rida på vanligt tränsbett några dagar, och fler dagar på pelham!

Nu 21 rider Moa, men jag ska gå och lägga mig! Har ätit lite mat (yoggi och flingor) och gjort hela den muntliga presentationen jag har i franska tills på fredag. Alltså har jag bara glosor i franska kvar imorgon att göra, då Lussan bara ska skrittas lite.

Har även kollat lite bloggar nu ikväll, och jag är inget stort fan av all skitmusik som spelas på Rix FM dygnet runt, men jag ger verkligen en morgonshowsapplåd till alla radiohallåor!!! Rix morgonzoo och Titti och Erik (14-18?!) på eftermiddagarna har jag faktiskt på nästan varje dag, på bussen till/från skolan samt när jag gör mat och hö och så i stallet. Om jag ska vara helt ärlig börjar jag nämligen bara tänka alldeles för mycket när jag är ensam, och när jag tragglat tävlingsplaneringen sjuttiotvåtusen gånger börjar jag tänka en massa annan strunt. Men när jag lyssnar på radion "är jag ju inte ensam" eller hur man ska säga, jag trivs med att höra dom prata hela tiden om en massa saker (: Roger är helt klart min favorit i alla kategorier av radiopratare (utom pappa och Tommy på radiosporten då).

Allt för idag, lite spridda skurar i detta inlägg, men jag är lite seg i huvudet också, inte bara i kroppen ;)

Nattinatti!

Då fick jag bara skritta och trava på rakt spår och Bullens magra rumpa trampade lite lojt ;) Men nu är vi äntligen i full gång igen! "Hon ser glad och fräsch ut" var Evas kommentar, och en frisk och glad häst är väl det bästa man kan få?!!! (:


Sitter i skolan,

men när den jäkla scannern äntligen fungerar så funkar det såklart inte att lägga över på USB-minnet. Det bara hänger sig, så min stackars formlärare Håkan får slita medans jag skriverpå bloggen lite grann :P inte mer att göra. ska greja i photoshop med ett screentryck (collage).

Slutar tio över fyra, då blir det raka spåret till stallet. Träning för världens goaste markarbetestränare Eva Fredriksson! Hon lånar Camillas tid, eftersom C är på semester i Thailand, den fuskisen.
Jag rider vid 18, med två andra d-ponnyer. Moa och Calle tar över ridhuset med två kompisar klockan 21. Orkar nog inte med torsdagen om jag ska stanna och kolla, så det får jag hoppa över.

Ska bli kul att rida för Eva igen, första gången vi ses nästan sen Lussan blev skadad :O hon är alltid så pigg och glad och ger jättebra råd! Därför ska jag, precis som igår, testa att rida endast på vanlig aachennosgrimma utan snokrem, och tvådelat ponnypelham inklätt i gummi med ludd på kedjan. Jäkla mycket ben behövdes, men motion behöver jag ju ;) träningsvärk i rumpa, rygg och lår idag!!!! Mer lär det bli imorgo, och då väntar gympa. Men Bullen ska bara skrittas (:

Uppdaterar om träningen så fort jag kan. Jag längtar iallafall :d

+ snöbilder


Om än lite skeptisk först, kyla är inte hennes grej, så verkade hon ändå uppskatta lite promenix i fårhagen (:

Lussan spetsar öronen och trampar på, den sötnosen! Och rödaste tomaten i stan heter Alva (:



Tjofftjoff, snön är lite för äcklig för Lussans smak, hon lyfter hellre på benen ;)

Det var det, men kanske fler bilder imorgon (:
Ciaociao!


Eventuell/planerad tävlingssäsong :D

Kör den som en lång lista helt enkelt, om inte för er skull så för min ;)
5 mars (v.9) Clear Round hoppning på KLRK
14 mars (v.10) Klubbtävling KLRK
28 mars (v.12) Lokal Olofström (80+90)
2-3-4 april (v.13) Loakl Hästhagen (90+95) eller Lokal Udden
17-18 april (v.15) Lokal Eriksmåla eller Lokal Vimmerby
1-2 maj (v.17) antaligen lokal KLRK, men alternativ är Regional Hultsfred (1 m/1 m)
14-15-16 maj (v.19) Lokal/lokal/regional Udden, rider antagligen regional lördag.

Det är vad jag vill rida än så länge, och så finns det såklart tävlingar mycket längre fram, som Laxacupen i
Mörrum (v.33), Börjes Cup i Tingsryd (v.26), DM i Snapphanarna (v.35) och så (: Men det kan man ju inte riktigt planera nu (:
Jag är bara så himla glad att allt går bra just nu och jag är enormt supertaggad inför tävlingssäsongen!!!

Sen kommer också GBG Horse Show allt närmre, då det finns lite inköp att vänta :d
Vill ha (vill, inget jag bestämt mig för att köpa):
Svart, enkelt schabrak
Pessoabett
Skräddarsydda, måttbeställda stövlar
Ytterligare ett par Kingslandridbyxor, älskar hur dom sitter. Dock bara ifall de finns till mässpris/på rea
kanske, kanske, kanske ett innetäcke med tunn hals. Hon är ju så frusen :P

Allt för idag, supertaggade och glada Alva (och även Lussan som spetsade öronen ett par gånger idag när jag borstade!)
Nu blir det seg, eftersom jag har superlite läxor just nu, och så kommer mamsen hem sent ikväll. Men då sover jag förhoppningsvis (:

Ciao!


RSS 2.0