Camillaträning!

Igår var det dags för den efterlängtade camillaträningen!
Vi red fram själva först, och visade sedan för Camilla i trav, med volter på kortsidorna och öppna/rakställning/öppna osv på långsidorna. Sedan i galopp med ökningar/minskningar.
Lussan kändes lite störig, hon var inte hundra procent koncentrerad, men jag godtar det när jag värmer fram inför hoppning, för hon brukar skärpa sig.
Första hoppningen var en liten linje med pyttehinder och två stycken bommar emellan, som en liten korridor.
I  =  I såg det ut ungefär.
Jag var rätt nervös, för de hade slängt in rätt mycket titthinder på de andra hindrena. Spände mig och fick först ett stopp och sen väldigt spänd galopp och ett språng för mycket, 8 istället för 7. Började slappna av tillslut, och fick till det en gång, även om det inte gick optimalt.
Hoppade sedan en liten, enkel oxer två gånger bara för att få ett längdhinder innan vi började med banan.
Banan, som vi först red på typ 70 cm höga hinder och ett extra överallt, gick så här:
Först, i höger varv, på den lilla oxern. På diagonalen på ungefär halva ridhuset. Sedan vänstersväng på linjen vi började med, räcke-7 galoppsprång-räcke. Vänstersväng på en linje. Räcke- 5-paralleloxer-4-räcke med en liten grind i. Vänstersväng på diagonalen ungefär, på draken. 6 galoppsprång ut på ett litet räcke och snabb högersväng på en oxer med vattenmattorna. Liten banansväng tillbaka på draken.
Klart!
Gick jättebra, men hon tycker redan att allt känns lågt ;) Red den på ca 90 också, och sen var vi klara!
Kändes jättebra eftersom hon inte stannade på titthinder, hon har verkligen blivit lugn!

Idag red jag bara lite på fältet, snön är superdjup, så hon får ta i, men hon verkade glad ändå (:
Imorgon blir det vila (:

Ingen ridning idag, inte

men däremot bio med hela familjen, massa superkul bild med håkan idag och lite annat sånt smått och gott (:

återigen: längtar till helgeeeeeeeeen!

snöstorm

Kommit in i en lite dålig fas alltså, veckan har börjat förhållandevis dåligt, får inte till det med Lussan på marken 100 %, vilket är min oförtjänst och inte hennes, skolan är rätt trist (utom bilden, dvs smyckesdesign) och vädret är blääääääää. Snöstorm och massa varningar för saker som kan trilla ner pga blåsten.
Men jag har köpt jeans, ridit i hela stora ridhuset i morse, träffat Jack lite, hunnit med lite plugg och ska nu äta kiwi, så livet är inte såå hemskt!

Imorgon blir det skola 8-15.50, pussa Lussan och sen bio med hela familjen.
Längtar till helgens träning!!! Plus då att Jack ska bo här. Kommer fortsätta tjata om det tills fredagen är här ;)

En liten hälsning också till morbror, vars tåg var försenat pga vädret. Och han som redan har en lång, seg resa hem från jobbet på högskolan hem till lilla lägenheten. Snart får du sällskap av lilla mamma iallafall, KM!

Ciao!

Tar upp bloggandet (?)!!

Kastar mig rakt in i stundens verklighet (:


Nu äntligen känns det som att jag och Lucie börjat komma igång med hoppningen på riktigt!! Och hon känns hur fin som helst, verkligen laddar mot varje hinder och har öronen spikrakt fram all the time!
I onsdags hade vi första Camillaträningen, första för vår del sen 1 juli 2009. Över ett halvår sen alltså. Dessutom var det ett helt nytt ekipage med, Elsa och Vega, och också en unghäst och lite så, så vi började med att visa i alla gångarter och över galoppbommar.
Redan då kändes Lussan pigg och glad och Camilla var nöjd över det faktumet. Jag hade "lovat" henne att Lussan varit superfin nu under igångsättningen, så the pressure was on.
Sedan tog vi ett litet kryss i galopp, som sedan blev ett räcke. Lussan svarade fint för skänkeln och hoppade utan tvekan! Tror att Camilla (och jag) började andas någonstans där. Kanske verkar som en liten skitgrej, men för Luce är det ett stort framsteg att hoppa ett nytt hinder på träning utan att stanna en gång först. Också bra framsteg att jag rider med benen ordentligt (:
Om sanningen ska fram så kommer jag knappt ihåg vad vi red, jag var så nervös! Men det var någon linje och lite såntdär. Vi hoppade antagligen liknande vad Moa och hennes galna grupp  gjorde (massa unghästar och sparkande och busiga hästar ;)) så kolla in moazalar.blogg.se om ni vill veta exakt P:

allt som allt var jag riktigt nöjd och det var även Camilla!

Hoppade även i söndags, eftersom helgen innebar Leif Nilsson-träning. Jag var dock inte med på träningen, men utnyttjade första dagens hinder tidigt på söndagsmorgonen. Innan kvart i nio var vi klara (:

Började med upphöjda travbommar. Lussan var skeptisk men pigg och glad (:
Sedan red jag en serie på kryss-ett galoppsprång-räcke-ett galoppsprång-räcke.
Gick som en dans, fast hon är lite pigg nu i början ;)
Red sedan på volten och hoppade ett räck med sockerbitar under. Att bullen hoppade även där utan att tveka trots sockerbitarna är även det ett framsteg.
Men det bästa kommer här!!!!
Vi hoppade ett kryss på andra volten och gick sedan ut på en linje (29 m) räck-oxer. Och vid sidorna på räcket la vi runda vattenmattor, och trots dessa hoppade Lucie!!! ett enormt framsteg för en väldigt tittig häst.

Det har börjat så bra att jag knappt vågar tro det. Peppar peppar!!!

Imorgon blir det markarbete i stora ridhuset emd Moa och Calle på morgonen, innan skolan (börjar 11.35), som består av en liten svenskalektion och en superlång bildlektion (form med håkan) där vi ska presentera idéer till två smycken vi ska göra (: Kul!

Längtar också en massa till helgen--> helgträning för Camilla! Lördag är dagen (: Ska bli såsåsåsåsåkul! Sen ska mamma till min goa morbror i stockholm, och det ska även jacks föräldrar, så Jackiboy ska bo hos oss fredag-söndag (: supermys!


Sist men inte minst: stort grattis till Moa och Johan som firar tre år imorgon, onsdag! 270110- 3 år.

Ciao!

RSS 2.0