Lilla Lucie och korkat sabotage!

Lussebullen och jag skulle ha tävlat i Karlshamn nu i helgen, var mycket laddad efter en jättebra träning för Camilla i onsdags, sista inomhus, känns härligt!
Pappa skulle leka chaufför till Luce och mig, jag var redan i stallet när han gick ut till transporten och skulle köra iväg. Då upptäcker han att sadelskåpet är uppknäppt, så han stänger och kör iväg. Men släpet känns lite skevt hinner han tänka, innan lemmen fram (vi har frontavlastning) trillar ut och slår i vägräcket och blir totalförstört!!!!! Sån himla tur att det inte blev någon trafrikolycka av det!!! Stackars pappa fick stanna och lägga in lemmen i släpet och köra till stallet, där han upptäcker att två av däcken är punkterade. Hela transporten är alltså helt förstörd, och detta är alltså sabotage av några jäkla idioter som tyckte att det var himla roligt att utan någon mening sabba för andra! Var bara tur att pappsen inte skadade sig. Åååh, vad arg jag blir!!!!!!!!!
Vi struntade i tävlingen, blev panikslaget och kändes inte alls som bra förberedelser inför en tävling.
Bestämde mig för att anmäla mig till två 80 cm på KLRKs gräsbana, en klubbhoppning som tog plats på söndagen (dagen efter alltså). Var jättenervös efter krångel med broddar, och dessutom stannar vi alltid ut oss hemma! Men som Moa sa, det är en helt annan häst nu. och faktiskt... Så var vi felfria hela tiden! Nolla i clearrounden och dubbelnolla klassen! Visserligen lågt, men ändå hemma och första på gräs! Supernöjd med ponnyn, inte dum på hela dagen!!!!

Tyvärr insåg vi när vi kom hem att en såååå fin bubbla (bil alltså) som stod bredvid vår transport också saboterats! Alla rutor inslagna, och den stackaren som ägde bilen hade haft den i evigheter, den var helt original! Hans pappa köpte den till honom när han föddes och han fick den 18 år gammal. Jag tyckte att den var så fin, så jag har faktiskt ritat av den. Ska göra klart teckningen och ge den till honom! Fy vad dumma i huvudet folket som gjort detta är!



Men allt som allt en dunderhelg för mig och Luce! Lägger in bilder på oss!gullegumman ser ut som en B-ponny!
vilken sväng!
 snyggingen nummer ett!

POP!


tävling och musik direkt länsfinal!

Ja, nu är första tävlingen för i år avklarad!!!
80 och 90 på ERK, beläget i mitten av smålands skogar. Pappa och jag åkte med älsklinsLussan, och pappa skötte sig mycket bra, gjorde helt enkelt vad jag sa ;)
Framridningen till första klassen kändes jättebra, men efter typ fem strykningar minst så blev tidsschemat lite pressat. I vilket fall bara flöt allt på, och jag var faktiskt bara jättenervös och inte spyfärdig när vi gick in i ridhuset. Och första rundan gick verkligen kanonbra! Felfri och helt smärtfri runda, gud vad nöjd jag var! DUKTIG LUSSAN!
Andra klassens framridning var ganska helkass faktiskt, lite stopp och seg Luce tyvärr. men fick över henne i ett helt okej språng till slut, men jag var fruktansvärt nervös och spyfärdig när jag skulle rida 90 cm.
Banan började med ett hinder många tittat på, som kom ur sväng. Linje till färglad oxer, runt längsmed kortsidan till ett litet mysigt räck, sedan snett igenom igen åt andra hållet, på en grön oxer. Allt bra än så länge, även om hon fick trampa om lite. Sedan linje igen, kändes fin. Sista i grunden var då ur sväng ett räcke. Och då kommer vi för nära och river! Så tråkigt! För vi hade bra tid och hon kändes bra. Men att bara vara ute var ju hur kul som helst! Samma klasser i Karlshamn nästa lördag.

Sedan Musik Direkt p kvällen då, med Julia, Rikard och Nikolina (och David lite ibland :P). Tyvärr var bästa bandet Tripp inte med :( en var sjuk, då ör det svårt att spela. Inte heller näst bästa bandet Mysbelysning fick pris, lite trist :( men allt som allt bra kväll :D Grattis till Roadkill 66 som vann!

Nu ska jag sega järnet.

POP!

blandat (:

träningen i onsdags var turbulent minst sagt! Storasyster och storebror (Moa och Cabanelos) hoppade halv sju, och jag var nere och gjorde iordning min lilla älskling. När jag kommer upp till ridhuset träffar jag mamma, och då säger hon att Moa trillat av! Det hade gått jättebra hela träningen, Malin berömde också (och min ponny med! Vad glad jag blev!!) och så, men så blev det tokigt och Moa trillade av i språnget (?) och landade framför hindret, och stackars Calle fick slänga sig för att inte trampa på henne, men hans hov träffade syster och den stackaren fick linda handen med en Kingsland-linda. Stackars lite, idag är den blå och fin!!

För att gå vidare till min träning gick det jättebra!!
Vi började med att hoppa hinder på en åtta, först med lång väg och sen med kort. Lussan var massa pigg, men det kändes skönt att få hålla i lite nu när pepparn och värmen nästan gjort den lilla seg.
Sen hoppade vi oxer med sockerbitar under, lång och böjd väg till litet räcke utan tittisar. MEN, som Lussan verkade tänka, var det vattenmatta bredvid. Så hon tappade fokus till det lilla räcket och vi fick ett stopp, även ett på sockerbitarna eftersom jag har svårt att rida henne ordentligt på titthinder när hon är så himla pigg, haha. Men det kändes bra ändå :) Sen hoppade vi oxer-ett kort galopp (6 m)- räcke- 22 m (6galoppsprång)- oxer. Det gick bra trots att jag fick stopp in på första oxern. Men inte heller det kändes dåligt, för hon var ändå ambitiös och så, bara lite ofokuserad. Tyvärr var hon mycekt tittigare idag än hon varit senaste veckorna, men jag bekymrar mig ändå inte mycket över det.
Nästa övning var i vilket fall bana på alla linjer och grejer :) La in ett gult räck också, men vi tog bort vattenmattan till oss, känner inte att hon är redo än. Men igår hoppade hon fastän den låg precis bredvid! FRAMSTEG!

Allt som allt är jag riktigt nöjd med träningen, särskilt sista rundan då hon bjöd, och jag hade fler saker att jobba på än hon :) jag kan inte bli arg på stoppen när hon ändå känns fin! laddad som bara den inför tävlingen nu!

Idag hade jag politikdebatt i skolan, och det gick bra tyckte jag (: denna veckan har vi haft mycket inlämningar och sånt, jag har verkligen haft panik över lovet. Fast kunnat slappna av lite ändå, försökt göra saker med alla man vill umgås med men knappt aldrig hinner :) I alla fall känns det inte som att vi har mycket kvar till lovet nu! 34 skoldagar tror jag :)
Det är ju dock tyvärr nationella kvar att göra innan den härliga sommaren kommer. Kemi, alla 4 matte och alla 4 franska. Känns drygt, eftersom det är dumma ämnen allihopa. Konstigt nog känns matten bäst av dessa tre ämnen, eftersom jag verkligen börjat HATA franska. Varenda gång det står b-språk på schemat vill man ju bara gå hem. Fy vad tråkigt det är!!!! Svenska, engelska, SO och bild är helt klart bästa ämnena, de andra är lite sådär...

På eftermiddagen har jag träffat Rikard den vilde och bästa Julia :) de har båda färgat håret, tuffingarna! Det blev tjusigt tycker jag, även om Julias blev ganska mörkt. Men fint :D
Frågade frisören om hon trodde att jag kunde få riktigt ljusa slingor i håret, och hon trodde det! Var så länge sen jag färgade håret, och det var inte alls slitet sa hon, så att hon var nästan säker på det :) men mamma säger nej, hon blir hyfsat oresonlig, så vi får se hur det blir med detta.

Imorgon tävlingsförberedelser!!!!!!!

POP!

Omkullridningar på världens farligaste skogsrunda och sommarplaner!

Måste inleda mitt inlägg med att skriva till Tove att jag tycker att jag var värd lite cred för min blogg ;)

Annars har det varit upp och ner på påsklovet. Skönt att sova lite längre på morgonen, men jag är ju också en sån som bara har panik över loven över allt jag måste göra i skolan sen. Så pluggat har jag gjort en hel del också :/
För att hålla mig till rubriken då!
Moa har skrittat Calle ett tag eftersom han sprutats i båda fram, och Tove tar sig bara ut på skritt och travrundor med Miro. Lussan har varit så duktig att vi också ridit ut mycket. När Moa äntligen fick börja trava Calle så skulle vi tre och våra ponnyhästar ta oss ut på en runda i skogen med skritt och trav. Tove hade hittat en ny runda med Zally som var "iordninggjord i början men ite tråkig på slutet". JA! detta stämde ju helt klart lilla Tove. I slutet var det upp och ner över stenar och grejer, men allt gick konstigt nog bra. Tills kanske 100 m innan vi skulle ut på en annan väg, då går min stackars ponny omkull!!!! Hon halkar på en sten och druttar på sidan, det var riktigt läskigt! Men jag slog mig inte alls och faktiskt inte hon heller, gud vilken tur! Sköljde av rumpan med vatten och hade back-on-track över natten, och hon känns helt fräsch nu :) måste säga att munkpepparn verkligen fungerar!!!! Hon har blivit lugn som en filbunke... Camilla på onsdag och sen tävling på lördag, jag är verkligen sjukt laddad, räknar dagarna. Det blir 80 och 90 i Eriksmåla, där jag aldrig varit förut. Titti lovar dock att det är mysigt och bra annordnat :)

För att gå vidare så kan jag berätta att min sommar nu ser kanonfantastisk ut! Lite kort drar jag mina planer:
GOTLAND, med bockarna bruse Ashi och Ems!
FALSTERBO, förhoppningsvis ska jag då jobba, men vi får se hur det blir med falsterbo över huvud taget eftersom jag inte vill störa andras planer.
NATIONELLA HEMMA, de nationella ponny och hästtävlingarna KLRK fixar. Själv är jag funktionär som vanlgit, men ska också hjälpa till att rita hinder :) det ska bli jättekul.
SLOVENIEN, med min kära morbror. Pappa är ju faktiskt från Slovenien, så det ska bli riktigt roligt :) man kan ju redan både goddag, hur mår du och tack!!!
KONSTLÄGER, med julia, är jag nu anmäld till. Kommer förhoppningsvis vara helt underbart och perfekt inför estet!

För övrigt börjar omvalsperioden snart och då blir det omval till estet!
Idag har jag bara ridit och suttit hemma med nål och tråd. Två klänningar och en tröja pimpar jag och det blir riktigt bra :)
Ikväll grillat med familjen, så himla gott! Tyvärr har Magnus åkt hem till Stockholm idag, men det var trevligt att ha den kära morbrodern hemma ett tag nu över påsk :) Han kommer tillbaka till Moas student i Juni :)

Imorgon skola, känns helt okej. Själv tänker man ju bara på tävlingen till helgen!!! Och även Musik Direkt, inte att förglömma, också på lördag. Förhoppningsvis får jag också klänningen Amanda sytt till mig.
Bra vecka ser det ut som!
POP!


Massa blandat!

I onsdags var det hoppträning för Camilla igen, och bästa Lussan var såååå duktig! Inte ett enda stopp, och gud vad hon ställde upp! Jag var helt överrumplad över att hon hoppade, så jag red inte så bra, men är sjukt nöjd ändå! Eriksmåla den 18e april förhoppningsvis, 80 och 90, blir roligt! Samma kväll som musik direkts länsfinal, men jag hinner nog med båda. Det blir en kanondag förhoppningsvis!!
Nu på lördag är det Adept, Chemical Vocation och Her Bright Skies på Oden på lördag, kul det med!! Niko och jag, vilket party!

Idag har det varit Öppet Hus också, på törnströmska. Jag och Niko har pratat med alla underbara lärare och busat. Jag är så sugen på estet! Men jag vet inte om jag är duktig nog, men jag måste tro på mig själv tror jag. Känner mig så dålig på bildlektionerna, men tror ja kan utvecklas så himla mycket där, och ha jättekul!

Nu ska jag försöka pimpa mina klänningar lite, köpt band och mysiga grejer!


POP!

RSS 2.0