URmysigt

riktigt allergisk mot allting som börjar med "ur". Urtoppen, urbra, urmysigt, urläskigt osv. Får creeps, tror att detta beror på psykiska men från tidig skolgång. Busenkelt är också helt fruktansvärt, bara påtal om det liksom.

Idag har jag och Moa tillbringat förmiddagen med ett litet barn vid namn Rebecca som hälsade på i stallet. Livlig unge! Jag är itne så bra med barn, för jag fattar inte hur mycket man kan vid olika åldrar, så jag pratar liksom lite oanpassat, antingen för mesigt eller för mycket :P moa däremot är ju en fena på sånt (fast vi är båda osäkra på om man kan läsa när man är 6 år?). Barnet var superglatt i vilket fall och kollade överallt. Zaphir kom fram när vi fyllde på vatten i hagen och så frustade han, varpå barnet skrek till i falsett. Moa: "han andades bara!" hahahahah.

Fille och Calle var ute på skrittrunda idag också. Jag vill rida:P Och det är en och en halv vecka kvar tills jag ska börja sätta igång igen, och då börjar man ju emd... skrittrunda. Jäklar. Men Fille är så gullig att skritta också, han stannar helt utan förvarning och kliar sig samt attackerar varenda lövträd. Att gå över ängen är ett äventyr. Min plutt <3

Annars har jag varit hos Jack idag, vi har ätit glass på glassiären. Mumsigt. Hade min nya transparanta skjorta på mig och nya flätade skärpet. Eller nej, charmigt nog är de ju inte nya utan second hand, men ändå :) Nöjd!!! Jack är en rolig pingla, han har så många danser på lager att ni vet inte vad :)

Bra dag idag! Längtar dock efter att få tävla :)
Imorgon ska jag ta tag i lite hemmabestyr. Dvs städa och rensa/städa garderoben. Eventuellt fixa och greja lite i övrigt, men det lär jag inte göra :) Om det inte är för varmt ska jag sola lite med, jag har ju faktiskt fått lite rand! Jisses, det är nog första gången. Och JA, jag vet att det beror på att jag inte är i solen, men jajajajja.


SNUFFIS! På skrittrunda med moa och carl :)

Charmig bild på världens sötaste gråa rumplösa häst och Alva-med-solen-i-ögonen.

Ciao

fillelillelino

Idag har jag varit på Second Hand ska jag börja med att säga. Fyndade en massa, second hand är verkligen toppen :) Blev en längre genomskinlig skjorta med knappar, sammetsklänning i vinrött, sammetstunika i lila med långa ärmar, en röd långklänning, två flätade skärp, ett svart och ett brunt, och en beige jättestor väska :) i typ mocka! Gillagillagilla!!! Jojjo hittade också hon en massa :) kalasade på pannkakor och passionsfrukt sen.

Nu ikväll har fillis fått uppmärksamheten :)´Vi skrittade ut med moa och calle, och testade sadeln, plus att vi travade ett par varv i grusen. Den sitter verkligen som en smäck! Får se hur det blir med detta, man är ju inte gjord av pengar, snarare kostar man bara en jäkla massa pengar. Den satt super iallafall.

Tog också lite kort, men de är inte på datan än så jag bjussar istället på en bild som moa tog igår på fille i hagen. Mitt lilla gull!!!




CIAO


tävlingsplanering

Inte så fastställd precis, men ändå, en tävlingsplanering inför hösten :) 

MED DIVISION TVÅ:

1 augusti           Yxnarums Ryttarförening (lokal) 100-100 cm

13 augusti           Tingsryds Rid-och körklubb (lokal) 100+100 cm

Ev. 14 augusti  Tingsryds Rid-och körklubb (reg) 100 cm

28 augusti         Rid och Körsällskapet Sporren (div 2)

5 september   Ölands Ryttarförening (lokal)

18 september Ronneby Ryttarförening (div 2)

26 september Karlshamans Ridklubb (div 2 final)

UTAN DIVISION 2:

1 augusti           Yxnarums Ryttarförening (lokal) 100+100 cm

13 augusti         Tingsryds Rid-och Körklubb (lokal) 100+100 cm

ev. 14 augusti  Tingsryds Rid-och Körklubb (regional) 100 cm

22 augusti         Vimmerbyortens Ryttarförening (lokal) 100+100 cm

5 september   Ölands Ryttarförening (lokal)

12 september                              Nybro Ridklubb (lokal)

26 september Vimmerbyortens Ryttarförening (lokal)

UTAN DIVISION 2:

1 augusti           Yxnarums Ryttarförening (lokal) 100+100 cm

13 augusti         Tingsryds Rid-och Körklubb (lokal) 100+100 cm

ev. 14 augusti  Tingsryds Rid-och Körklubb (regional) 100 cm

22 augusti         Vimmerbyortens Ryttarförening (lokal) 100+100 cm

5 september     Ölands Ryttarförening (lokal)

12 september   Nybro Ridklubb (lokal)

26 september   Vimmerbyortens Ryttarförening (lokal)


Eventuellt blir det såhär alltså :)

LÄNGTAR
Ciao


Testa ny sadel

Idag ska jag och Fille testa ny sadel! Den han har haft nu har inte legat stilla på honom :( Christians sadel är en storlek mindre och bara i gången syntes det att den låg jättebra. Får se ifall detta håller i sig i ridning ocksp :) Ska dock bara skritta honom idag också ju.
Fille verkar inte riktigt vara så pepp på vila, det kan man inte säga. Igår, när jag åkte båt till Aspö med jack + släkt, så tog moa in fille från hagen och han hade sprungit sig helt svettig :( Stackars liten. Ingen havre what so ever för Fille säger jag bara! Han är lite all over the place just nu, det verkar inte passa honom så bra att vila... Inte mig heller får jag säga, längtar efter att hoppa och tävla :P Dessutom har nya Hippson Magazine kommit och den ger alltid så mycket inspiration! Dessutom var numrets ridol Marcus Ehning.. Man vill ju bara sätta igång och rida lika mjukt, bra och ändå engagerat som han :P Haha, försöka iallafall;)

Plutte in action :)


Nu ska jag vila lite innan jag och Jojjo ska kolla in Second Handgrejer och fika :)

Ciao

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA!

Hipphipp hurra, mamma fyller år idag :d Min mamma blir faktiskt 51 år idag, men det syns ju inte ett dugg!
 GRATTIS BÄSTA MAMMA!!!

Bilden är faktiskt tagen från hennes jobbs hemsida ;) Har knappt några bilder på annat än hästar på min nya dator!


Ciao

Jag tävlar!

Jag tävlar på Lovicious blogg (http://lovicious.blogg.se) om ett supersnyggt träns från Dyón!

Hon har superbra tävlingar!! Håll tummen för mig :)

Ciao

VILL HA

gröna stigbyglar! Men antingen hittar jag bara ett par tråkiga mörkgröna, eller så är det ju de "riktiga" från JIN. Supersnygga! Jag vill ha dem i lime + matchande pannband. Hade varit så tjusigt tillsammans med mitt bruna tävlingsschabrak... Men vem betalar 1800 kr för ett par stigbyglar? Nä, det har inte jag råd med iallafall. Varför säljer inga andra ett par liknande? Billigare... Det hade dom tjänat stålar på, iallafall av mig. Om inte det, kan inte någon få för sig att sälja sina limefärgade till ett bra pris? Inte det, nähä... då blir jag nog utan.

SÅ TJUSIGA!
För övrigt så fick Moa skritta Fillis idag, och hennes hjärna pallade trycket :) Braaa där mannen!
Annars räknar jag mest pengar inför Falsterbo!

Ciao

midsommarafton

Spenderades i ett tvåplansradhus med jack, carro och emil. Satsade hårt på en perfekt matlagning, vilket gick över förväntan. Tsatsiki kan Carros familj numera äta i ett par veckor till, mycket god sådan tillochmed (mitt ansvarsområde). Emil ansvarade för kyckligen, vilket han lyckades bra med. Dock hade jack lite svettningsproblem när han åt eftersom det var "starkt" (snarare starkt faktiskt, men jag klarade hettan bäst så jag tar mig friheten att kaxa lite med mitt "starkt"). Pommesen var okryddade, tummen upp, såsen var starkelistark.
Vi lyckades också, efter en tids återhämtning, proppa i oss efterrätt i form av vaniljglass och massa hallon! Alla utom gruppens kostmedvetna, Carro. Dock åt hon popcorn och chips. Av någon konstig anledning ingen dip, vilket är bättre än chipsen enligt mig, men okej.

Gud, nu råkade jag radera extremt mycket av inlägget. Jäkla skit. Nu orkar jag inte skriva om det. För att göra en lång historia kort kollade jag på en dålig film och somnade rätt fort i två bra.

Nu kollar jag på grejer att köpa i Falsterbo, den långa utläggningen om detta får utebli eftersom jag raderade allt. ÅH VAD DUMT. Men vill ha lite gröna grejer iallafall, typ stigbyglar/pannband att variera med, även fast jag inte är ponnyryttare. Får se hur jag ska skaffa massa pengar. Troligtvis genom jobb i stallet och att sälja saker. Vill du ha någon hästgrej vill jag troligtvis sälja den till dig, kommentera eller maila då.

Idag ska Filip jogga en halvtimme eller så, sen ska det grillas också. Fram tills insläppet ska jag fortsätta kolla på nätet, kan unna mig det eftersom jag utnyttjade mammas födelsedagspresent innan, en underbar solvilstol. Hon fyller år på måndag, så då kommer såklart ett inlägg om det, men pga stängda affärer osv köpte vi allt igår och hon fick det också då. Två solvilstolar, ett bord och två stolar i klarlackad röd att ha på framsidan. Grattis :) Som sagt, måndag it is.

Glad midsommar!

Fille får såklart en midsommarkrans!

Ciao

Lugn kväll!

Hemma från lövmarknaden, som var mysig men varm och knökad :) Gick först bara med Jack men sen också med hans kompisar, David, Emil och Oskar, dom är trevliga allihopa :) Jag, Jacke och David delade på en slushee och det var ju inte igår man fick brainfreeze av en sån trevlig grej. Köpte nougat till farsgubben (och det säger jag bara med kärlek) och hallon/hallonlakritskolor till mig! Mumsetipums.
Min superdupersnälla syster åkte och hämtade ut min paket från exklusiv också! Superduperfantastiskt!! Är dock lite osäker på om luvan är för stor... Såifall kanske man kan fixa detta på falsterbo eller något. Ska testa :)

Imorgon är det Fillemys på morgonen och sen ska jag ha midsommarmys på kvällen. jag, los Jackos och våra kompisar Carro och Emil ska laga mat, spela spel och titta på film. Jag tycker att det är så älskvärt att vi är 15-17 år gamla och har värsta parkvällen på midsommar! Men det är charmigt, och jag är ju faktiskt av den tråkiga arten som föredrar lite tanke bakom kvällen och inte minnesförlust. Tror det blir en höjdarkväll :)

Så jag är glad idag! Lite deppigt att Fille ska ta det lugnt ett par veckor nu, jag vill ju RIDAHOPPATÄVLA. Men det handlar ju om två veckor, man blir bortskämd med det :P desto roligare när jag faktikst ska börja tävla sen då :d Den troliga planen är att första tävlingen blir en lokal i lilla Yxnarum den 1 augusti. Lagom :) LÄNGTAR efter detta


Har också upptäckt att prel scheman ligger ute, för min klass som blir es2b då. Höstterminen verkar bli ett helvete, 10-16 måndagar och 8-16 alla andra dagar... På vårterminen verkar det bli desto bättre dock.. Längsta dagen till 12.40 har jag för mig. typ 8-11 varje dag. Man får ju nästan dåligt samvete att man inte går ÄNNU mer på hösten ;) Nää... Inte riktigt va. Dock hade jag, som vill in i ridhuset varje dag, hellre haft 8-14 vareviga dag, men man kan inte få allt.

Ciao

Camillaträning nr. 4 med Fille!

Igår var det dags för träning :) Sista för terminen, alltid tråkigt.. Vi var hela sex stycken, vilket inte riktigt passade mig igår eftersom det blir mycket väntan då. Fille var lite fjollig igår också, han testar mig :P Så han flängde lite och var lite stark/"uppåt" omvartannat, vilket resulterade i några mindre bra språng och ett par stopp faktiskt... Dock lägger jag stoppen på min egen ridning, det var knappt stopp, det var liksom "ouupps, HINDER, varför säger du det nu???". Därför hade det varit bättre med lite färre just igår eftersom jag kommer in mer i det då. Hoppade en bana lågt, efter lite övningar, väldigt teknisk med 15 språng, t.ex. s-bågar, en superdupersvår diagonalaktig sväng, kombination, linjer osv. I slutet hoppade vi också kombination- fyra galoppsprång räcke, runt kortsidan och på linje, oxer- 7 gs-räcke. Där var jag nöjd :) Började få lite koll där! Och det var lite högre med, eller ja, 1 m iallafall, och då blir det med fokus :)

Optimalt hade såklart varit att han hade varit "som vanligt" alternativt att jag hade ridit honom bättre i "testing-version" alternativt att vi hade fått rida lite andra övningar :P Ett par linjer, med lite höjd på (för oss alltså) där man fick galoppera på hade varit mycket skönare! Haha! Men som Camilla sa, ibland är de nippertippiga på tävling och då är det bara att rida ändå!
Hon tyckte att han hoppade mycket bra igår, för han riktade energin mycket uppåt och inte framåt, både i språng och galopp, vilket jag håller med om, men det är lättare att rida när han är lite dragig faktiskt ;) Haha. Bortskämd man är, han är ju fin i vilket fall som :)

Idag har vi joggat med hack, vilket gick bra :) Han var lite fjantig i början, för det kom en ridskolehäst, som var lite busig ;)
Måste dock säga att han testar mig snällt ändå! Han är ju tillräckligt stor att kunna göra som han vill :) Han är en väldigt fin häst dendär Fille!

Snart ska jag till lövmarknaden, innan insläppet. Nu börjar Filles nedtrappningstid för övrigt, ska jogga lite och sen bara skritta, följt av vila i en vecka :) Falsterboveckan!


För övrigt så kommer mina Exklusiv-grejer idag!!! Fick aviserings-sms :) Men kan inte hämtas innan 17, så jag får hejda mig lite :)


Fina Fille! Det går inte att klaga på honom faktiskt, han är så go och glad hela tiedn :) så mycket personlighet i mitt lilla gull!

Ciao

träningsvärk

Fille är en jobbig hästapålle att rida ibland, känns idag ;) Har dock bara skrittat med Moa och Calle idag, fast dom promenerade. Filip gick också i superfart för att hänga med Carl, men han passar på att göra Fillegrejer också. Han är så oförutsägbar, ibland bara slänger han iväg med huvudet och kastar i sig en gren med massa löv. Sen sörplar han in allt i munnen direkt, så att man inte kan ta det ifrån honom. Ibland skrittar han också på med sina långa ben tills han helt plötsligt slänger ner huvudet och kliar sig på benen. Trilla-av-varning nästan ;) hahahah


Filip är en charmig häst, charmig häst, charmig häst.

Imorgon är det sista Camillaträningen för terminen och efter det ska Fille trappas ner ett par veckor, skritta en vecka och vila en vecka.


Ciao


Gått bra idag :)

Han var liite fjantig, men med Moas hjälp gick det tillslut riktigt bra! Men jäklar vad jobbigt det var...

Calle och hans kompis Zaphir har fått gå ut i större hage idag, HÄRLIGT. De har busat som galningar :d Fille var dock rätt chill med det hela... Han var trött, för han tränade på att gå in i spolspiltan idag ;) Duktigt av honom! Men han var lite rädd, för där vattnet rinner ner är det läskigt... Men duktig hästapålle :)

Nu regnar det som tusiken. Jag och Moa tittar på TV, jag är trött i armar och ben så det känns bra. I eftermiddag ska vi släppa in hästapållarna och sen ska jag till Carro och mysa lite :) kul :)

Fortfarande inte fått ta några kort på Jacks nya hårlösa huvud, men min nya frilla är iallafall:


CIAO i regnrusket.

Det är inte lätt när det är svårt

Tror att jag idag kan säga att Fille helt klart börjat testa mig... Helt medveten om att detta skulle hända förr eller senare, men det brukar ju gå 3 månader innan något händer, men han är tidig... 1 och en halv bara :P
Han är dock inte dum, tror inte att den gullehästen kan vara det. Han blir bara.. flängig! Han liksom stimmar lite, flänger åt olika sidor, kan inte riktigt gå längs staketet på ena sidan och så. Slutade med att jag galopperade i fri form och i lätt sits, mot (numera) läskiga hörnan, och han slog på en tvärnit en bit innan. Tjoff så satt jag på marken.. Typiskt. Slog mig dock inte. Trillade på sidan, vilket alltid är bäst :) Blåmärke på armbågen kan man ju leva med ;) Grattis till mig som trillat av för första gången på Fille idag får jag ju säga iallafall!

Tror att problemet helt enkelt är att han busar med mig, testar vad jag går för, och jag har svårt att rida honom bra på marken (är dock stolt över att jag fått till det ganska bra i hoppningen de senaste gångerna :d) och då utnyttjar han det och blir lite tittig, lite flängig osv. Moa ska följa med upp så att jag kan få försöka ordning på det :)

Det tråkiga, eller snarare roliga, är att i början av passet kändes han otroligt fin! Började att skritta och gjorde massa öppna, sluta, skänkelvikningar osv och han kom ihop sig som tusan. I traven sen kändes det som att han var 170 och tog i varenda millisekund... I galoppen sket det sig. Skulle göra byten i serpentiner, han har svårt med det, men han kändes så bärig så att jag bestämde mig för att göra det ändå. Men då bara flänger han och slänger sig, får korsgalopp osv. Varje gång! Och då var det ju sabbat... Jag blir så frustrerad också, så jag kommer inte ur det! Mitt fel också, helt klart... Men han var faktiskt inte helt schysst!

Efteråt tänker jag alltid att jag skulle gjort det simplare, hållit mig till det jag kan bra och inte krånglat till det... Ska nog börja köra på det en gång för alla ;)

Jag är inte arg på min snuffe iallafall, tror att jag kommer få till det! Innan surade jag lite och kände mig lite hopplös... Men nu kommer jag ihåg det superfina i början! Om jag kommer ihåg det och har det med mig till nästa gång tror jag att saken är biff!


Snuffe är nöjd, han fick rosett... FinFellino <3

Nya tag :d

Nu ska jag lyssna på Arctic Monkeys, duscha, släppa in, grilla, vara med jack och ta det pianooooo...
Ciao


nyfriserad

Japp, klippt kort lugg nu :) Bild kommer till facebook snaaaaart efter es1b-beställning ;) ponnyexpressen Alva levererar såklart allt de vill ha.


Det var dock inte bara jag som klippte mig igår, utan Jack snaggade också huvudet. Superannorlunda att se honom utan hår!!!!! Galet. Jättefint men jätteannorlunda mot innan :) Han var supernöjd iallafall och tyckte att det var väldigt skönt att slippa ha det på huvudet :P Var hos Jack på kvällen och vi fick värsta middagen från hans mamam och hennes sambo, som är superduktig på att laga mat! Och så fick vi inbjudan till deras bröllop som ska hållas i september :) Mysigt!




Idag var jag med Moa i stallet på morgonen, började med att släppa ut Fille som var SÅ otålig. Han kutade ut i hagen, men så efter ett snabbt glädjeryck stannade han och bara skreeeek :P (gnäggade alltså :P) "maaaaammaaaaaa, jag är ju eeeeensaaaaaaaam". Han var knäppis i huvudet och bockade och sprang, så jag tog in honom igen och då var han SÅ snäll. Haha, jag blev dagens hjälte som räddade honom från ensamheten :P Han fick beta lite, och då brukar han vara jätteouppfostrad, men idag väntade han med att beta tills jag hade stannat honom och släppt efter, och han tog upp huvudet och gick såfort jag sa till. I gången sedan stod han blickstilla och såg nöjd ut, han som brukar skrapa och stampa med fossingarna. När jag sa "fille" tittade han på mig med öronen spikrakt framåt "ja, gullemamma?". Haha! Han var så glad över att jag hade räddat honom :) Han gosade också jättemycket, slickade mig i ansiktet och mös som en galning. Lillkillen!


Världens bästaste Fille!!!! <3

Ikväll ska jag och mina amigos ha det mysigt också. Emmelie fyllde 17 igår, så idag ska jag och Ashi surprisa henne... Mer säger jag inte.


(en fjärdedel av frida), emmelie, ash och jag!
Längesen vi sågs, saknat mina små gullisar.


Ciao bananas

Snabbt kvällsinlägg :)

CZ: Tack mamsen! det hade uppskattats :) livet är hårt när pengarna tryter utan en mamma som du!
Jojjo: det hade varit superskoj, du är ju jätteduktig, har jag inte ens tänkt på :d

Ikväll har jag mest segat med storasyster som är på bättringsvägen från brainshaken. Solat lite, vilket förhoppningsvis ger resultat, om än det innebär illrött!! Haha :)
Dessutom har vi också bakat hallonpaj och rabarberpaj :D supermumsigt!!!!!!! Härliga tider. Men man blir så proppmätt så att det finns i ett par dag till, det garanterar jag.

Idag har jag också bestämt mig för att jag ska fixa tid hos frissan imorgon. Några vet redan hur det ska blo :) Det kommer bli inspirerat av en supersnygg sångerska, som precis gjort en låt med snoop dog och som har väldigt coola klänningar, lite 50talsmaskeradaktiga ibland :) dessutom ska hon gifta sig med en häftig engelsman med enormt hår! Katy Perry:)
Jack har även annonserat att han ska raka huvudet... Spännande som tusiken.

Imorgon ska jag alltså till stan, men dagen börjar på ett ultimat sätt- hos Fille. Ska skritta eller longera lite :)


snygga fille slemmar lite.

Ciao

hoppat!!!!

Nu har jag hoppat! Superkul :d
Började med att jogga Fille och red sen lite "riktigt". Kan inte Moa bli frisk nu, vi behöver vår personliga tränare, var det enda jag kände då :P Haha. Han var lite dryg :P Men det var varmt också :)

Började med serien jag la ut häromdan, som gick

-----------
___2,2__

5,5
________
________


6,5

________
________

Travade in på en fem och en halva som bestod av kryss och oxer alltså, men fortsatte ett galoppsprång till på en oxer till alltså :) Vilka konstiga meningar jag får till idag :P

Han var iallfall mycket duktig :) Hoppade denna några gånger bara, ett par gånger på 70, ett par gånger på 90 kanske :) Sen tog vi bort allt utom oxrarna, breddade, höjde och längde till 7m :) Han var jätteduktig och på slutet hoppade vi 110 :) Eller 113, som pappa så bestämt hävdade ;)

Hoppade alltså inte så mycket, och det blev ju ingen träning på vägar och så, men på att hoppa lite högre och på anridning. Mycket nöjd med dagens pass alltså!


Duktig hästapålle! Fellino <3

Ciao bananas


MONKI-REA

Någon som vill skänka mig:





SÅ FINTTTTT! Den sista, jackan, kostade 1500 kr innan, men nu 350 på 75 % seriöst!!!


Idag har jag skrittat Fille och imorgon blir det hoppning :) även hjälpt moa att blogga på http://moazalar.blogg.se


CIAO


Hoppa på torsdag!

Men vi börjar idag :) idag red jag först Calle lite pluttigt i grusen. Skrittade mest och travade yttepyttelite :) Några varv bara. Han är i lite lugnare period nu, passar på när Moa har brainshake (neeeeej, det heter väl inte så antar jag). Mysigt :) Sen red jag Fillis i stora, började lite annorlunda. Hade det vanliga bettet för övrigt. Men började med att trava honom i fri form, ganska långa tyglar och bara pluta igång liksom, typ jogga. Gjorde sedan likadant i galoppen, pausade lite och red sen som vanligt :) Tror att det funkade bra! Men ska öka ett par långsidor i galoppen i uppvärmningen också, gjorde jag i början, vet inte varför jag slutade för det funkar jättebra på honom :)
Var i stallet till typ halv ett, åkte hem i ilfart och käkade. Superduperhungrig!

Eftermiddagen har spenderats med stackars Moa. Vi har fixat lite med annonser på blocket osv :) Sedan var det dags för insläpp och nu ikväll kommer Jack!
Imorgon ska jag skritta Fille, så att han är redo inför torsdag, för då ska pappa hänga med mig och hjälpa mig att hoppaaaaa! Kul :d Jag har bestämt mig för denna övningen:


Hittade denna på hippson.se, världens bästa sida typ :d Tom Vances övning är det och oxrarna ska vara parallela. Tänkte eventuellt lägga till ett par bommar på volt på andra långsidan också, och ha det ganska lågt och mest mjuka lite. Sen kan man ju dra upp sista oxern ett par språng och känna lite höjd :) KUL SKA DET BLI :D haha, alva är excited.

Ciao bananas!


Fina bilder :)



Bilderna ovan, foto: Emelie Thoresson



Bilder: Isabelle Zunkovic


FINASTE FELLINO <3

Kolla gärna in mina och Moas annonser på blocket.se. Blekinge-Karlskrona-utrustning
Massa fina grejer, allt i bra skick och till superbra priser :d

Ciao

Ouupps

Råkade skriva att jag ville träna för Leif nästa fredag, måste ha gjort något annat samtidigt som gjorde att jag skrev fredagför jag vet inget om fredagsträning :P förlåååt alla som förvirrats.

Ciao

Första riktiga dagen på sommarlovet

Är idag :)
I morse var jag och red Fille i paddocken, galopperade över lite bommar, men han var inte riktigt fin förrän i slutet. Gillar inte att rida honom på det nya bettet, så jag skiter i det :) Han får hellre vara lite stark :) Dock är Fillis alltid rolig att rida.


Snart ska jag tillbaka till stallet, hovis kommer 13 till Calle och då ska jag också göra iordning till båda pluttarna :)
Sen är det insläpp av hästapållarna och så ska jag nog socialisera mig ikväll, med jack :)

Nu ska det ätas och duschas!
Ciao


Tredje inlägget på en dag. Oroande.

Hemma från ridning av både Fille och Calle, men gjorde inget jätteansträngande precis ;) Carlos skrittades ut och Filip reds ut, vi galopperade och sträckte på benen som tusan ute i skogen :D Superhärligt, mysfille <3<3<3

För övrigt så hade pluttemoa en hjärnskakning och inget annat otäckt som en blödning. Tur i oturen!
För övrigt 2 så är helgträningen för Leif inställd vilket är väldigt tråkigt... Hoppas att jag kan träna för Camilla nästa onsdag. Efter de två är det dags för Fille att få lite skritta/vila ett tag :)

CIAO

Ätit för mycket

På riktigt! Herregud vad mina nya ridbyxor plötsligt gick från ultrabekväma till på bristningsgränsen. Inte konstigt när jag åt en hel skål soppa på cirka två minuter :P

Sedan förra inlägget hann jag sova en timme, Jack är sövande som få :P Sedan gick vi ut med Bosse, även detta i strax över en timme. Gick en långrunda men gick även lite vilse. Bosse sover som en stock, han måste vara helt utmattad.
Vi har också kollat på Kniven mot strupen, ett program jag verkligen gillar. Det är det enda svenska matprogrammet som är något att ha. Annars är ju Top Chef världsbäst! The F-word är Gordon Ramsays bästa. Konstigt att jag, världens mest kräsna person någonsin, älskar matprogram :p hahah. SLipper känna lukten genom TVn och det ser ju gott ut, det är väl det ;) Lagom avstånd liksom!

Nu ska jag städa undan käket, pappa är på väg för att hämta mig, ska ta in Calle, Fille och en häst till samt rida våra två :) Stackars Moa hade så ont i huvudet nu att hon och mamma fick åka till akuten. Stackars bästa storasyster :( <3<3<3

Nu får maten vara färdigsmält!

Ciao

Alva <3 blocket

Blocket är en underbar uppfinning :) Lagt ut salugrejer och redan fått respons! Härliga tider :)

Lite sammanfattat från och med fredag:
Fille fick vila, mycket välförtjänt, stannade dock ganska länge i stallet ändå för att Moa skulle smörja och göra iordning. Eftermiddagen spenderades i stan, jag, Moa, Emmy, Kerstin, Christian och Rebecca JAGADE Matilda runt stan, vi fick inte tag på henne, men efter tre varv på flaken såg vi henne så vi fick skrika på henne och slänga upp fem blommor till henne ;) På kvällen var vi hos Matilda som bor så himla fint, med hästarna på tomten nu under sommaren. Supermysigt. Superstort grattis till studenten Matilda!

Lördagen innebar tripp till Kristianstad och Gärds för att plocka lite poäng till Amatörtouren. Dock blev inte fallet så :( Moa red en 120 A:0a och tog en snäv sväng, och Calle fick till ett enormt språng varav balansen försvann och Moa damp i backen. Stackaren hade så himla ont i huvudet igår och även i rumpestissen :( Jag travade av Calle eftersom hon var yr, och ska även skritta plutteCarl idag. Troligtvis har hon fått en liten hjärnskakning. SYND :( Bäst på dagen lyckades Rebecca och La Pikos Taiga som vann 110. Grattis! Men Carolines Hazel var även felfri i 120 och det var inga dåliga resultat för någon :) KUL. När v i kommit hem gick jag och Fille upp i ridhuset och markarbetade lite, ha behövde ridas igenom. Mycket nöjd, men också mycket svettiiiig, efteråt :) Red på ett annat bett med större fasta ringar, men annars exakt likadant, ska fortsätta testa det lite :) Dutti FIllis.

Nu har jag sovit över med Jack (eller han sover fortfarande) och i morse släppte vi ut Fille i stor hage! Jippie! Han har väntat över 6 veckor så han var nog vääääldigt nöjd. Mums med gräs och lite yta att röra sig på :d
Idag ska jag alltså skritta Calle och Fille ska få klättra. Ska ha nya ridbyxor som inhandlades igår, marin blå Jacson i manchester på rea, 250 kr. Moa och jag fyndade även varsett par sommarridstrumpor för 20 kr styck, ordinarie pris 129 kr styck! GOOOOTT!


Ignorera mitt inte-så-awesome ansikte :P Hoppihopp iallafall! Foto: Isabelle Zunkovic!


Nu ska jag äta lite och väcka Jackiboy.
Ciaaaaao

SOMMARLOV

Haha, typiskt pluggisen Alva att helt glömma bort att säga att jag faktiskt har sommarlov nu!
Är så nöjd med min linje, klass osv men nu vill jag bara vara ledig, sjukt HÄRLIGT att vara det äntligen! Mycket jobb --> mycket vila. Eller nä, inte vila, men inte-plugga ;)
Gott!

Camillaträning nr.3 med Fille!

Igår tränade jag och Fille återigen för Camilla, vi var bara fyra stycken i gruppen (däribland Moatoa och Carlos) och tack vare att regnet upphörde så var vi på gräset!
Träningen handlade mycket om svängar och distanser mellan 3 hinder. Också lite kortare svängar till anridningen liksom :)

Banan gick såhär:
Började på mitten av långsidan på ett räcke som stod lite från spåret. Nästan 90 graders sväng, 31 m till oxer, sedan 90 graders sväng (gick såklart att variera) till räcke. Sedan lång väg genom hörnet, ut från banken på kortsidan ungefär, till rak linje kombination (stod dock inte helt rakt nedåt utan lite mer åt diagonalen) och inanför oxern till ettan igen, från andra hållet. Då hoppde man alltså det mer ut mot staketet. Sedan sväng till räcke som inte riktigt stod parallellt med banken, utan snarare lite mot banken. Lite till sväng, fyra galoppsprång långt i uppförsbacke till oxer ut. Klar!

Jag behövde verkligen träna på mycket svängar och att ha koll på Fille även på gräset. Tyckte att vi klarade allt jättebra och även Camilla verkade mycket nöjd :) Han kändes lätt och fin att hoppa, men desto svårare att stanna ;) Ska testa att köpa ett likadant bett, fasta ringar och tredelat, men med större ringar. Nu har han så små att det blir NOLL hävstångseffekt, inte så bra ;) Så att jag har liiiite mer att säga till om ändå.

Idag har jag ´ridit lite lätt i paddocken. Han var lite seg i traven, men inte mer än jag trodde efter gårdagens pass :) Galoppen var superfin, luftig och taktmässig! Gjorde också två klockrena byten, vilket han har svårt med egentligen. Sa även Camilla igår, att han knappt gick ett steg i korsgalopp :) Kul!! :D

I eftermiddag ska vi i es1b gå med vår kinesiska drake i studentparaden runt hoglands park. Tjoho, fast jag är riktigt trött på den jäkla draken nu :P
Kvällen ska spenderas hos Jack!
Imorgon blir det vila för Filippos och jag ska bara göra iordning. Kvällen bjuder på student hos Matilda.
Stort grattis till henne som tar studenten imorgon!


Duktiga Fille! Det är alltid lika kul att hoppa och rida honom :D

Ciao

Ledig tisdag

Återigen en tisdagsrubrik innehållande ordet tisdag!Det är inte bara ett mönster utan en vana och ett beroende gissar jag ;)

Idag började jag och storasyster i stallet! Planen var att rida markarbete men man måste ju utnyttja underbart väder så vi red ut i galoppbacken vilket var toppenkul! Dock är min häst ouppfostrad :P han äter HELA tiden och börjar trava ibland bara för att han vill :P och hästen är ju inte SÅ särskilt markbunden, så man flyger ju runt i sadeln som en liten trasa. Dock skötte han sig mycket bra i övrigt :) De fick galoppera mycket, uppför två backar och de verkade uppskatta detta som tusan! Fina killar dom två, Fille och Calle.
Denna uppladdning blir nog bra inför morgondagens Camillaträning! Ska berätta om helgens framgångar också vilket alltid är lika roligt :'d Trots att storleken på tävlingen var ganska yttepytte är det alltid kul :)

Eftermiddagen-nu har spenderats hos bästaste Jack. Vi har också spikat att vi, hans mamma och hennes sambo (i höst man :d) ska åka till GBG. Superkul!!!
hade verkligen noll planer inför sommaren för bara ett litet tag sedan men nu blir det:
Stockholmsresa till morbror med Moa
Göteborgresa med Jack + lite familj till honom
Falsterbo en eller ett par dagar (mindre än vanligt, men det lär inte få den positiva effekt på spenderandet gissar jag... Impulsköpen lär öka dramatiskt. Tur i oturen att jag kommer få snåla litre för att pengarna ska räcka till)
Träning och tävling såklart!
Dock ingår ett par veckors skritt/vila för Fille, så ett avbrott blir det ändå, men ska försöka komma igång och tävla! Ska bli superroligt :'d hihiih, längtar!


Imorgon är inte bara Camilladag utan också min sista dag i skolan för denna terminen! hejdå ettan, hej sommarlov och vink till tvåan därborta. Hjälp vad tiden har gått fort! Den gör ju det när man har roligt sägs det..

Nu ska jag plocka ihop lite kläder till imorgon, äta kvällsakvista och bestämma huruvida jag har råd och lust att beställa ett ridregntäcke från exklusivs lagerrensning! Kanske kan få det på samma frakt som schabrak+luva och då hänger nog även Moa på med en tokbillig boxgardin.


har inga bilder här på pappas dator utom några stycken, så här kommer Carl :) Snuffis 1 & 2, Carl och Moa, ska tävla på lördag igen, good luck!

Ciaaaaao

Schjupidupi-duttidu jag vill ju va som duuuuu

Nej, den rubriken satte jag bara för att jag inte kom på någon bättre :) Rubriker är inte min starka sida.

Idag har jag haft en redigt dryg dag i skolan, vi hade bild hela förmiddagen, fixade på den jobbiga draken! Fullspäckad lunch"rast" och sedan kulturhistoria egentligen, men vår snälla lärare gav oss bara ett häfte med information och länkar så att vi kunde "göra lektionen själva", och sen fick vi gå och fixa vidare på draken igen, skiten blir ju aldrig klar.
Vi var bara tre stycken i skolan på eftermiddagen och då blev det såklart mer för alla, men nu sitter allt på sin plats hoppas jag, jag fick gå lite tidigare eftersom jag skulle ta in hästarna och regnet var INTE nådigt, så de skulle sy lite och sen gå de också. Hoppas att allt gick bra! Bara så trött på draken nu, vi jobbade på den hela tiden när många var på s!esta, vi kunde inte göra så mycket när vi var så få, så nu är man TRÖTT på den.
Dock kommer den bli häftig. Typiskt bara att många var lediga, kompletterade och sjuka :( Stackars dom ändå liksom :p Stackars alla idag, tror inte att någon hade kul! Men vår underbara lärare Pella (och mentor) piggar upp en :)

Hästarna var väldigt upprörda och ville in när jag kom, eftersom himlen bara ÖPPNADE sig, herregud vad det regnade! Calle fick bada och efter cirka 70 min fick vi även in Fille i spolspiltan. Nu blir det dock lättare nästa gång utgår jag ifrån ;) Då hade han dock torkat så jag kunde borsta av honom :) Vi hade tänkt gå en promenad med dem, men vädret var så dåligt och spolspilteträningen tog så lång tid att vi beslöt oss för att strunta i det :)

Imorgon är jag totalt LEDIG! Goa tider :) Ska rida på morgonen, markarbete, och träffa Jack på kvällen :)
Nu ska jag välja foton att köpa från superduktiga Emelie Thoresson, www.emtfoto.2u.se ! Från klubbtävlingen alltså :)
Sen är det ju Top Model om tre min. Gott!


Snygga Filip!

Ciao

KANONHELG

Vilken toppenhelg jag har haft!!!
Började i fredags, hade bara en lektion i skolan, vilket var stadsvandring mellan 12.45 och 13.45 typ :P Sedan blev det en sväng på stan med några av brudarna och till sist insläpp av hästarna. Hann även sola lite på eftermiddagen, genomskinliga Alva har ju besämt sig för att bli lite brun i år (det har vi bittert fått erfara, eller hur moa?). Jag och Fille tränade kl 21 för Eva, tillsammans med Moa och Carlos. Alla fyra skötte sig mycket bra tycker jag! Fille kändes fin och jag fick till det till och från ;) Fortfarande mycket att rida dock!

Lördagen började i stallet med en liten travrunda i skogen med Moa och Callebanan, och så Fillson såklart! Mysigt, hästarna fick springa på i monté-stil, vilket verkade vara uppskattat :)
Sedan smidde vi snabbt planer inför eftermiddagen, vi ställde upp och körde mormor och morfar till Kalmar, vilket innebar fika, inköp på Hööks (tjusigt schabrak och luva och lite småpryttlar) och även lite på H&M. Moa hittade shorts och grejer, medan jag bara tog en tröjklänning för det simpla reapriset 75 kronor. Åkte direkt till Jack och hade en supermysig kväll hos honom! Han är världens bästa pojkvän <3

Söndag, alltså idag, var även det en händelserik dag! Tävlade klubbhoppningen idag!
Började i clear rounden, red 90 cm. Banan var över 8 hinder och trevlig :) Vi var felfria! Dock såg det väl lite hafsigt ut :P Full speta och ingen vidare bra uppsamlingsåtergärd av fröken Alva, bara rattande på ett par hinder, vilket inte är att rekommendera :P Dock kändes de sista hindrena bra, typ sista halvan :)
Andra rundan var i klassen, en A:0/A:0, vi hoppade 100 cm och var faktiskt enda dubbelnollan--> VINST! Vad glad jag blev :'d Han kändes superfin och både på tårna och på hugget ;) Vi tog dryga 27 m på 5 galoppsprång och det kändes knappt långt... Filip <3 gräsbana.
Jag är verkligen så glad att jag köpte Fille, jag har redan fått mycket bättre självförtroende och hoppningen är så himla rolig! Tack till världens bästa föräldrar som fixade så att jag kunde få världens bästa häst!



Jag har helt enkelt haft en kanonbra helg, gärna fler av dessa säger jag bara!!!!!!!

Nu är det dock dags att sova, imorgon har jag min sista riktiga lektion. Specialdag, men vi ska ha bild (draken) och kulturhistoria.


CIAO

Ja,

du är verkligen en färglad indie och poppare, men hittade inga bättre ord för José och Vendela så du fick bli färglad! Förlåt snuttis, du är retro, indie, poppare OCH en färgklick. Puss!

Idag har jag gått i skolan endast mellan 8 och halv 11, supernajs :) Sedan har jag spenderat tid med en glad Jack :) vi har bara haft det mysigt, ätit pannkakor med banan och nutella, lyssnat på musik, dansat lite :) Man blir så glad av honom, HÄRLIGT!

Åkte till stallet vid tretiden och pysslade där :) det är alltid så mysigt att vara i stallet när det är varmt och skönt:) Hästarna var ute ända till halv fem och jag hann inte bara göra iordning utan också mocka hagen och så :) Fille fick halva middagshöt ute i hagen och verkade ytterst nöjd med detta!

Imorgon går jag i skolan mellan 12.45 och 14.15, stadsvandring på kulturhistorian :) Hoppas att värmen är påvdriden men att fläkten också svalkar :) Perfekt att få sola lite utan att faktiskt känna det steka ;) Jag ska ha solkräm för övrigt! Pallar inte bränna sönder mig igen.
Ska träna med Fille för Eva Fredriksson på kvällen, kul :d Hon är så bra!
Sen är det bara lätt ridning på lördag för att vara lagom taggade till söndagens klubbtävling!


Ciao banana (och nuteeeella)

viiiiiilken hääärlig daaag!

lalalalalalalalalaa, dumdum!
Idag har jag och mina underbara estetare varit i Karlshamn för att titta på utställning på BTH. Det var sistaårseleverna som visade upp sina projekt och några var riktigt imponerade! De jag inte imponerades av var sånt jag inte förstod mig på... Typ ljudteknik :P Jag kan inte ha varit nådig på estetiska orienteringen då vi tvingades till gemu (ljudteknik) med musik/musikal-eleverna. De var jätteduktiga och vi bildare var... (Silence).
Den jag gillade mest var en kille som hade gjort en reklambok för Kreativum i Karlshamn! Han hade gjort som en slags pysselbokaktig reklamgrej, lite inspiererad av den reklamen för IKEA ni vet, den med popcorn-låten. Man kunde kolla på Kreativums olika stationer i boken och även snurra på saker i boken, dra i pappersbitar så ändrades bilden osv. Han hade alltså gjort den analogt vilket var supersnyggt! En riktig reklambok alltså! Han hade också filmat när han bläddrade genom sidorna och en annan duktig sistaårselev hade lagt på musik. han gjorde detta digitalt eftersom det underlättade redovisningen :) Imponerande kreativt! Min mentor var salig.

Men vi tog oss också ut i KARLSHAMN CITY, vilken är nästan lika stort som världsmetropolen Karlskronas underbara stadsområde. Vädret var strålande så vi kunde sola ryggen när vi åt lunch. Jag åt också glassen hallon/turkisk peppar och melon. MUUUUUMS! Vad ni är bäst, Es1b! Ni gör skolan underbart rolig varje dag :)
Det bästa är att vi funkar kanonbra tillsammans fastän vi är så olika. Kolla in denna fantastiska bilden så får ni se åtta fab personligheter trängas med leenden :D


Hippien Agnes, Coola Carro, Indiebruden Josse, färgklicken Niko, poppiga Vendela, rockiga Nessa,jagiga jag och retro Jojjo!
Jag älskar er alla :)

For till stallet som ett skott för att få rida i det fina vädret, men Fille var lite trött idag. Dessutom hade jag nog ätit rätt många för många nötter och blev illamående.. Oupps. Tur att Fille inte behövde något jobbigt pass :P
Imorgon kör jag istället på vila, kör nog på mer än vad han behöver :P Kunde inte vila Lussan för mycket, för hon klättrade på väggarna när jag väl red ordentligt sen, men jag kan ju inte göra likadant med Fille :P Härmed ska han börja få ett skrittpass i veckan och en total vila.
Jag tycker att det bästa är ett väldigt varierat schema. Den perfekta veckan innehåller: Vila, skritta ut, rida ut, hoppa, markarbete med cavaletti, markarbete och den sista dagen kan varieras med longering, klättring eller ett extra pass hoppning, ifall veckan innehåller både tävling och träning. Varierat ska det vara!
Dessutom har jag helt klart bestämt mig för att inte lägga mycket krut på dressyr. Rider faktiskt ingen dressyr! Jag rider markarbete, vilket för mig är lydnadsträning inför hoppning. Detta kan innebära att träna på snabba svängar, att göra hästen följsam genom mjukgörande träning, att träna byten, att träna övergångar för en uppmärksam häst osv. Jag tänker inte göra något markarbete för att göra själva markarbetet lättare utan jag rider för hoppningen! Jag tror helt enkelt att en hopphäst bara förstörs av mer :) Detta är såklart mer och mindre sant på olika hästar, vissa blir bättre av mer markarbete såklart. Alla får tycka olika :)


Fellino in action.

Nu ska jag plugga, äta kvällsmat och seeeeeeeeeeeeega!

Ciao

Tisdagskväll

Insåg nyss att alla mina tisdagsrubriker faktiskt innehåller ordet tisdag. Det är nog för att inget extraordinärt händer på tisdagar :d Haha. Dagen har varit lustig... Hade betygssamtal i svenska klockan 7.55-8.45 ungefär, sen hål till klockan 14 (det är fem timmar faktiskt). Då ahde jag betygssamtal i matte... Förlåt lärare men dagen kändes extremt onödig. Har också känt mig lite konstig idag :S jaja, jag tänker inte insjukna såhär i sommarlovstider och med tävling på söndag!!!!!! Det lovar jag.

Kom till stallet lite tidigare än tänkt iallafall, tog in båda hästarna och begav mig ut på runda emd Filippos. Klättrade i mördarbacken litegranna, tänkt försöka hålla i det en gång i veckan! Tror att det är bra omväxling :) Han verkade tycka att detvar kul att komma ut i naturen. Jag rider verkligen ut mycket mer med Filip! Känns som att det verkligen är bra för honom!
Imorgon ska vi ta ett markarbetespass, förhoppningsvis under supervision av Moatoa, torsdag skrittar vi ut, Eva-träning på fredag, jogga i skogen på lördag och klubbtävling på söndag! Gud vad roligt :D Så taggad!

Ikväll har jag pluggat SJUKT mycket matte och även kulturhistoria! Känner mig duktig :) Men är trött nu... Det blir Biggest Loser och kvällsmat, sen ska jag krypa till kojs. Ska till Karlshamn imorgon på utställning, säkert kul. Köpt god matsäck, äpplen, nötter, småyoggis och ballerina :) MUMS

Snuttis!

Ciao bananas

RSS 2.0