ny blogg

Jag har skapat en ny blogg, som bara kommer att handla om hästar, hästar, hästar :) Jag kommer ha kvar shallala.blogg.se men inte vara lika aktiv :) På min nya blogg kommer jag att uppdatera ofta och det kommer bara handla om hästar, hoppning och ridsport och inte om min vardag, eftersom jag tycker att min blogg har varit så spretig och dan! Hädanefter är det:

http://fellino.blogg.se

Vore superkul om ni började läsa där istället :)

Ciao


inhandling

Inhandlat en ny säkerhetsväst i Fåglasång idag. Jag var väldigt gnällig, för de är så mycket tjockare nu ;) Fy vad otacksam man kan vara... Hellre den på mig än få en punkterad lunga eller något. Tusen tack till mamsen som betalade kalaset :)
Köpte också en provflaska av schampo galopp som är speciellt för skimlar. Bra där :) Ska se ifall det blir bra, fast först måste han börja gilla spolspiltan ;)

Grilla ikväll!

Ciao

Skrittaskrittaskrittaskrittaskrittaskritta

Skrittar som en galning :P Nä, men i en vecka nu ungefär :) Det är lite segt, men såklart bättreän vila som väntar på måndag! men då hägrar också underbara Falsterbo och Göteborg! Shoppashoppashoppa.

Igår var jag och Jackiboy på bio, såg Ecplise, som var bra :) Det enda jag inte gillar riktigt med filmen är att det blir liiite, bara liite, för mycket ibland med denhär vampyrkärleken, edward är så otroligt besatt av bella. Jättegulliga oftast, men förtusan. Blir lite konstigt eftersom han ser ut som en människa ;)

Roligast i Ecplise: Helt klart när Victoria låg på marken utan huvud och såg ut som en mördarbarbie. Förlåt för att jag avslöjade det. Skäms på mig.
Annars är jag helt klart Team edward. Bara och endast för att han är snyggare helt enkelt!

Vi satt hemma hos Jack och kollade på fotbollen sedan, eller ja, jack och Moa smsade om hur otroligt spännande matchen var på min mobil och jag sov. Sedan hämtade Moa oss och vi åkte hem och nanade! Mysjack <3


Jaja, snart ska vi åka till Fåglasång och shoppa till min gullesnuttis <3 Pga 70 % rea och för att jag behöver en ny säkerhetsväst. Duktiga systrarna Zalar som alltid har väst! Eller nej, bara Moa faktiskt. Jag har inte det när jag bara skrittar ut, shame on that one, men alltid annars :) Dock ska vi vara sparsamma, laddninengen för Falsterbo har övertag där :)

Bästa Fille! Min fining :)

Ciao

wow

Såg nu en nosgrimma som kallas "islandsnosgrimma", och den är som en slags variant av dubbel nosgrimma. Denna däremot verkar alla gilla eftersom den är så skonsam och inte trycker någonstans men ändå ger lite extra i jämförelse med bara en remont! Vilket ofta annars används på just inslänningar :)

Bra att veta att det verkar vara såpass bra för hästen att ha dubbel, man vill ju kolla runt vad folk säger om sånt man testar :) Verkar ge exakt den effekt jag känner! Det är som att undvika att hästen "pullar", vilket annars kan fixas med pullarnosgrimma, men samtidigt lättar man tryck, vilket är bra för tänderna, och så kan de inte lägga tungan över bettet!
Kanon :)

varmt idag

Riktigt riktigt varmt!
jag och fille skrittade ut (surprise!) och hade det mysigt! Tycker att han verkar trivas bra på två nosgrimmor och jag tror att det kommer funka bra när jag väl rider som vanligt igen :) Toppen :)
Tycker för övrigt att det är så roligt att "alla" på bukefalos sitter och tjurar om allting, det spelar ingen roll vad man söker på, allt är djurplågeri, fult, en modefluga osv. Var bara tvungen att avreagera mig lite :) För jag har faktiskt sett andra resultat när jag sökt på detta, t.ex. att tandläkare tycker att dubbla nosgrimmor är bättre än pullar för tänderna. Man får liksom pullareffekten, vilket gör hästen mindre stark, utan det trycket som pullar ger, som tydligen inte är lika bra för tänderna :P
Tycker iochförsig inte att det är något fel med pullar, helt enkelt bara att Fille behöver remontgrimma för att inte lägga tungan över bettet och med en aachen också får man lite mer att säga till om. Jag tycker att verkar stämma väldigt bra! Hellre så än att behöva dra som en galning :P
Dessutom sa ju "alla" på bukefalos att pessoa också är djurplågeri, men det funkar kanon om man bara sätter en liten rem under käken som stoppar betten från att vridas för långt= det dåliga med pessoat är borta, eftersom det bara kan vridas en liten bit, exakt som pelhamet. Spännande vad folk slänger ur sig utan att testa först.

Annars har jag jobbat i stallet idag, vilket gick smärtfritt eftersom både Moa och mamma var i stallet. Mamma hjälpte mig att mocka medan jag red :) tack!!
Vi har ätit jordgubbar med! Mums! Jordgubbar och vipsgrädde ska det vara... Jag som inte gillar vipsgrädde så mycket egentligen bara älskar det till jordgubbar :d ovispad vispgrädde, haha


snutte, plutte och gulle på promenix.
Eller tripp trull trapp ;) haha

Ciao

EFFEKTIVITET

Har ätit, hängt tvätt, plockat ur och i diskmaskinen, städat och rensat garderoben supereffektivt! = kan ägna lite tid åt att vila framför Masterchef (trean kl 14, mitt favoritprogram typ :P) och leta grejer på nätet, planerar inköp till Falsterbo varenda lediga stund ;)
Jag och Moa ska till Falsterbo torsdag, fredag och har läktarbiljetter till båda dagarna. Vi kommer också shoppa som galningar såklart, men det finns ett "problem"... det är bra klasser hela hela tiden! Man kan inte välja bort något bara sådär, man får verkligen prioritera :P KUL ska det bli iallfall :d Jag längtar verkligen extremt mycket!

masterchef nu och sen insläpp.
ciao

awesome

Dagen började hos Filidutt, som så ofta :) gulle och jag var på en supermysig skrittrunda, men den gick inte riktigt dit vi tänkte pga hur många vägarbeten som helst :o det fick bli allén istället!
Allén är så lyxig, riktigt lång och tjusig och jag kände mig som att jag satt och red på Strömsholm eller Flyinge med Fille (vet inte om dom har långa alléer men troligtvis)! Vardagslyx alltså.
Vet inte om någon, för övrigt, sett Falsterboannonsen i del 1 i senaste Ridsport, men där är det en tjej som rider med dubbel nosgrimma, vilket jag tyckte såg häftigt ut :) testade detta idag, hade mitt vanliga träns med remontgrimma men satte på en vanlig engelsk nosgrimma också! Tror att det är en höjdare faktiskt, för jag borde egentligen byta bett för han blir lite stark på det jag har nu, fasta pyttesmå ringar, men han gillar det, så detta kanske är ett knep för att få lite mer att sätta emot :) Märkte inte så jättemycket när jag bara skrittade...;) Men han var superpigg och glad iallafall, men det beror nog på vilan.. ;)
Gjorde också iordning nu på morgonen, Moa också, hon jobbar i stallet vardagar i juli, jag helger.

Förresten så köper vi Christians sadel! Toppen :) Den ligger toppenbra. Har inte ens fårskinnspad under utan bara en tunn Mark Todd som är bra för ryggen :) Lite extra till gullisen.

Idag ska jag bara städa och göra ingenting! Inte ofta det blir så :) Men skönt faktiskt. Annars gillar jag att ha mycket att göra, men då får man ju kosta på sig lite vila ibland ;) Antagligen ska jag småfixa lite också, jag är inte bara en göra-mycket-person utan också en göra-listor-person, gillar planering och sånt i ALLA former.


Pluttis visar sin sötaste sida.

Ciao


RSS 2.0