morgoninlägg(:

Idag har jag sovit likte sådär så jag är uppe fastän jag är hemma från skolan. Vi har innebandyturnerning idag och det kändes så onödigt att slita på  hälsan för att kolla på det i några timmar. Måste såklart rida, känner mig ändå lite bättre än igårkväll, då var det inte alls bra! Ifall jag inte har feber idag blir det lite snåhoppning för pluttan.
Imorgon är det vilodags för henne, hoppas på ett bra studspass (inte studs så, bara att vi hoppar lågt (; ) så har veckan verkligen varit superbra, hon känns jättefin. Och friskförklarad är hon med! Härligt.

Så nu ska jag sega lite men försöka vara i stallet på förmiddagen, då får man vara själv i ridhuset. Sen ska jag hem och sega lite till så att jag är bra imorgon. Ska passa på att städa lite i mitt rum också, måste ha något att göra, jag hatar verkligen att inte ha fullt upp hela tiden! Om jag är trött kan jagju iallafall passa på att läsa ut min bok i svenskan, recensionen ska lämnas in i år.


Detta var förra året, jag orkar inte lägga in nya bilder :P men snart kommer nya på Lussan i första snön förra året. Eller kanske från idag ifalll jag kommer ihåg att be pappa ta med kameran!

Ciao!

nästan-sjuk

I måndags slog superförkyldningen till. Hann inte rida, för vi åkte på clinic i Karlshamn med Daniel Zetterman (till häst, och den gillade jag väldigt mycket faktiskt) och Peder Fredricsson till häst. Det var väldigt mycket basic och verkligen en träning, de som red fick specifik hjälp och så. Jag vet inte om jag är sådär supernöjd med träningen. Det där grundläggande är det ju bra att bli påmind om, men så mycket mer ger jag det inte.
I ridhuset var det superduperkallt och hela läktaren hackade tänder, men vi hade det rätt mysigt på en liten fläck på låren iallafall, där fleecetäcket som vi hade med oss satt riktigt emot :P haha, man får vara glad för det lilla.
Då kände jag mig redan väldigt förkyld, och igår blev det ännu lite värre. Kände mig trött och så i skolan, men Lussan behövde ridas, och i efterhand är jag superglad att jag satte upp, för hon var riktigt fin!!! Gjorde snabba svängar, typ åttor och volter och så, för att få henne att fokusera, och sen satte vi varenda tempoväxling!! Duktig häst!
Åkte sedan hem och segade som tusan, blev lite NCIS-frälst också, ska jag lägga till. 19.00 är oftast en go tid för att titta på tv (: Ja, ibland iallafall.. :P Hade inget plugg, precis som idag, det är mysigt (:

Idag hade jag verkligen NOLL lust att åka till skolan, kände mig riktigt trött och jäklig, känns som att snoret håller på att trycka min hjärna ut genom skallen. Och halsont då, givetvis.
Men jag släpade mig till skolan iallafall, för vi skulle ha genomgång i datakunskapen och jag behöve verkligen den, så det var bara att kämpa på.
Tog mig igenom dagen och hann hem för att äta, skjuts av mamma, och red sedan gumman, som var jätteduktig, fastän vi var rätt många i ridhuset.
Vi skulle fått vara med på Camillaträningen, på Moas plats, men det blev inte så, så nu blir det 2 1/2 men, flingor, julklappsfix och att lägga sig tidigt!

Allt för idag,
tjosan!


härlig helg

Min helg:
Fredag red jag och Moa på morgonen, härligt att ha ridhuset ifred, och det gick mycket bra (: Hem och duscha, äta och fick skjuts till skolan in med Moa, började 12.45. Hade lite läxförhör/prov och liten genomgång av medeltiden. Sedan var det slut för idag och tack för idag, vid 14.15. Åkte till Bokia och handlade bok till min morbror (han har redan fått julklappen). Jag och Jack åkte till stallet och släppte in sötnosarna och fick skjuts av mamma hem, hon hade hämtat morbror KM på flygplatsen. Jack sov här, premiär för övernattning i min nya säng (: det gick prima!

Lördag innebar upp och hoppa lilla loppa på morgonen. Jag och Moa åkte till stallet, men Jack låg kvar och sov :P Vi gjorde dock bara iordning till hästapållarna, för vid 10.15 bar det av till kosta boda outlet och hotell med mormor, morfar, KM, mamma, pappa, Moa, Jack och jag (:
Köpte två diadem, med rosetter, boken Tårtgeneralen (Fredrik Wikingsson och Filip Hammar) och en tröja som man kan ha när man rider som svetten typ absorberas av :d Maten var dock ingen höjdare, inte brunsch precis, men fick i mig lite pasta och kalkon, men till och med efterrätten (brownies) var inte god! Typiskt! Men så man klarar sig iallafall, ,men inget att rekommendera!!
På kvällen kom KM en stund till, mysigt, vi bytte julklappar och tittade på dokumentären om woodstock, men hallå? Ingen Janis Joplin, inga The Who, Jimi Hendrix eller Santana! Supertrist!
Vid åttasnåret drog jag och storsyster till stallet, Lussan hade fått gå in vid ett, för baggarna hade stångats så dom blödde, precis vid hennes hage, och hon hade varit superduperledsen! Fattade dock inte hur ledsen när Tove ringde, men de fick tydligen vara två stycken för att hålla henne och ta med henne ut och hon hade lera upp på knäna när jag kom på kvällen, så det blev att skölja av det och mocka lite, så min lilla stackare fick det bra inför kvällen.

Idag, söndag, åkte vi och red på morgonen, eftersom det är julshow på klubben idag. Dock höll de på med en massa granris och skit, så vi blev jätterädda och kunde inte koncentrera oss alls. Men vi var rätt duktiga innan det, så det får man ta :P
Efter ridningen blev det snabbstädning, läsning i min svenskabok och lite plugg på engelskatexten. sen duschade jag och fick skjuts med jack + stefan (pappa jack) till dom, och där var det julmiddag (: Mysigt!
Nu har jag gjort lite plugg på datakunskapen, genomgång av Excel och Word. Känns som att det är svårt att plugga på det utan boken, som det är hänvisat till, men som vi inte kan låna hem. Dock är det också lite så att det är svårt att plugga på, det man kan, det kan man (:
Fokuserar ikväll istället på svenska, engelska och matte. Har lite småplock i varje ämne som jag tänker göra klart idag (:

Poppipop!


snabbinlägg mellan plugg-sessionerna!

Ja, nu sitter jag här och checkar av kulturhistorian inför morgondagens prov på den romerska antikens kultur och idéhistoria (typ konst alltså och sånt, Moa (; ). Men jag måste ju lägga in en liten text om gårdagen.
Igår hoppade jag ju nämligen!!
Jag och Lussan fick hjälp av pappsen och Bosse (som också hoppade, jag skulle gissa på 30 cm, vilket inte är illa för en liten vit tuss som är runt 3 dm själv, barfota!!) i onsdags morgon då alltså!
Vi började med att springa runt lite (Lussans verision) / värma upp lite i skritt och trav fast inget avancerat markarbete (Alvas verision). Sedan gick vi lite över travbommar, och hon kollade knappt något trots hinderstöden som ramade in mittenbommen. Sen körde vi alla tre som galoppbommar och även det gick bra, även om hon är rätt svårreglerad när hon blir så jäkla lång som hon blir nu när hon är så omusklad.
Sen satte vi upp ett kryss, mitten var kanske 35 cm ;) Och hon stirrade ner på det (jag med ska jag erkänna, min blick behvöer tränas!) och tog ett litet ponnyskutt över, med benen väääääldigt nära magen ;) Vi tog det några gånger, två-tre. Sedan la vi upp det till ett räcke med markbom på båda sidorna, det låg kasnke på 60 cm, och Lussan hoppade så snällt från båda hållen, fasten det var lite rejserbilsaktigt över henne, fast på ett väldigt osamlat sätt ;) full fart utan något tryck på rumpan kanske man ska säga, det känns väldigt annorlunda, eftersom hon annars är väldigt duktig på att få under dom där baktassarna. Men stackarn orkar ju inte :)

Allt som allt superbra alltså!
Jag har också jättelugnt och skönt schema nu, vi har gjort nästan allt klart i alla kurser i princip, känns det som, så det är rätt mycket inställda lektioner (: Skönt, lite nedtrappning sådär :D
Imorgon är det skola 12.45-14.15 så det blir ridning på morgonen (:

Nä, nu får jag göra klart kulturhistorian och gå och lägga mig!!! Behöver sova bort min förkylning!

ingen kroki, men ändock en smaskig chokladmuffins.

Måndagmorgonen var rätt lugn och skön, jag vaknade av mig själv i min gosiga, stora säng! Hade duschat igår, så jag struntade i det i morse, vilket alltid är skönt (: Jag drar mig alltid för att duscha, fastän jag brukar tvinga mig till det vareviga morgon (inte så kul att lukta hästbajs i håret), men jag hatar att det tar sån tid, att det blir så kallt efteråt och att man måste torka håret! Varför har man inte kommit på hårtorkar som är snabbare än? Min tar sjuttiotusen år, och undertiden står man där och fryser (man kan ju inte klä på sig sina skolkläder, då blir dom ju blöta och äckliga). Nä fy tusan. Om någon smart uppfinnare läser detta kan denne någon ju börja knåpa på en supersnabb hårtork. Gärna en som fixar lockar, krus eller superplatt direkt! Hihi.

I skolan blev det dock ingen kroki, vilket kändes tråkigt :( Vi hade istället Sandra (egentligen danslärare :P) och fortsatte med våra animaliska, fyrkantiga gipsskulpturer. Min gris kommer nog bli söt (:
Sedan hade vi lunch, köttfärssås och spagetti, och dagen avslutades med samhällskunskapsprov. Kändes kanonbra, jäklar vad pennan flög fram :d hoppas att mina lärare också tyckte att det gick bra ;)

efter skolan fikade vi på Tre G, jag åt chokladmuffins, vilket var väääldigt gott!

Efter fiket så blev det att ta snabbussen till stallet och göra iordning till Lussan (Moa hjälpte till, hon var klar och ville åka hem :P), borsta lite och sådära. Väl hemma blev det tomatsoppa Romana, muuuums! Och så har jag kollat igenom precis hela skolkatalogen, den hade kommit idag! Jag ser... sådär ut. Men det kunde varit värre, jag är inte så fotogenisk, så jag är tacksam för allt som inte är katastrofalt. Så, tack (;

Nu ska jag börja titta igenom kulturhistorian, som är tills på fredag, och sen sega framför TVn och somna i min härliga säng!


PÅ tal om plugg, jag har verkligen blivit en superstudent, jag har allt klart flera dagar innan det ska förhöras eller lämnas in, ibland en vecka eller mer! Stolt över mig själv faktiskt! Nu har jag gjort allt, för flera veckor sedan, som är till denna veckan, utom då kulturhistorian, och den ska jag börja på redan nu! Herregud, jag impar på mig själv (: Och inte bara det, jag stiger upp helt själv på morgonen, innan fick mamma lura mig att klockan var typ en timme mer än vad den var för att jag ens skulle fundera på att gå upp.

Hästen är igång, kompisarna är mysiga, skolan går bra och min man är för söt (: Vi har tre månader på onsdag emd, grattis till oss.


Och på onsdag blir det också HOPPNING!!!!!!!!!!!! för mig och Lussebullen!!



För jag säger, hej här kommer segertåget!


porslinan, sovmorgon, julklappsstart & nyy säng!

Igår var det Porslinan, som drog helt okej med folk. Först ut var Frank Sylvester, som jag tycker är väldigt duktiga (: Malin hade en tjusig discopingla i sitt öra, så stämningen var ju på topp (;
Efter några glada låtar med dom kom en redig svängom med Older Women Younger Men, som är så sjukt bra! Jazzzzzzz! Sjukt bra!
Sist ut var Simon G, känd från Internet, som han själv uttryckte det. Själv skulle jag snarare säga Las Palmas, men det är ju bara jag ;) Jag har inte lyssnat så jättemycket på Las Palmas eftersom de inte finns på Spotify, men missbruk beivras är braaa!


Vi gick dock efter första låten (bidragskungen?) efterosm vi började känna oss lite sega, och som sagt är vi inte superfrälsta LP-fans, även om de är bra (:
Vi gick alltså hem till Jackiboy, och somnade i godan ro, och jag sov ända till elva! tyvärr är min så kallade pojkvän lite segstartad, så jag åt frukost med irene (mamma-jack)  och pratade julklappar och grejer ända tills ett, då Jack lyckades ta sig upp ur sängen. Bra kämpat! Sedan gick vi ut på stan en liten sväng och jag köpte juklapp till min morbror, och hittade även en skitsnygg skinnjacka på Carlings för bara§400 spänn, helt sjukt att jag inte köpte den!!!! Skäms på mig. Jack köpte iallafall en jättesnygg svart tröja emd knappar och grejer (:

På tal om julklappar fick jag min första idag! Eftersom jack ska till Norge över julen bytte vi redan nu. Han fick en svart Fjällräven Kånken av mig och jag fick en parfym, Diesel Fuel For Life, unlimited, som luktar sjukligt gott :d nöjd!

Efter turen på stan åkte jag och storasyster till stallet för att släppa in hästarna, och i stallet hämtade pappsen och vi hömtade pizza, så det blev pizza margherita idag! Mumsigt, men mättande.
Nu har jag pluggat samhällskunskap, om Sveriges statsskick, vilket är ganska simpelt, men måste ju ändå plugga (: på måndag är det nämligen specialdag vilket = kroki och samhällskunskapsprov för es1b:arna. Lyckospark till mig tack (:
Snart är det dags att åka med far min till stallet för att rida lill-Lussan, vi ska ha galoppbommar framme idag!!! Woooho! Ska kolla avstånd nu när jag ändå har datan på, kom jag på också (;

Och i natt...

Ska jag sova i min nya, jättebreda säng! Vilken jättebra julklapp! Tack (: Den ser väldigt inbjudande ut.

Imorgon blir det hästaputte och Jack tror jag, och så ska jag läsa igenom samhällen igen. Redo för måndag sedan!


Puss och kram hela hela dan.

Fredag hela veckan!

Eller iallafall så kändes det som fredag idag (: Vi hade specialdag och därför bara teater och bowling ("idrotten"), och ett fett hål däremellan (: Då passade vi på att gå en sväng på stan, och eftersom Jack är ledig på torsdagarna, (läxläsningswhatever) så följde han med, och han köpte en superduperfin tröja på Carlings. Trekvartslånga, svarta ärmar, själva "tröjan" är grå och så är det text i tunna röda bokstäver, på mitten. Han var urtjusig i den, min man (:
Jag köpte ett par leopardleggings (:

Efter skolan så hämtade far mig och vi drog en vända till stallet. Idag var det nämligen första dagen på evigheters evigheters evigheter som jag och Henny skulle gå över bommar!! Min lilla pingla var superduktig hela tiden!!! Hon kändes jättebra, men hon är inte riktigt framför skänkeln, hon blir ju trött (: Galoppen var vääldigt lång men hon hade en härlig rytm (: Och första gången över bommarna blev det: trav trav trav OJ-VAD-ÄR-DET- stor trav stor trav stor trav vanlig trav trav trav (; hihi, hon är så söt!Jättehärligt var det iallafall, och hon skötte sig som en sessa ska (; :d


Imorgon på lunchen ska jag klippa mig, sen ska jag försöka hinna springa iväg och köpa Jacks julklapp, en Fjällrävenväska, vilket han vet mycket väl ;) Vi ska byta snart, för han ska till sina syskon i Norge över julen, och han behöver verkligen en ny väska :p

Imorgon betyder också franskaprov, kulturhistoria och matte och att Lussan ska få vila! Hon behöver nog både i musklisarna och i huvudet, efter dagens bomövningar :d
Och så blir det Porslinan och att nana hos Jack. Sen på lördagkväll lite galoppbommar för hästpållen och mig!


Det var allt för tillfället, funderar faktiskt på att göra lite matte idag, och kanske läsa igenom samhällskunskapen. Men franskan känner jag mig säker på, och samhällen är inte heller något jobbigt, så det känns bra! Bara lätta grejer kvar känns det som!


Ciao!


Decembros!

Snabb önskelista för alla mina närstående. KÖP VAD JAG VILL HA, råder jag er starkt ;) hihi


1. TATUERING!
Åhåhåh, finns det en bättre present? Och nu pratar jag inte om att få pengar till en tatuering, jag kan betala den själv. Bara mina föräldrar godkänner att jag ska få göra en så ska jag gladeligen punga ut alla riksdaler ur egen ficka! Längst ner på inlägget kommer lite bilder på urtjusiga tatueringar som ska få inspiriera mina, som jag ska skaffa i framtiden. Min första ska dock bara vara en liten charmig text på handleden. Kom igen mamma (du vet att du vill!)

2. En säng!
Min käre far och jag har planerat ett bygge av en riktigt maffig säng i mitt lilla rum. Jag struntar fullständigt i om golvet försvinner: jag vill ha en 120 x 60 säng! (60 cm hög alltså). Mysigt!
Lite supermysiga lakan och sängkläder från allas vår favoritaffär Hemtex! Blommor, elefanter, hjärtan, you name it!

3. Lock-och krustång!
från babyliss med massa olika storlekar på krus och lock och vågor, så blir jag glad. Tack på förhand.

4. Supersnygga svarta skor från Din Sko.
de som jag tidigare visat på bloggen, de svarta kontorsliknande med lite tjockare klack, eller ett par med hög kilklack och lite småsmå nitar kanske? Täänk blandning mellan Peaches Geldof, Alexa Chung och Idol-Tove?

5. Sånt-som-man-aldrig-köper-men-alltid-vill-ha!
som tex rött nagellack från isadora, ögonfransböjare, bodylotion från bodyshop (clementin, min tog precis slut), hårinpackning, strumpor osv

6. Bävertäcke!
Mörkblått ländtäcke med KLRK-loggan och brodyr (kan inte bestämma mig mellan Alva Zalar, Alva och Lucie och Lucie) vill jag verkligen ha, men jag funderar på att köpa det i present till Lussan i juklapp ;) ta saken i egna händer, kallas det.

7. Massa bandtröjor. The hives, Beatles, Stones, Nationalteatern, Libertines, Babyshambles, Arctic Monkeys, Ebba Grön, Iggy Pop och massa massa fler! Gärna som inte sitter superhårt runt halsen, som alla tyvärr gör-

8. Stenar och grejer från simsalabim och tyg från AJs
Till smink, halsband, armband, hippieband och för att göra lite tjusiga rosetter till håret, om man köper lite spännen och sånt med.

9. Såklart, pengar och presentkort.


Väldigt överflödig lista, men jag hoppas på lite grann utöver min supersäng som förhoppningsvis inte stjäler alla pengar från päronen.


Själv ska jag börja med juklappsinhandlingen på fredag, på hålet, efter att jag klippt mig! snedluggen ska fixas till, jag ska klippa upp det lite till och toppa av mina slitna hårtoppar.

Ganska lugn vecka, bara powerpoint till imorogn och franskaprov på fredag. Sen samhäll på måndag, så det är rätt lugnt (: härligt med lugn helg! det avtar mer och mer inför jullovet... Gott!

Sen är det ju dags för mig och plutteLussan att börja greja med bommar denna veckan, ska preparera lite för minimjukishoppningen som följer nästa vecka/helg (hur det nu passar)! Tjoooohoooo! Vi kämpar på, jag och älslingen (:
På fredag är det Simon G (från las Palmas), older women younger men och Frank Sylvester på Porslinan.

Tatueringar jag gillar:

Inspirerad av Pixie i La Inks coola tatuering, antar jag. Hittade ingen bra bild på den, den sitter över revbenen längs med sidan av magen eller vad man ska säga. otroligt snygg, finare gjord än denna, men motivet är ju det samma!


Hibiskusar har jag alltid velat ha, eftersom det är min favoritblomma sen många år tillbaka. Jag vill dock ha tre stycken som ska vara på skuldran, med några få blad som "faller" neråt längs med ryggen. Inte jättestor, men ganska (: de tre ska symbolisera min mamma, pappa och storasyster.


detta är en typisk tatuering som jag tycker är superfin men som jag aldrig skulle kunna ha själv! Jag vill ha ett tydligt tema och inga helkropps/ryggs-tatueringar. Mina ska alla gå i samma stil, den här glada stilen men med fina budskap!


tatueringar jag gärna vill ha:
*text på insidan av armen/handleden: Fin, snirklig text skulle jag vilja ha där, med ett fint budskap. Har funderat på LireEcrireSourir (Läs Skriv Le). Gärna bygga på med en sol, regnbåge, moln eller liknande. Helst moln som bakgrund till texten. Drömliknande verklighet betyder väl det på något sätt, för mig iallafall (:
*Hibiskusar i starka färger på skuldran/början av ryggen
*Längs med armen (inte den med texten), bakverk, klubbor, godis osv

Jag vet inte om jag vill göra fler sen, men iallafall vill jag absolut inte överdriva eller göra olika teman på kroppen som inte passar ihop, utan alla ska vara färgglada och ha budskap, och jag vill inte att det ska stå klart att det betyder någon speciell person eller så, utan objektiva men vackra och symboliska tatueringar (:


det var allt för idag!
Nu ska jag sova!

RSS 2.0