lussebullen och klänning!

Ja, äntligen kommer här en bild på Lussan i hagen, hon var så gullig förra helgen!
Idag red vi ut med Calle och Moa, Lussan kämpade verkligen för att komma nära Calle. Benen flög på min lilla "flodponny". Bästeponnyn. Det var bara en sak som var lite obegriplig: varför hon drog ned huvudet och sparkade bakut en gång efter tunneln. I skritt, på asfalt. Hon hade säkert en bra anledning.


Jag är också kanonglad, för Amanda ska sy en klänning till mig! Hon är ett klädorakel, sjuuukt fina klänningar, och en ¨sån ska jag köpa! Inte vet jag hur den ska se ut, litar på Amanda. Tror den blir grön ;)

Lycka till imorgon också Calle och Moa och de andra KLRKarna + Jörgen Larsson och Camilla, min tränare, som ska tävla!
lussan
Allt för idag, POP!

Träning, Litauenhjälpen och lite estet!

Onsdagens träning var mycket trevlig, min lilla pussponny och jag var inte lika klockrena som förra onsdagen, men i slutet fanns inget att klaga på. Vi flög över hindrena, höjden är i alla fall inga problem :) Draken, ett titthinder, var läskigt igen hade hon dock tyvärr bestämt sig för. Nästa vecka blir det inga problem!
Tyvärr gled min sadel runt jättemycket, det var trist :( ska testa med antislip, men det känns som att sadeln är skev. Illa :(

Idag hade jag en såååå skön morgon. Vaknade vid niotiden, ingen hemma. Åt frukost framför okänd diagnos och top model 4. Sån supergod, bästa yoggin, bästa flingorna, bästa mackan, bästa frukten. Mmmmums!
Bossevovven kom hem också och luktade hemskt, men det var ändå mysigt att han satt i soffan :)
Sedan åkte jag till stan och från 12-14 skramlade vi bössor till förmån för familjer i Litauen. Sjukt vad mycket vi fick ihop! Innan "vill du hjälpa fattiga, behövande barn i Litauen? Kronor är mycket för dem!"-historian, så fixade jag och mammsen pass, för nu är det klart att JAG SKA TILL SLOVENIEN I SOMMAR! Woho, kommer bli jättehärligt! Så himla fina bilder, och pappa är därifrån så jag känner att det är ett bra resmål. Jag och min idol Magnus, kära morbrorn min, åker juli/augusti.
Jag och mamma var också inne på AJs innan skrammlandet, och jag fick band till mitt ländtäcke, och ett randigt, kanonfint snöre att ha som "hippeband" som kära Niko kallar det.
Efter Girls Night hade jag några stycken hemma ;)

Eftermiddagen bestod av LUCIE! Hon kändes lite konstig när jag red, ofokuserad och fläning, lite flack. Hon hade nog en lite seg dag. Tyvärr kändes hon lite ojämn i början, en gång började hon halta kraftigt. Det släppte direkt så förhoppningsvis var det bara liten snubbling. Hon kändes bra sen, så vi tog fram bommar och varierade galoppsprången, hon var jätteduktig. Riktig irländarskalle när hon blir glad ;) trots att hon är holländare! Ifall hon känns lustig och framförallt ojämn imorgon med får hon nog vila några dagar... Hon vilar knappt nu, för hon mår bara dåligt av det. Blir så spänd. Hoppas allt blir bra med älsklingen.

Nu på kvällsakvisten har jag tittat TV med föräldrarna, Oskyldigt Dömd är nog Sveriges bästa serie ;)
På datan har jag kollat gymnasie, högskola och meritpoäng och sånt. Estetdagen på Törnströmska var jäääääättekul! Sjukt härliga lektioner och lärare! Stämningen go med, skönk liksom in att jag ska lämna min lillalilla friskola för en gigantisk skola. 5x fler elever! Känns UNDERBART! Bestämde mig verkligen när jag var där!!! Meritpoäng blir det också, kan fixa full pott lätt där!
Även kollat Bokus.se, ska köpa en sy/fixabok, jag och mamma vart så inspirerade när vi var på AJs. vet inte hur jag ska hinna med, men det fixar jag! Om inte annat ett "i-solen-projekt" för sommaren. Ska också köpa en teckningsbok till. Eller två, så många bra, haha! Känner verkligen att bildlektionerna i skolan inte ger någonting, får fixa kunskap själv känner jag, för när jag sitter hemma och skissar vill jag utvecklas det jag inte gör i skolan. Hinner inte ta lektioner, så det får bli gördetsjälv!

Nu ska jag nana, imorgon Lussan och födelsedagsmiddag. Grattis på födelsedagen pappa!

POP!

helgbestyr och måndag-tisdag-onsdag!

Oj vad mycket som hänt och vad lite jag skrivit. Får börja med lördag.
I Lördags var det dags för tävling i Snapphanarna med Moa och Calle. Även Christian, Linn, Marianne, Caroline, Emma och Kristina höll KLRKs fana högt!
Första klassen var 1 m, då kom Moa och Cabanelos runt felfritt och det såg mycket fint ut, även om Moa var väldigt nervös. Banan såg ganska lätt och mysig ut, en bra 1 m helt enkelt! Grattis till Caroline som vann och Linn som kom 7a.
Andra klassen var 1.10 m, då ändrades allt helt. Banan blev mycket svårare än man trott, jämfördes med en regional 120. Allt maxat och mycket kluriga vägar, inte minst till 1an, vilket jag tycker är taskigt faktiskt. Moa och Calle hann inte riktigt med till kombinationen, och fick ett stop. De kom över kombinationen, men rytmen var förlorad och Calle tjurade lite. Det 3e stoppet kom på 7an tror jag, men trots det hoppas och tror jag att Moa var nöjd, för det var ändå första tävlingen och en mycket svår bana :) Många bra resultat för andra KLRKare dock, hoppas alla är nöjda :) Nästa söndag blir det karlshamn och bara en 110, tror det blir samma ryttare då som på Snappis, även Titti och kanske Tessan.
Lycka till!!!
Efter tävlingen åkte vi hem till Lussan som fick gå i Calles och Zaphirs hage och var otroligt glad över det. Hon fick fortfarande inte gå efter kiropraktorbehandlingen, så jag fixade maten (nya munkpepparn i!) och åkte hem :) Nikolina hade varit och soundcheckat inför UKM och hängde på mig hem eftersom den lilla stackaren inte fick tag på en buss hem ;) På kvällen vart det bara ostbågar och TV :)

Söndag blev skrittrunda med Carlos och LucieLiu. Lussan var otroligt lugn, nog bekväm med hacket jag tog. Inte slängde hon sig en gång ens! Otroligt härligt!!!
Efter ridningen åkte jag till stan för att gå på UKM med Rikard och Julia. Vi satt långt bak första föreställningen, lite dumt av oss eftersom det fanns lediga platser längst fram. Men Jules tittade på fel dag i busstidtabellen och fick gå, så vi var lite sena och smög in, lite pinsamt ;)
Vi strosade runt med Niko i pausen och försökte hitta en Soleroglass, men inte hittar vi någon. Tog en Nogger, men den var gammal och bestod av ischoklad only. Skäms pressbyrån!
Till andra föreställningen kom vi duktigt nog i tid, och satt på andra raden. Mycket bra eftersom Nikopiko skulle spela och vi bestämt oss för att skråla för hennes skull :)
Mellan andra och tredje gick vi till McDonalds, men det var stängt. Sen gick vi till Michels men det var fullt. Sedan gick vi till Redlight och där fick vi pizzorna jättesent, så vi (numera också Hanna) fick springa som idioter till tredje föreställningen. Pinsamt igen! Men vi fick plats på andra raden igen ;)
Summering!
Bästa låten: Tripp, instrumentalt. Sjukt skickliga.
Bästa bandet:  Wicked emotions så klart ;)
Finaste kläderna: Frank Sylvester, som alltid.
Största förhandsfavoriten: Mysbelysning.
Största överraskningen: Stroke, ett stråkband. Vem hade trott att en orkester typ skulle vara med :O
Roligast på scen: Tajt mellan Bitte Appelqvist och Amandas klädshow, där Degen (pojke!!!) hade klänning på sig, och tajts. Vackert.
Största besvikelsen: Att några rappade Snook. Ingen kommer i närheten av originalet, så försök inte.
Bästa scenframförandet: Kamal, rappare. Ingen får igång publiken som han.
Största failet: Att jag lovade att ropa Pontus när Metzzli spelade, men inte vågade. Tur att det är tanken som räknas som han sa :)

Nu, måndag.
Måndag bestod av skola och ridning. Skolan, inte mycket att säga om. Vi spelade tre i rad hela slöjdlektionen, Ola märker ingenting, han har inte tid att hjälpa mig ändå.

Ridningen var träning för Helena! Red 18 istället för 19, i ponnygruppen som studsar lite med. Vi var bara tre stycken, så det passade perfekt. Hade hacket, just för att hon inte skulle kunna bocka något, och det funkade bra :) I slutet studsade vi dock lite, då är hacket inte alls bra, allt blir ojämnt. Allt som allt är jag sjukt nöjd med träningen! Kunde knappt gått bättre, hon var superduktig!


Tisdag.

Slutade tidigt, inte mycket i skolan idag heller. Åkte direkt till stallet och red Lucebus. Lika duktig idag! Hon tittade inte på någonting och var helt lugn. Skrittade till och med fram och tillbaka till ängen, har aldrig gått förut! Världens bästa lilla ponny!!!!

Segade i stallet ett tag och åkte sen till Vårdcentralen för vaccination. Mesigt nog var jag livrädd innan sprutan, skämdes som bara den efteråt, det kändes i princip inte. Fy vad mesig jag var! Spände bara lite efteråt. Avslutade dagen med lite Soplugg.


Onsdag, idag.

Klädproblem idag med! Typiskt alltså, jag vill bara sälja alla mina kläder och köpa nya!!!! Drog på mig chinos i alla fall, tacka gudarna för säkra kort. Hatar att gå runt i kläder jag ogillar!

Nationellt prov i engelska idag, uppsatsen. Kändes tyvärr inte alls bra, skrev om andra världskriget och det var nog ett dåligt val. Borde tagit gymnasieval som alla andra. Inget att göra åt nu.

Lunchen var såå god, våfflor med bär och grädde. MUMS!

Vi hade bara gympa i 40 min, underbart om man jämför med våra intensiva 1 timme och 30 min annars. Spelade volleyboll mot Sunnas 9or och mitt lag vann båda matcherna. Tyvärr bidrog jag typ 5 gånger max, men jag förstörde i alla fall inte mycket.

Hem igen, och här sitter jag nu. Ska strax äta och halv nio ikväll sen blir det Camillaträning. Sjukt laddad, hoppas det går kanon som föregående dagar! Tur att hon var lugn igår, blir inte bra om jag inte kommer åt med skänkeln utan problem från början.


Imorgon studiebesök på Törnströmska med Niko och Vendela, nervöst men kul :)


Allt för idag, och det är inte lite det märker jag.

Pop!


kiropraktor, tävling och stort behov av ny inspiration

Helt okej skoldag idag, fast jag känner mig inte kreativ nog på bilden.. Får se hur det går på måndag med mitt Dali-projekt.
Grattis till Ash i alla fall, hennes Renoirmålning blir helt underbar.

Efter skolan blev det fika med Ash och Ems, mycket mysigt. Ems tog sitt fjärde hål i örat, hon var lite vit i ansiktet, men ville ändå ta fler. Fast hennes öron var för små :(

Lucie har haft besök av kiropraktor Marianne idag, och jag måste säga att det gav bra resultat, efter att bara ha hört vad Marianne hade att säga (: vi fick ytterligare instruktioner om hur vi ska göra med hennes bog, hals och onda sadelgjordsläge. Det är bestyr med den ponnyn! Något som verkar jättepositivt är i alla fall att en tjej som tränar för Camilla har ett ponnysto som kan bli så tjurig som Lussan, typ tjura ihop vid hinder och så låser det sig i huvudet. Hon gav den ponnyn ett hälsokostpreparat som är för humörssvängningar, och det stoet blev jättemycket bättre! Hoppas att det är PMS Luce har med, så det funkar på henne också ;) 40 % av hästarna reagerar positivt, hoppas hoppas hoppas att hon börjar uppföra sig med det i kroppen! Upp till bevis på Camilla på onsdag.

Storasyster och storebror Cabanel ska ut och tävla imorgon och då följer jag med! 1 m och 110 på Snappis blir det, lycka till till henne och alla andra från KLRK.

Av min rubrik kan du också utläsa att jag är i stort behov av inspiration! Jag kan nämligen inte komma på något fint att ha på mig, vet inte om det är brist på kreativitet eller kläder? Antagligen kreativitet, känner mig för tråkig när jag går runt i t-shirt och jeans.

Dagens artist: Timo Räisänen! Lyfte upp heeela min dag när jag lyssnade på NOn när jag skrev om telefonen. Bästa coverartisten och liveartisten någonsin, about you now, creep och simply the best är för underbara! Sweet Marie är en av hans egna låtar som är en stor favorit, den tröttnar man aldrig på. Kan inte fatta att jag sett honom live och kramat honom!!!! Mycket kärlek till den musiken.
Dagens låt: Tajt mellan No Buses med Arctic Monkeys och East of Eden, akustisk verision av Pete Doherty. <3
arctic monkeysarctic monkeys sold out!
POP!

Vårkänslor, UKM och törnströmska gymnasiet

Igår hade jag såna vårkänslor, lätta skor på fötterna äntligen, och årets första glass! Emmelie, ashli och jag tog varsin glass på amiralen, för vi missade bussen. En solero blev det för mig, himla god alltså. Sedan tog jag och Em långa klivet före eller vad det heter, och knatade hemåt/mot stallet. Jag är ganska imponerad av att vi gick faktiskt. Gick även idag från skolan eftersom bussarna alltid verkar vara 1 minut tidiga. Eller är jag alltid 1 minut sen? Ska lösa detta genom att ställa fram klockan ännu mer.

Lite sämre väder idag tyvärr, tårarna rann av blåsten eftersom jag red utomhus. Men lilla Luce uppförde sig måste jag säga, väderförhållandena var långt ifrån optimala. Var seg som en seging också, så vi gjorde inte mycket seriöst.

Jag har också mycket bra känslor inför årets UKM, ung kultur möts, som går av stapeln nu på söndag i konserthuset. Slänger in ett gott ord för Nikolinas band Wicked Emotions, heja på dem! För övrigt är UKM en mycket trevlig grej, alla som har möjlighet borde gå dit, 13 börjar det. En liten applåd till Rikard och Julia som så heroiskt köpte biljetter till mig.

Av rubriken att döma ska jag också skriva några små rader om Törnströmska Gymnasiet, där jag och min kära vän Nikolina förhoppningsvis ska gå i framtiden. Studiebesök på torsdag dit esteterna slickar på smörknivarna?!?! Jag vet inte om Nikos små tankar alltid är att lita på ;)

Allt för idag, nu blir det bildplugg, fakta om Salvador Dali, kungen själv.

Shalla.


17 mars, shallas första dag som bloggare!

Solig och trevlig dag idag, min första dag som bloggare!
Eftersom min kära syster Moa (moazalar.blogg.se) och far har tryckt på om att jag ska starta en blogg så har jag nu äntligen gjort det!
Bloggen kommer handla om min häst Lucie, skolan och vännerna och allt roligt som förhoppningsvis händer :)

Denna dag har varit ganska bra tycker jag, var supernervös inför franskaföredraget, men det gick bra som tur är. Lilla Lucie var duktig som alltid trots blåsten.
Härligt med så mycket sol idag, trots att det stod i tidningen att våren började 10 februari. Om ni inte minns så kan jag upplysa om att det började snöa den 11 februari. Tur att vi har proffsen som tänker åt oss.

Nu ska jag plugga franska och kolla in min lilla blogg ;)

Pop!
Shalla.


RSS 2.0