tiden går fort.

Jisses vad tiden går fort!
Hittat massa bilder som på mig själv för längesedan.

Detta bjuder jag på! Förväntar mig ett gott skratt tillbaka från alla er som läser ;)




kolla in den luggen alltså! början av 2008.

och såhär såg jag ut ett tag..



När jag ändå är lite nostalgisk slänger jag in en bild på Moa och Sunny, min förra ponny!



moa på hugo och jag på sunny.





Men nu har jag min Luciegris!


bild från förra vintern.
all kärlek till min fina lucie (:

Förhoppningsvis har hon svarat bra på behandlingen och är frisk om två veckor. HOPPAS!

Over and out!



glada esteter, god frukost och hästapållar.

Börjar med lite söta bilder på mina goa vänner på estet :D
Kolla in dessa brudarna!

Nessa, Jojjo, Vendela, Carro, Josse och Niko!


Dessa charmiga tjejer gör verkligen estet ännu roligare. Inte bara det att en bakar varje måndag, vi är jättebra på att plugga och bli omtyckta av lärarna ;), de har gooooooo musiksmak och de är så roliga!

Bara för att bevisa detta skriver jag ett citat av Vendela ;)

Våran mattelärare, Roger Hood (världens bästa mattelärare) blir lite irriterad på Vendela som pratar på mattelektionen...
Roger: Vendela, nu får du jobba matte!
Vendela: Meh! Jag är en kvinna och ingen maskin!


Mycket plugg i veckan har resulterat i en väldigt lugn och skön helg, härligt. Fick otroligt god frukost hos Jack idag också, scones! Då blir man pigg och glad i magen :D
Tillägger också att filmen "Upp" är hur söt som helst, verkligen värd att se! För er som har sett den, min favorit är helt klart när Oskar kallar fågeln för Kenneth för första gången!

Begav mig iallafall till stallet också tidigare idag, Lussan var glad idag, det är alltid mysig (: Hon var varit jätterolig flera dagar nu, hon anstränger sig nu, tror att hon saknar att ridas normalt!
Håll nu alla tummar ni har för att det går bra på tisdag då vi ska tillbaka till Staffan!


Plutten!


Moa och Calle har med tävlat idag, i Råby trots tävlingar i Tingsryd. Hon åker inte dit mer, går alltid dåligt där ;)
Dock är många KLRKare i Tingsryd idag, så kolla resultaten där för mer information (:

I 110n fick team M & C ett stopp och sen glömde ungen vägen... Typiskt!
I 120n ifick de dock revansch, dubbelnolla och placerad. De fick en röd rosett (fyra) men de såg nu i efterhand att trean hade tidsfel i grunden, så de blir antagligen snart uppgraderade till treor (:




Nu ska jag se hoppning på TV, duscha och rita lite, sen är det ju Top Model och Ensam Mamma Söker, det kan man ju inte missa ;)

Ciao!

Helgbestyr!

I fredags började helgen, tycker jag i alla fall. Gick en lång promenix med Lussan, trots svåra besvär av träningsvärk utan dess like ;) Vi grejade lite i stallet och så, och så kom Moa, pappa och Calle hem från Olofström. Calle hade skött sig utmärkt och de kom hem med en tredjeplacering från 110n, och det var faktiskt typ 65 starter, så det var ju toppen :D Helt okej att komma trea när Satu Liukkonen vinner liksom ;)
Grattis! Även i 120n så gick det jättebra, fyra fel, men ändå precis utanför placering, det var en A:0a (:

Efter stallalalet åkte vi till Netto och handlade godis/chips & dip, och sen hämtade vi Jack på jobbet och så åkte vi hem till oss (: Vi kollade på Idol, mycket mysigt. På tal om idol:
1. Calle is the shit, han mååste vinna! Calle, Erik och Tove bör vara de tre sista, annars är det något fel :O
2. Hur kan Eddie och Camilla få vara kvar? Särskilt, särskilt Camilla, som har gjort 100 % usla framträdanden ifrån sig.

På Lördagen åkte vi till stallet i ottan, vid åtta var vi där. Lussan delade hage med Nettan, stod inne till 12. Calle fick komma ut i alla fall, och Lussan fick hö. Vi mockade även. sedan gick vi upp till ridhuset och kollade lite på hästarna som dressyrade(: Lokal tävling, Hugo (Moas gamla pingla) var superfin, men fick lite låga procent tycker jag :O Grattis till Viccan och Wentus (inte hennes häst utan en som ska säljas) som kom 3a! Var även fler härifrån som gjorde bra ifrån sig, men har ingen riktig koll på alla, tyvärr!

Vi gick ner till stallet och skrittade ut en sväng på superstjärnorna Lussan och Calle. Sedan åkte vi hemåt, vid tjugo över tolv. Duschade och så vidare, och sedan kom Jack, mormor och morfar. Födelsedagsfika, fyllde ju år förra veckan(: Mycker trevligt!

Åkte sedan hem till Jackiprinsen, efter insläpp och tacos hemma hos oss. Kollade där på fotbollen med Jack och hans kompis Oskar. Vem hade rätt, om inte jag? Har sagt i en vecka att Danmark kommer vinna! Skulle skrivit det här, så hade jag haft bevis... Får bättra mig.

idag, söndag, har jag, Moa, Tove och Matilda varit i Olofström och kollat på tävlingarna (: 130, 140 och 150 har det varit idag. Stort grattis till Piia Pantsu som välförtjänt vann 150n på Chauvinist Z! Som faktiskt har samma blod som Calle ;) Dock är de inte precis lika...

Var hemma vid fyratiden, då hade min mamma gjort iordning allt och hästarna var inne. Toppoäng på superbra-mamma-skalan!

Har nu ätit, pluggat svenska och franska och tittat lite på Världscuphoppning/repris på Greys Anatomy.
Missar dock nu Top Model 12, måste baka chokladbollar. Min tur att ha med fika till bilden imorgon!




Tjingeling!

Nää, inte igår heller.

Nej, Lucie är inte frisk. Faktum är att hon är/ har inte:
En senskada
För lite hovbrosk/brosk i hovleden
En kotledsvrickning
En kotledsinflammation

Hon har... En hovledsinflammation.
Enligt Staffan då givetvis, som verkar veta precis vad han snackar om..
Jag är såklart lite sur över att jag slösat 14 veckor av mitt och Lussans liv på fel jäkla behandlingar, men jag är ju glad att det inte är en senskada såklart.
Dock är hovleden inget tacksamt ställe att vara skadad på, det kan ta lång tid och vara svårt att tillfriskna, men nu är Lussan behandlad och bandagerad på höger framben iallafall, och hon äter metacam. Hon har även boxvila idag och imorgon, sedan ska hon ut i sjukhage och jag får börja promenera/skritta uppsuttet i 40-60 min.
Vi gick verkligen igenom det som går att kolla:
Longerade, sprang, böjde, bedövade, väntade, longerade, böjde, röntgade (uppåt 15 bilder), gjorde ultraljud, behandlade och raspade tänder.
Ultraljudet visade pålagringar i senan, ganska mycket.. men eftersom hältan försvann när hovleden bedövades, så är det inte orsaken till skadan. Men det är pålagringarna som andra veterinären måste ha sett och bedömt som en ny senskada. Staffan är dock övertygad om att de skadorna inte kan komma på 1 månad, utan det är en gammal skada.

Om två veckor är det återbesök hos Staffan för att se hur hovleden tagit sig. Behövs troligtvis en behandling till, men det får vi se. Hoppas på det bästa!

Bedömningen om Staffan är densamma som de flestas: Killen har koll. Är supernöjd med vården! Lussan var snäll och go som den pärla hon är. Duktig flicka :)


Idag har annars varit en vanlig dag, åkte till Lussan vid tjugo i tre, och borstade och betade och fixade iordning till henne. Sedan åkte jag hem och käkade och har nu spenderat lite tid med att plugga engelska och franska. Nu är jag dock klar med det, och jag planerar att gosa lite med Bosse och sedan slå mig ned framför Greys Anatomy!

Moa är och tränar för Camilla med Calleponken, de tävlade med laget i helgen och efter lite knäpperier från Calles sida gick det jättebra i lagklassen och de blev nolla (och hade vunnit om det varit individuellt ;) ).


Ciao!

Imorgooooooooon!

Imorgon gäller det! Då ska vi ner till Löberdös Hästklinik med Lussan. Vi har alltid varit där med Hugo (Moas förra häst) och även då Calleplutten, så jag hoppas att jag blir lika nöjd som hon är med Staffan, vettisen där.

Imorgon har det gått 13 veckor och 5 dagar sedan:
Vi hoppade sist
Vi galopperade sist
Lussan var frisk.

Så nu är det bannemig dags för henne att bli friskförklarad tycker jag.
Goda tecken idag när vi var ute i skogen och travade raksträckorna md Miro/Tove och Moa/Calle iallafall. Lussan var suuuuuuperpigg och sprang som en galning. Tusan vilka framben hon har när hon travar på! Bara slänger emd dom som slänggungorna på Gröna Lund! Sötnosen :) Hon verkade inte ha ett dugg ont i alla fall, så det är ju ett bra tecken! Och är hon frisk så är hon ju frisk, som min smarta storasyster sa. Då är hon ju inte påverkad av att hon sprang som tusan :) Och trava får hon ju.

Så håll alla tummar ni har imorgon, både för mig och också Tove som har tiden före mig hos Staffan!

Ciao!


!

Nä, fy, vad dålig jag har varit på att uppdatera!
Det har varit så mycket på en gång nu, min lilla häst kämpar på för att bli frisk och vi har haft några redovisningar i skolan och så (som sjukt nog verkligen gått superbra allihopa!).

Men nu skriver jag igen iallafall!
Min lilla Lucie har varit skadad i 13 och en halv vecka nu, och på tisdag är det fags för "återbesök", vårt första besök på Löberöds Hästklinik hos Staffan, men ändå återbesök hos vettis :) JAG HOPPAS SUPERMYCKET ATT HON ÄR FRISK!!!!!!!!!!!!!!!!!!  är hästen fortfarande skadad så börjar jag gråta som en barnunge.

Skolan går kanonbra fortfarande, min klass är supermysig och inget ämne har kört ihop sig på något sätt :) Superduper!

Och igår var det ju min FÖDELSEDAG!

15 år är jag nu fyllda, och jag fick mycket för besväret :)
Av familjen: Pengaaaaaaaaaaar och löfte om en resa till kalmar för att köpa nya stigläder (som matchar sadeln) och en ny hjälm, eftersom min blivit lite misshandlad genom åren. Fick även en dunväst och fleecetröja att använda i stall-la-la-let.
Av mormor och morfar: Ridstrumpor, Body Butter och pengar :D
KM, min morbror: Pengar! skitbra, eftersom det är det jag önskat mig ;)
Av Jack, min pojkvän: Rosor och presentkort på bio, sötnosen:)
Av mina kära vänner...
Brudarna på estet: Skönsång och supergoda superkladdiga supermuffins!
Och så åt jag och Ashi idag och tittade på Idol tillsammans, mysigt :D
Min bästa syster och mister Tove slog också på stort och bjöd på hallonpaj (10-poängare) och glass, och när jag kom hem på kvällen fick jag också TÅRTA som min gulliga syster hade bakat alldeles själv!
Dialogen på hästarna gick ungefär såhär:
Moa: När vi kommer hem ska du få en överraskning till!
Alva: Jag vet, en tårta.
Moa: Nej.
Alva: Jo, jag vet det.
Moa: Hur vet du det`?
Alva: Jag såg post-it lappen hemma där det stod "TILL ALVAS TÅRTA" på, och jag kunde inte låta bli att läsa den, för i vår familj är det ju typ en dödssynd att inte kolla på post-it lapparna.
Moa: Åh.. Satan.

God som tusan var den iallafall :)!

En mycket bra b-day, och jag ska inte avslöja vad jag önskade mig när jag blåste ut ljusen på tårtan..

men helt utan sammanhang kan jag berätta att det jag vill mest just nu är att ponnyn blir friskförklarad på tisdag!


Gullegumman och jag på vår första tävling i Jämjö-08. Vi behöver nya bilder på oss när vi studsar, så bli frisk sötebullen!

Ciao!

RSS 2.0