vardag varje dag

Ja, det var inte igår jag bloggade! Men nu kommer ett litet inlägg igen :)
Dagarna rullar på, trivs fortfarande superbra på estet, och Lussan mår bra.
Angående Lussan så skrittar jag fortfarande men travar (på rakt spår) ungefär fem-tio minuter. Det kliar rejält i benen på mig, särskilt när vi skrittade lite i ridhuset under början av Camilla-träningen. Jag vill hoppa!!!!!!!!
Det kliar nog lite på Lussan med, hon blir nämligen rejält knasig när jag travar henne :P Släng hit och dit och häng och fläng beskriver traven ganska bra. Skrittar nu mer och mer och travar ganska lite. Det är ju onödigt att trava om hon bara slänger sig hela tiden!´

för några dagar sen var hon dock superduktig i traven, fick tillochmed en liten bild på oss. Moa och Calle fotade :)


Hon har tappat ganska rejält om rumpan :( det blir segt att bygga upp musklerna igen, men sånt är livet :)
Hon har ju redan stort huvud och lång rygg, hon behöver lite muskler för att se någotsånär proportionelig ;)

Ja, annars rullar det på som sagt. Idag hade vi Cooper-test på gympan, dvs 2000 m på friidrottsbana, på tid såklart. Min kondition är VERKLIGEN inget inget att skryta om. Men jag klarade G med strax över en minuts marginal, så jag är väl nöjd :)

För övrigt ska jag till Malmö på lördag och shoppa loss!
Kan avslöja att jag planerar att spendera ett par timmar på min superfavoritaffär, MONKI <3
Tur att min kompis Jojjo också har jättefin stil och gillar den affären :) Kolla in söta kjolar, frina oversizade tröjor och ´tjusiga sametstajts på www.monkigirl.se

Det var allt tills vidare.
Ciao!

En ny vecka :)

Måndagen började helt okej, Lussan dock knäpp när vi skrittade ut. Hon brunstar, så det var nog att calle gick för fort ;) Hon började nämligen trampa som tusan. Christian var imponerad och tyckte att hon var snygg i alla fall, alltid något ;)
Tisdagen dock en mycket bra dag, trots lätt sjukdom (ont i halsen när jag sväljer). Vi hade hål vid lunchen, skönt att kunna ta det lite lugnt. Men soppan såg inte så god ut, så jag fick äta pasta utan ketchup IGEN :( Vad är det med den där skolan Törnströmska? Varför har de ingen ketchup? Tur att det är en sån superbra skola annars :D

Idag hade jag annars bara språk, vilket är ganska kul :) svenska, franska, engelska, det är inte illa det. Vi slutade redan fem över halv två idag till och med, ifall vi ville göra engelskan hemma istället.

Vilket är precis vad jag tänker göra nu!!
Samla fakta och grejer om ett band ska jag göra, antingen radiohead eller Arctic Monkeys ska jag ha!

Annars allt superduperbra, Porslinan imorgon och Lussan är pigg och glad!

Ciao!

DM imorgon!

Nu har jag släpat mig upp för att skriva ut PM och startlista till morgondagens DM som KLRK arrangerar. Inte hur många starter som helst precis, men inte superlite heller :) Jag kan ju inte vara med, och inte heller storasyster :( Väldigt ledsamt. Nästa år får vi vinna dubbel ;)

Igår var det lite party med esteter, superkul och mysigt :) Dock blev det ganska varmt i den lilla ettan, men jag åkte ganska tidigt och tog ett glas mjölk innan jag somnade. Mjölk är så sjukt gott! :D

Idag ska jag snart till stallet troligtvis, mami ska bygga banan tills imorgon och Moa har precis klippt Calle (han har trollpälsen nummer ett) och sedan ska vi ju rida och så såklart :)
I eftermiddag måste jag dock göra läxor, drygt :(
I engelskan ska vi ha läst igenom en text några gånger, gjort fem stycken stenciler med grammatik pluggat in massa glosor och valt ut en låt/text till vårat "Music Project". Dessutom har vi en engelsk bok vi ska läsa förutom alla läxor.
Måste också göra franska, repitionsläxor får vi två gånger i veckan, plus att vi båda lektionerna ska berätta vad vi gjort/ska göra i helgen. Plus att vi om två veckor har prov i matte på första kapitlet (62 sidor), så det får man ju göra lite ibland också.
Dock är detta inga supertuffa grejer, alla ganska lätta, det är bara segt att lägga tid på att skriva i stenciler om man redan kan det, ni vet? Jaja, vad ska man göra.. Det kunde varit värre! :)

Nu ska jag ta en macka, klä på mig, sätta håret i en knut och sen släpa mig till världens bästa Lussan!

Ciao!

Det är en helt vanlig dag, men det är också Alvas namnsdag!

Ja, vi har en lustig tradition i vår familj, att fira namnsdag ganska stenhårt.
Hade dock glömt bort att det var Alva idag, och gick strax efter sex upp för att hinna fixa allt innan skolan. Mamma sa "Det är namnsdag idag!" och jag trodde att hon menade Moa och var allmänt morronsur/morronstressad och svarade "jaja, jag är med lite fort, men sen måste jag skynda mig!" och sen när brickan stod på matbordet med min frukost redan gjord insåg jag att det var jag som hade namnsdag... De sjöng för mig och så fick jag leggings (svarta, ett svart och ett grått ben, mörkrosa och svarta med något grejsmönster i grönt fram) och en grå tröjklänning. Den och de rosa leggingsen hade jag på mig idag, bland annat :)

Idag började jag skolan 7.55 med estetisk verksamhet, det vill säga i mitt fall teater! Det var superroliga övningar, bland annat skulle vi improvisera ganska mycket, som skulpturer och "maskiner" gjorda av våra kroppar liksom. Kanonkul!
Efter en halvtimmes rast hade vi matte i någon timme sådär, för att slänga i oss lite mat och åka till Västra Mark (jaa, vi hade utegympa just den dagen då det ösregnade) för att ha löpträning på gympeligympan. Jogg, backträning (backe i full kareta, 400 m jogg, backe i full kareta, 400 m jogg, backe i full kareta, 400 m jogg, backe i full kareta, 400 m jogg) och jogg tillbaka, följt av lite stretching (inte helt problemfri eftersom marken var dyblöt och ingen ville sätta i något annat än fötterna i marken). Skitjobbigt var det! Men vad gör man liksom :)

Efter skolan, som slutade så tidigt som 14.20 så åkte jag till stallalalet för att rida bästa Lussan. Min högt ärade mor gjorde iordning allt åt mig :) Tackar tackar, vilken namnsdag!
Bullen var pigg och glad som vanligt, men lite ledsen över regnet :/ Men hon surade inte när jag kom utan gnäggade superhögt :) Gullet!

Nää, nu får jag ta och plugga franska och engelska!

Ciaociao!

RSS 2.0