Snart börjar min andra vecka på gymnasiet :)

Ja, nu är första veckan (och snart helgen) på gymnasiet förbi.
Jag trivs superbra på estet, min klass består av 12 tjejer som alla går bild. Det är jättemysigt! ES1B heter vi och musik/musikal heter ES1A och den klassen består av 33 stycken, blandat mellan killar och tjejer. Vi läser dock inte med dom, vilket är supersynd :( Vi läser med spelgrafik & animation, en ny linje.
Jättetråkigt att vi int kunde gått tex med musikal och musik själva, då hade det blivit jämna klasser på typ 20 stycken, eller lite fler och det hade varit tusen gånger bättre än att vi nu är typ 40 tillsammans med SMMP1A, dvs spellinjen. Dessutom vill man ju gärna hänga med de andra esteterna.. :)
Annars har vi blivit jättebra kompisar i B och vi är lätt skolans snyggaste klass :D Tjusiga brudar som vi hittar man inte överallt ;)

Mina ämnen denna terminen är:
Samhällskunskap- jättebra! Gillar samhäll, läraren från nian, min kompis pappa, var så jättebra och gjorde att jag började gilla SO. Svårt men kul nästan hela tiden :)

Datakunskap- kommer bli ämnet då alla somnar. Turligt nog är vi från estet i en grupp och spel i en grupp. De är så mycket bättre på data än oss så det blir bra ;) Tråkigt men bra att lära sig är väl data i ett nötskal.

Svenska- Med min mentor Pella som är världens goaste lärare! Har henne också i bild och senare i kulturhistoria med. ÄLSKAR SVENSKA, så himla roligt! Vill skriva när jag blir stor :)

Engelska- Min lärare känner mina föräldrar, lite drygt. Men gillar engelska och vill bo i GBR som vuxen så jag satsar såklart på ämnet. Han är nog bra på att hjälpa en nå sina mål :)

Kulturhistoria- Jätteung och söt lärare! Lektionerna kommer säkert bli jätteroliga, liksom hör på namnet..? :D

Idrott- Egentligen gillar jag ju idrott, iallafall friidrott och ridning och så, men jag kände mig alltid så dålig på högstadiet att jag är lite livrädd :P

Estetisk Orientering- Får testa bild, musik, dans och teater och att blanda ämnena med varandra, dvs som i en musikal. Skitkul!

Estetisk Verksamhet- Väljer ett ämne av de estetiska och läser det, jag har teater och det ska bli sjukt roligt! Karins teaterlektioner= grymma.

Bild- Det vet ni ju att det ska bli jättespännande och roligt! ;D

 Matte- Egentligen helt okej. Inte mycket mer att säga. :P

Tror inte jag glömt något :)


Att rida Lussan är superkul, även om det bara är skritt. Fast man är ju lite avundsjuk på alla som får springa fort och hoppa stort.. Hoppas att hon är frisk om ett par månader! Idag gick vi en promenad med Tove&Miro och Moa&Calle. Då var hon pigg och glad som en mört :) Lilla sötnosen.

För övrigt har jag shoppat lite med mor och syster min, i lördags. Det blev ett par blommiga tajts som jag tänker använda flitigt, en manchesterklänning som är to die for och ett par mörkblå chinos för 50 pix! Tjoho :)
Önskelista inför hösten:
En rutig kappa som finns på Åhlens för 800 spänn. Den vill jag verkligen ha. Lite Alexa Chung över den, helt underbar och tusen gånger mer.
Mera Manchester!!! Börjat avguda detta material.
Sammetskjol, planerade att sy en men det gick dåligt. Tyget är ju nämligen så tusans dyrt!! Ska fundera lite på var man kan köpa en sammetskjol, kanske på Monki? (Världens snyggaste kläder finns där för övrigt).
Massa blommigt, så att man inte deppar ihop över vintern.

Funderar till och med på att använda jeans någon dag i skolan snart, fastän jag inte gjort det på hur länge som helst. Tycker bara att jag ser knäpp ut i det.. Hmm.. Vi får se.

Nu hoppas jag på en till varm dag så att hästarna kan mysa till det i solen och jag kan ha mitt nya linne och spetsstrumpbyxor, men sen att det blir höst så att man kan klä på Lussan täcke och slipper använda gasmask när man borstar. Då kan jag ju också ha min manchesterklänning som helt klart är ett höstplagg.
Synd bara att det är typ hundra grader inne i Törnströmskas korridorer och salar...

Ciaociao!


Inte än men snart?

Besöket hos doktor Häst visade förbättringar hos Lussan! Men tyvärr är hon inte frisk :(
Det är en senskada, som töjts ut vid en vrickning! Detta visade ultraljudet. Senskador är ju kända för att ta evigheter att läka ut, men jag får börja skritta!!! Superhärligt att kunna sitta upp igen!!!
Nu är det så att ultraljudet visade även två andra saker.. Hon har:
1. Förkalkningar i senan. Det påverkar högst troligt inte alls Lucie överhuvud taget. Men det finns där iallafall, så nu vet vi det.
2. Väldigt lite brosk. Det däremot kan spela roll. Var lite läskigt att höra. Brosk är alltså det som ligger mellan benen kort och gott och utan det får man väldigt ont, för benen gnider mot varandra. Nu har hon brosk, men det är inte alls lika tjockt som det ska vara. Detta kan vara medfött och brukar då inte spela någon roll eftersom brosket då inte minskar i storlek. Däremot om detta börjat för några år sedan kan det vara så att hon blivit halt pga det, och då finns det inget att göra...
Nu tror veterinären inte att Lussan blivit halt pga det eftersom hon är halt på ett ben och har lika lite på det andra frambenet, och det är inte heller inflamerat. Sköönt! Måste dock veta att hon har lite brosk. När senan läkt ut vet vi ifall det är någon ko på isen, men troligen inte alltså :)


Nu blir det skritt (kanske lite trav ifall hon inte haltar) i en och en halv till två månader för att belastningen läker senan. Härligt att kunna rida igen!!!



För övrigt går jag nu i ES1B, tillsammans med 10 andra tjejer. Alla killarna går i ES1A, musik/musikal klassen, 33 st är dom i A. Vi ska dock läsa med spelteknik och animation istället för de andra esteterna, lite mobbat sådär.
Imorgon har vi specialdag, EOS (estetisk orientering, dvs teater, dans, bild och musik) hela dagen alla esteter. Imorgon kommer också 2or och 3or :)

Ciao!


Imorgon är dagen!

ja, imorgon börjar jag gymnasiet och jag måste säga att jag är mer nervös än vad jag trodde jag skulle vara. Vendela, min kompis som också ska gå estet har eldat upp mig ;)
Är lite sur, för min beställning från Chicy.se har fortfarande inte kommit, fastän jag beställde för åtta dagar sen. Mycket dåligt eftersom jag bor i Södra Sverige och det ska då gå fort. Ville ha min jumpsuit imorgon (om den är lagom, hoppas!) men det sket sig nu. Typiskt.

Annars är allt bra, varit hos Lussan nu på morgonen och promenerat, gjort iordning och smörjt allting inför veterinärbesöket på torsdag. Hon är verkligen på tårna nu, slänger sig massa, så nu får hon inte gå ut mer innan torsdag, hon är lugnare om hon bara går i sin lilla hage. Måste återigen tillägga att jag i princip bryter ihop ifall hon inte är hel nu. Jag längtar så himla mycket efter att rida! Och jag har inte ens testat något jag köpte på Falsterbo. Så tråkigt! Spå nu får hon faktiskt ta och friskförklaras! ;)

Utom att sega och kolla/lyssna på Vm idag (Grattis Johan Wissman till semifinalplatsen, synd att han typ trampar på stället hela upploppet och grattis Emma Green som tog 192 cm och 195 i första försöket, som säkrade en plats i höjdhoppsfinalen) ska jag äta hos mormor och morfar med Moa, gå ut med Bosse och åka till Fåglasång, en ridsportbutik. Ska kolla på ett par tyglar :)


Avslutar med en lite hälsning till min kära far som jobbar stenhårt i värmen nere i Berlin :) Han fr läsa bloggen istället för att ringa vilket blir lite dyrt :)

Ciaociao!

Konstläger!

Nu är jag hemma igen från konstlägret som var en riktig höjdare! Vi har jobbat med miljötema och gjort akvarellmålningar, akrylmålningar, kol-ochkrit teckningar, blyertsteckningar och återvinningsskulpturer.
Vi har gjort så mycket kul att jag typ inte kommer på något att skriva, lustigt haha ;)

Här kommer bilder i alla fall:

Detta är från början en målning av Anders Zorn som jag gjort om. Man ser det inte så tydligt på bild, men det står D&G på väskan, så vet ni det :) Gjord i akryl.


Min återvinningsskulptur "den småländska kossan". Varför den heter det får ni klura på ;)



Har gjort massa fler men nu kommer lite andra foton istället :)



På Wanås fanns många snygga grejer, bla denna stugan som sjunker! fast den är stilla såklart ;)





Ja, vi hade superkul! Upp kvart i åtta och i säng vid tvåtiden :) Sista dagen duschade Julia till kvart över två ;) Hahha.
Vi satt och tecknade till elvatiden och sedan var vi ltie på Emma och Siris rum. De, julia och jag har haft suprkul ;)

Följande klockrena citat sammanfattar resan:

"Kolla vilken snygg magplatta" (Julia har en enorm, brun, rund mjuk plastgrej på magen, fäst med ett snöre)
"Ehh... Det är en bäversvans, ser inte du det??" (Siri)


Annars är det skönt att vara hemma och träffa bästisLussan, som idag slängde sig för en cykel med barnstol på. Jättebra nu när hon ska på återbesök på torsdag. VAR FRISK SNÄLLA HÄST.

Moa och Calle har varit i Tingsryd och tävlat i två dgar, första dagen ett stopp i omhoppningen på 110n, efter en katastrofal uppvärmning med lösa hästar och problem med framhoppningen. Nu andra dagen hoppade han inte oxern på framhoppningen och stannade en gång på 2an, hoppade det och sedan igen på 3an, dvs. en uteslutning. Så tråkigt eftersom det indikerar på en skada kanske! Typiskt! Hoppas att det bara var en dålig dag och INGEN skada. Vi har fått nog av hästskador. Blev helt enormt sugen på att rida när jag bar sadeln från höburen till sadelkammaren idag. Hoppas hoppas hoppas att hon är frisk på torsdag!!!!!

Annars passar jag hunden, Bosse, tittar på friidrott (och lyssnar på pappa och Tommy på radion såklart. På p4 kan ni höra förstklassig radio direkt från Berlin ;) Lyssna in dem), är lite nervös inför skolstarten och bara segar järnet.

Se you later alligator :)

+ gullig blogg!

Jag är lite förvånad över att jag säger det här, men http://foki.blogg.se/ är verkligen en söt blogg!
Är förvånad eftersom tjejen som skriver inte är "min stil", men när man kommer från hästarna och bara ska koppla av hemma är det kul att läsa hennes blogg! Den handlar om hennes liv såklart, men också om roliga och söta grejer hon vet om, och bäst är hennes frisyr! Det är en rosettfrisyr som jag tror uppkom i Japan, där man helt enkelt gör håret till en rosett uppe på huvudet! Den är helt galen och underbar! http://www.youtube.com/watch?v=mYn23fg-bO4&feature=relate där är länken till instruktioner om hur man gör frisyren. Ska testa den någon dag för den är bara för söt!


Som jag sa.. Trodde inte jag skulle gilla hennes rosaskimrande blogg men jooo! Haha!

Ciao!

Båttur, konstläger och massa smuts..

Lördag till söndag åkte jag ut med emmelies båt tillsammans med henne och Ashi :) Vi åkte från Senoren över till Örnö (?) där vi badade, åt och hade det mysigt :) Vid lunchtid åkte vi tillbaka med båten och Ashis mamma hämtad oss på Verkö. Tack för en jättemysig kväll tjejer!
Det var skönt att bada, men efter 27gradigt vatten i Slovenien tyckte jag att det var liite för kallt!

Åkte hem och käkade lite välling (nya mellanmålfavisen, goooott!), kixi och passionsfrukt. Mumsig superlunch helt klart! Sedan satte jag och mamma oss för att försöka komma på lite hundnamn. Kenneln Bosse kommer från har nämligen två kullar på gång. Kolla in Highland Crest kennel ifall ni är sugen på en liten vit West Highland White Terrier. Bosse ska också bli pappa för tredje gången! Minst sex valpar ska lillmorsan Kola och lillfarsan Bosse få.
Hundnamnen är jättesvåra att komma på faktiskt! Det ska vara ett engelskt adjektiv och sedan ett engelskt namn, och varje kull har en bestämd bokstav, nu är det O och N. Bosse var en S-kull, han heter egentligen Highland Crest Special Spike! Roligaste namnet har hans pappa, Such Nuch Paris Victis heter han! Haha :D

Hann faktiskt somna också, jag sov minst en halvtimme! Sedan drog vi till stallet, Moa tävlade idag med Calle och hade alltså Grynet kvar och jag skulle ta hand om Lucie (a.k.a Lortgris nummer ett idag)! Därav rubriken... Jag har i princip druknat i smuts. Det gick aldrig bort!!! Hon rullar sig nästan aldrig ute, men igår så hade hon tydligen fått ett infall. Ett REJÄLT infall! Lyckades mig hosta ur smutsen i alla fall och Gumman var jättefin när vi senare gick på promenix. Moa och pappa stannade på Ekohallen på väg hem också, så ett nytt svettäcke fick hon i present som passade som handen i handsken! Jättefint! Tack pappa och Moa :)

Och hur gick det för storasyster och lillebror i Perstorp då? Jo.. 110n var först, där var de dubbelt felfria, trots att Calle tänkte stanna på kombinationen i omhoppningen så att Moa fick säga till honom. Det slutade med att de felfritt tog sig över hindrena, men med 3 galoppsprång i mellan istället för två! Grattis till bragden att ta sig genom på 3 jämna där det ska vara 2, men mest till nollorna och åttondeplaceringen som det ledde till. Eftersom det gick så bra så startade Moa aldrig 120n. Med tanke på träning på onsdag och sedan V-plast Cup i helgen behövde han en bra start och inget mer ansedde Moa och jag håller med. Way to go kompisar!

Imorgon ska jag till Lussan såklart, men också handla lite småplockmat till konstlägret och även packa! På tisdag åker jag och Julia hela svängen till Asarum och lägret där. Hoppas att det blir spännande och att vi lär oss mycket. Min tjusiga vän och jag kommer helt klart skratta mycket med hela fem dagar tillsammans ;)

Och sedan är det ju snart dags för skolstart också... Bara 10 dagar kvar nu!

Ciao så länge!
(och se också att jag faktiskt skrivit och inte bara lagt in massa bilder, lat som jag varit (; )

Blandade hästbilder!

Har lagt över lite bilder från min kära kamera till pappas (för tillfället lånar jag den) dator! Det är på Calle och Moa när de tävlar i Udden på superhelgen, dock bara från 110 eftersom jag var för nervös under 120debuten för att ta kort.
Det finns också bilder från Falsterbo och på Lussan från i morse då plutten och jag gick en promenad (+ några från hagen).

Enjoy :)

Moa och knasiga (läs: underbara, knasiga bara låg bra i munnen) Carl flyger över hindrena. 110n, det där är trippelbarren. Hinder fyra om jag inte minns fel, vilket jag lustigt nog inte brukar göra :)


Moa tog ett skuttskuttskutt med Callepluttpluttplutt!


Här kommer Falsterbobilder:

Resan i ett nötskal: En superglad men trött Tove (hon har partyklänningen under mjukisdressen), en Lina som viftar så gott hon kan men aldrig lyckas grilla korvarna varmare än ljumma (verkligen ingen pik, vi andra försökte inte ens) och en Moa som fixar potatismos. Och hon kommer även diska kastrullen sen, hon var första diskare många gånger :)


Såhär vackert var det i våran enkla boning. Invarderad av spindlar och en fjäril kan jag också säga att den var.


Den bästa bilden som någonsin tagits! Jag kanske borde bli mästerfotograf.
Moa är lite ledsen eftersom hon skar av en bit av fingertoppen på ett rakblad. Vi hittade hudbiten i rakhyveln sen, det var myyyysigt.


Stackars liten. Sjukvårdarna som satt vid en ambulans inne på området hoppade med Moa "ajajaj, jag måste hoppa lite" sa Moa och då började sjukvårdarkillen också hoppa. Fina plåster hade hon resten av dagen i alla fall.
(Som inte gick att ta bort.)


Luciebilder:

Vilken discopartypingla! Fast manen måste jag fixa innan jag börjar rida igen... Inte särskilt vacker eller kort över huvud taget. Men en skönhet klär i allt! Dock kan en skönhet inte alltid stå still, har tjugo miljoner närbilder på ett hästhuvud som vaggat fram och förstört bilderna. Men sånt är livet :)



Hennes rumpestiss ser lite halvknäpp ut i denna vinkeln, men man kan inte få allt. Jag är fullt medveten om att hon inte är helt proportionelig. Dock passar alla kroppsdelar utom huvudet ihop! Tycker inte att benen är så tjocka än... Men soffbord och tax lär bästeLussan alltid bli kallad. Men bäst är hon ändå! Skönhet inombords har hon ju hela tiden utom när hon försöker bitas ;) Dock har hon nästan slutat med det! Way to go!



Har märkt att det blir mer och mer bilder i bloggen och mindre ord, men jag bättrar mig snart, det lovar jag!

Ikväll, efter insläppet, blir det att åka ut med Emmelies båt tillsammans med henne, hennes pappa och Ashi. Det blir mysigt! :d Lycka till till mina kära vänner Cabanel och Moa också som ska till Perstorp och tävla imorgon. Det går nog bra!

Pop så länge!

Jag saknar att hoppa!

Har precis tittat på FEI Meyden Nations Cup, finalen i Dublin, Irland. Svenskarna Lotta Schultz, R-G Bengtsson, Alexander Zetterman och Svante Johansson blev tyvärr sist i första omgången med 32 fel, och därför gick varken de eller Nederländerna vidare till andra omången som otroligt nog vanns av Italienska laget som låg tvärsist på 4 poäng innan Dublinfinalen. Frankrike vann totalt på 46 pöäng eller något liknande :)


Det jag vill komma fram till är... JAG VILL HOPPA! Det är så tråkigt att inte rida, och särskilt att jag vet att det är minst två veckor kvar tills jag får börja sätta igång henne.. I bästa fall!


Detta är lustigt nog min favoritbild på mig och Lussan! Det är nämligen inte ofta jag kunde få henne att gå så avslappnat med halsen! Den är liksom inte alls perfekt, men jag älskar den känslan jag kom ihåg att jag hade under den framridningen! Det får kanske bli ett mål med igångsättningen, att få henne som på denna bilden igen :)

Nu måste jag rensa ut min dator och lägga över på hårddisken, den är nämligen trasig :(
Ciao så länge!

Vad det är mysigt med musik.

jag kan inte låta bli att bli lite överkulturell!

Har verkligen insett hur mycket inspiration musik kan ge!
Just nu i hörlurarna för lite överföring av kreativitet har jag:


The Knux - Bang! Bang! Dessa killarna är så sjuuukligt sköna. Vem hade inte varit ivrig om man hittat en musikform som blandar indiehårdpop och rap?
 Alla ideér som poppar upp är färgglada och dansar runt i huvudet. Kolla även in: Roxanne & Cappucino


The Sunshine Underground- The Way It Is     Detta indierockband som skriker på det snyggaste sätt jag hört kommer jag aldrig underfund med! Meningen "Believe me now while you can before I let you down" ger de ultimata starka bilderna i mitt huvud. Kolla också in: Borders & Somebody's always getting in the way.


The Libertines- I Get Along       Nej, kommer överrens med mig gör dom inte. För de återförenas inte fort nog!!! Hoppas att ryktena om 2010återföreningen är sann. Hur bra Babyshambles än är; Pete, du är bäst i Libs. Och hur söt var han inte i milleniumskiftet liksom? Unga pojken som inte drogat sönder en modell än!
Lyssnar på låten typ tio gånger i rad om och om igen, man får inte nog! Får inte riktigt några ideér, men man är helt utmattad efteråt. De drar fram rockdiskodanskänslorna! Kolla också in: Can't stand me now & Curtain call.


Moneybrother- Born under a bad sign    Pengarbrodern har gjort det igen och denna låten är helt klart min nya svenska favorit. Den bästa jag hört! Och alla MÅSTE titta på videon. Killen är ett geni, vilken karl! All kärlek åt Anders Wedin! Den lilla dansen i början, kläderna och alter egot. TITTA PÅ VIDEON!!!!! Och lyssna på låten, om och om igen. Den ger mig alla ideér och all kreativitet man kan önska sig. Kolla också in: They´re building walls around us now (pengarbrodernklassikern som alltid står sig) & Just Another Summer. (Hittar dock ingen låt som närmar sig genialiteten hos Born Under..)

Sist men absolut inte minst:

Arctic Monkeys- No Buses    Den ultimata engelska supervackra accenten som kommer fram under sång har verkligen Alex Turner, sångare i A.M. Bara älskar alla deras låtar! Plus för att Alex är tillsammans med modeikonen Alexa Chung. Tillsammans med Peaches Geldof typ världens bäst klädda kvinna enligt mig! Alla i bandet är helt otrolgit superfantastiska på sina instrument och den musikaliska talangen gömd i varje låt tillsammans med de grymma texterna gör varje låt unikt nära perfekt! Eftersom det finns så många bra låtar kommer fler kolla in:
Flourscent Adoulscent (underbar video. De uppträder ibland utklädda till clowner när de spelar denna låt. Klockrent)
A Certain Romance (Står fast vid att detta är den perfekta låten. Alla instrument kommer fram och alla bandmedlemmarna får verkligen visa vilken musiker de är! Texten i klass med Pete Dohertys, fast på ett annat sätt. Tillsammans med musiken blir detta den ultimata låten)
Balaclava (Hur många ord kan man säga i ett andetag? Tusentals verkar vara Alex gräns. Kanonbra, speciell låt)
Mardy Bum (Busig låt som man aldrig tröttnar på. Gitarristen är pinglan i denna sången)




Varsågoda, en kulturell utsvävning. Kanske kommer det fler!

För att gå tillbaka till de vanliga inläggen kan jag berätta att Lussan var pigg och glad idag med. Det är så tråkigt att inte rida henne!!! Fått rida Calle två gånger, tack storasyster, men Luce är såklart speciell för mig att rida. Saknar hennes mysiga galopp och mjuka mun! Gullegumman är så mysig att rida. Tur att jag kan pyssla med henne i alla fall.

Imorgon blir det mer Lucebus och smörjning av alla grejer. Har städat höburen med alla grejer i, är väldigt nöjd! tack Moas pojkväns familj som skänkte oss varsen ny HYLLA (inte tröja som det stod innan, jag har ingen aning vad jag tänkte på när jag skrev det). Tack!

Ciao så länge!


Slovenien!

Ja, nu ska Slovenienresan sammanfattas :)

Resan kan jag helt enkelt säga började klockan halv tio på söndagskvällen och slutade äntligen runt elva på måndagskvällen. Jag åkte bil från Karlskrona till Malmö. Därifrån tåg från Malmö till Berlin, under natten. Färja från Trelleborg. Frukost i Berlin, tåg till München och lunch där. Sedan vidare igenom Österrike till Villach. Därifrån buss genom hela Slovenien till Portoroz. Där hämtades vi med bil och kördes till Piran. Framme!!!


Tåget från Malmö!


bjuder på denna tjusiga bild från Malmö, tagen av mamsi innan hon åkte hemåt! KM i byxorna han hade nästan alla dagar ;)

l
usikten från tåget (i Österrike?)


Nu kommer massa bilder från lilla Piran (4600 invånare, spetsen på Slovenien. Några mil till Kroatien på ena sidan och Italien på andra!)



Tartini, en Piransk violinist står som staty mitt på tartinitorget :) Fancyfancy!


typiska hus i Piran :)


Vilken solnedgång va!


venedig!! Gondoltur är ju givet! brukar kosta mellan 120-200 euro, dvs ibland 2000 sek!!! Vi fick rejäl rabatt av venezialines som vi åkte dit med, supertur :)


Markusplatsen! Maffigt som maffian måste jag säga. Grattis till alla som byggde denna vackra byggnad.


Rialtobron och en jäkla massa turister. 100 000 turister per dag besöker Venedig!


Varsågod alla som vill se en helfestlig bild på en enorm hatt och typ ett kg melon. Så uselt att det är underbart!
De sålde massa frukt på ett ställe, mycket smart tänkt av tjejerna som sålde, det gick åt!


Eftersom det var 38 grader i Venedig satt en glass ganska fint!

Nu byter jag raskt till Ljubljana-bilder! :)


-
Åh, vilka fina slovenska glasgrejer!
-Oj, mer slovenska glasgrejer.
-Jäklar, hur mycket glas kan man göra?
-Nej... Nej, snälla. Jaha. Mer glasgrejer.


Vy från alldeles för högt upp. Tjusigt!


Utanför Skocjan (mellan Piran och Ljubljana ungefär) grottorna! Vi gick ca 400 trappsteg uppåt. Efter fem "jo, men nu är det nog inga fler steg" var jag gaaaanska sur. Men det var riktigt fint där och rodnaden på kinderna la sig :)



lipica! Kända för sin uppfödning och uppvisningarna med Lipizzanerhästar! De är dressyrhästar som gör skolor ovanför marken, t.ex. capriole! Detta är ett avelssto och hennes föl. Det kommer bli helt vitt med åren :) Om det är en kille kommer han inom ett halvår åka till Lipicas andra ställe i Postojna och bo där tills han är 3-4 år. Vid 4 års ålder börjar dressyrträningen. Vid 6-7 års ålder plockas de bösta dressyrhästarna ut och fortsätter tränas i flera år innan de börjar med showerna. Andra blir valacker och säljs eller blir avelshingstar och körhästar kombinerat och stannar på Lipica!


detta är en hingst som står i toppstallet, med boxar på 5x4 m! Dvs 20 kvadratmeter. Han står i det stallet eftersom han är en utav de bästa dressyrhingstarna. Det finns bara 5 blodslinjer, denna är en naepolitano. Alla hingstar har blodslinjens namn först och sedan mammas namn. Valacker och ston får egna namn.
Andra som står i superstallet eller vad amn ska säga är t.ex. pensionärer på 23 och 24 år, som kommer bo på Lipica hela livet. Andra är de bästa dressyrhingstarna och avelshingstarna!
Stallet är alltid lugnt och tyst och har superbra luftkonditionering och alltid samma temperatur pga de supertjocka väggarna. därför är det bäst att stå i det stallet :) utom storleken på boxarna då!
Eftersom det finns 400 hästar i Lipica kan tyvärr inte alla stå i såna här stall :/


trieste!
Trieste är en italiensk stad bara några km från Lipica, som ligger i Slovenien. Det var superfint där!! Men har inte så många kort tyvärr :( Men fint var det!


piran igen!
Detta är från en utkiksplats med en kyrka. Foton är på vårt hotell, vi bodde i den blå delen, fast med havsutsikt, alltså på andra sidan :) Mycket stiligt hotell.


Verkligen så Piran! tagit under den enda dagen då det var över 35 grader. Min enorma hatt kom väl till pass :)

Sista bilden:

Behöver jag ens säga hur goda dessa glassarna var? behöver jag ens säga att detta var vårt favoritglasställe? Hmm, nej. Grrrrrrrymma glassssar!


mer som hände i piran som jag inte har kort på:
*Vi råkade gå förbi värsta nudiststranden. Var liiite oförberedd.
*Vi såg två riktiga delfiner!! på typ 20 m håll bara! De var helt underbara!
*En servitör förstod att vi var svenskar och sa "eska ni hare?" vi bara "what??" och han sa helt förvirrat och misstänksamt "if you are swedish you must understand..? Eska ni hare, what would you like to have?" oh, vad ska ni ha?" hehehehhe pinsamt skratt!
*KM frågade samma servitör om han visste vem pappa var och så, eftersom han är slovesnk. Och typ om Zalar är ett vanligt namn etc. "Was he famous in the 70's?" frågade servitören. "Yes" svarade Magnus och servitören kontrade "Well, i was born in 1976". Hmm, pinsamt för Magnus som trodde att killen var minst 40.
*Vi spelade runt 50-60 omgångar UNO.


Ja, det var det! Härlig resa men skönt att vara hemma!

Ikväll terminens första Camillaträning. Jag ska såklart inte vara med, eftersom Lucebuspuss inte är frisk, men Moa ska rida Callepedal. Härlgit med camilla igen :)
Har nog inte berättat förresten att Moa har en ny liten kompis hemma... Ett liten sto som heter Grynet och som är... 175 cm hög!!! Jäklar. Men hon är väldigt söt. Det är calles förra ägares andra häst som Moa ska rida tills hon säljs.
Så om någon vill ha en trevlig, stor, fux efter Baloubet vid namn Gwen de Rouet, så har vi lilla Grynis här!
Haha.
Nu är det mat!

Ciao så länge.


Sweet home Karlskrona!

Dober dan!
Hemma igen från Slovenienresan!

Kommer snart massamassa bilder och skriverier om hur vi hade det där.

Just nu glad att ha träffat Lussan igen :) Hon var pigg och glad som en mört :d

Annars. Lite mys i helgen med polarna Pär och Pjär förhoppningsvis ser jag fram emot nu, och även konstläger med Julesan. Snart skolstart igen, det blir kul också förhoppningsvis :)

Pop!


RSS 2.0