Camillaträning med Lussan!

Onsdag betyder fortfarande, trots sommarlovet, hoppträning för Camilla Sjöqvist. Eftersom det på Leifträningen gick ganska uselt, och Lussan fortfarande var ur form på Camilla förra träningen (fast det gick bra på slutet, med låga hinder då) så var jag jättenervös!

Träningen började alltså lite sådär, framridning i ridhuset pga skitdålig planering av flera personer (för tusende gången), men vad saker kan ordna upp sig!!! Och tack vare vem..?

Jo, detta inlägget tillägnas Camilla Sjöqvist, världens bästa hopptränare!
Drar en liten parallel till lag-EM i friidrott, då Mattias Claesson gick ut väldigt offensivt i intervjuer och i princip lovade vinst, men slutade tvärsist, tappade allt sista hundra... Och killen har ingen tränare! Han tränar själv.
Därför måste jag bara säga, jag fattar inte hur kan klarar sig! Camilla har hjälpt mig så himla mycket, hennes tips gör sån himla skillnad, och hon tar verkligen hänsyn till Lussan. Hon är så himla speciell den hästen, men Camilla ger så mycket beröm och stöd, igår sa hon att Lucie är en klok häst som hoppar bra tekniskt och att jag aldrig behöver vara rädd för att rida "för mycket" eftersom hon är för klok för att springa rätt in i hindrena.

Det behövdes bara några små tips från Camilla så var vi helt back on track och Lussan hoppade kanonbra! Vi hoppade en svår sväng som liknade en S-sväng och en bana som låg på maxad LBnivå med två kombinationer. Det kändes kanonbra!!!



Lilla sötungen från klubbtävlingen!! <3



Lucepop!

Segsommardagar!

Nu har lite sommarbus passerat, såsom lövmarknaden (den dagen hittade jag en spetskjol, röda raybanaktiga glasögon, pärlhårband och lite sånt mys) och Emmelies bday!
Även pratat med Mette idag, hon är min gamla superduper bästis från ridskoletiden, tyvärr har vi tappat kontakten, men nu har vi pratat och det känns ju jättehärligt! :D


Moa och pappa är i Portugal för lag-EM i friidrott, i Leiria gick det. Idag, måndag, är de i Lissabon och ska sova där i natt. Därför tar jag hand om Callebanan. Han vaccinerades i torsdags, så igår skrittade vi (och travade lite) och idag skritt och trav. Imorgon ska vi galoppera med! Han är väldigt duktig den lilla hästen som kallas Calle, men jag rider tyvärr inte honom alls lika bra som matte sa han. fast tror ändå att han är ganska nöjd med att springa lite som han vill ;) Han är väldigt mysig i alla fall, fast jag föredrar såklart Lussan som jag suttit och format efter mig själv i snart ett år :)

Måndag Tisdag har inte bara inneburit eftermiddagar med två hästar utan också hundpassning av Bo, vår lilla terrierpojk. Han är lite nanig nu om dagarna, det är väldigt varm tycker han. Så han är bara allmänt gosig, men lite seg på promenixarna.


denna snygga hästen har jag hand om!

kolla snyggingen! Så här såg de ut i tidningen, när de hade kommit 2a, 4a och 4a under KLRKs tävlingar :D 110, 110, 115 hoppade de (:


så här såg jag och den lustiga hunden ut på en fotodag i skogen förra hösten med pappa ;) han var lite besatt när han fick sin kamera! Du är så duktig pappsen :)


ha det så bra!
Sommarpop!

transporten är fixad!

Måste bara lägga upp en bild på den snygga transporten! Vi har tvättat och svettats :D Nu står det Moa & Alva Zalar i guld på båda sidorna.. Kolla in!

tack för hjälpen pappsen! (spåren av tejpen gick bort tillslut) Är det inte tjusigt va!

Allt för denna gången, var bara tvungen att stajla lite ;) Hoppas Tove ser också, eftersom hon åkt till skåne och missar hur våran skönhet Transporten numera glimmar i solskenet! ha det så kul i skåneland!

Transportpop!

lite halvsega dagar.

Sommarlovet börjar sådär jättelångsamt, med bara ridning på schemat varenda dag. Fredag och lördag träning och inget mer. Söndag, skrittade ut och målade hinder, inget mer. Måndag, tränade för Eva, inget mer. Tisdag (idag) har vi i alla fall handlat och skrittat ut en runda. Testade pelham med ludd på kedjan, vet inte riktigt hur hon kommer gå på detta. Många säger ju att pessoa, som jag nu rider på, gör att hästen bjuder falskt. Det gör lussan lite, men jag har hittils varit nöjd. Maria Fieber har dock gett rebecca rådet att testa pelham istället, så tänkte i alla fall testa och se.
Lussan brukar gilla hävstång, tredelade och ej gummiinklädda bett, vilket är vad mitt pessoa är. Hon gillar det på mittenringen, eftersom det inte blir för skarpt då, hon behöver både hand och skänkel men är känslig. Antagligen krånglar jag bara till det, men värt att kolla runt lite efter andra i alla fall. Ska rida någon dag på mitt gamla vanliga tredelade tränsbett, låna Moas tvådelade i gummi och sen pelham då. Om vi inte gillar något går vi tillbaka till pessoa som jag varit nöjd med ändå (:

Imorgon är det träning för Camilla, vi vilade förra veckan och jag red alltså sedan för Leif, så jag är sugen på att rida för Camilla och se ifall vi stoppar där med, såifall blir jag lite ledsen. Får bara rida som vanligt helt enkelt, och se hur saker och ting går (: Ska även prata med Camilla lite om hur vi ska göra med vattenmattan.. Min plan var att rida Börjes Cup och sen hemma, men Börjes har fått för mycket anmälningar och det enda som finns förutom det är lokalt i Färs Härads, vilket är väldigt långt att åka. Där får man antingen rida lördag, 90 + 95, eller det jag helst vill då, söndagen. Men eftersom det är tvådagars blir första klassen 1 m och andra 90 cm, lite lustigt. Tror i vilket fall att det är hur långt att åka som helst, ska kolla upp detta.

På torsdag är det lövmarknad och då ska jag leta superbilliga, stora bandtröjor (: Helst Libertines, Babyshambles, Jimi Hendrix eller kanske Nirvana. Beror på hur de ser ut, jag vill ha så snygga så att man kan ha dem med tajts till (:
Fredag är all about Emmelie, då ska vi ha myskväll här hemma och övveraska Emmelie med hembakade pizzor, paj och kladdkaka. Och vi ska se Björn Gustavssons Ett Livsverk och Die Welle, fastän nästan bara hon vill det ;) vilka uppoffringar!!


Avslutar med att berätta att jag idag fick mina nya målargrejer från IB Wahlströms (tack Jules som tipsade mig om den sidan (; ). Det är massa penslar (9?), runt 10 färger och både papper och dukpannåer för oljemålning! Tjoho :D

segpop!

Leif-träning i det vackra vädret!

Leif Nilsson har alltså intagit KLRK under två dagar, med en clinic för "framtidssatsningen", alltså de som är tänkta till div 1 laget i häst och div 2 (i framtiden div 1) för ponny. På ponnysidan fanns Janice och Buccie, Emilia och Ior, Elin och Heidi/Daisy, Rebecca och Hanafin och så jag och Lussan! Det usla skitvädret fick inte hindra oss idag, så vi gick ut i den äckliga gruspaddocken igen. Och vad gör man inte.. Jo, jag trillade av. Med rumpestissen först ner i gruspoolen. Tack min söta ponny för att du var tvungen att slänga dig lite till när jag var väg upp från halsen på dig.
Nää. Träningen började inte bra, trots att vi hade några fina språng på "framhoppningshindrena" (det skulle likna en tävling) så gick det ganska dåligt för i princip alla inne på gräset... Det var halt och dant och banan var supersvår! Jag och Rebecca och elin (?) red på ungefär en meter.
Banan började med en ganska liten svartvit oxer ungefär på medellinjen, som alla tog sig över utan problem. Sedan högersväng till ett maxat men inbjudande räcke. Fri distans till en oxer med någon liten fyrkantig titt-grej under. Problem för alla av "oss stora". Rebecca var helt förvånad och ganska förbannad, Hanafin brukar aldrig titta på något. Också Heidi stannade och även då min lilla häst. Dock bara en gång, sen fick jag över henne, och bakbommen följde då med.
Tredje hindret var en lite lustig, men stor sväng till ett plank med vita saker under. Helt kört för alla. Leif fick ställa undan dem, då kom vi över fast med problem då, Lussan gillade dem inte vid sidan om hindret heller, fy! Svängen blev dålig med, det var inte bnara halt utan upptrampat också. Efter planket var det en båge till kombination bestående av grindoxer-ett galoppsprån-räcke. Utom att vi drog supermycket till vänster gick detta bra. Sen snabb (pga av upptrampningen) sväng till blått räcke, vattenmatta för de andra (min häst blir bara helt knäpp av mattor, så jag struntar i dem). Sedan sväng till kombination oxer-två-räcke. Vattenmattor under för alla utom mig (bredvid hindret istället för Luce). Elin hade flera stopp här och även jag, och något för Rebecca. När jag och Rebecca väl kom över hade vi tre steg istället för 2 emellan! Och våra biffar till ponnysar brukar verkligen alltid räcka igenom allt!!!
Efter kombinationen var det återigen en superdålig sväng till trippelbarr... Härligt att hoppa en gigantisk trippel när det är så upptrampat i svängen att man får 2/3 raka galoppsprång och ingen fart alls i svängen. Nej, det var inte kul. Vi hade ett par stopp, men kom sedan över. Alla fick sedan kanonlinjer till en regnbåge som var sista hindret. Detta var alltså helt klart en sjukt svår bana!!
Första gången vi hoppade hade vi massa stopp, de flesta på plankan och sista kombinationen.. Och två då på trippelbarren.
Andra rundan blev mycket bättre.. Ett ner på tredje hindret och något stopp (kanske 2?) fick vi till slut. Men jag var helt slutkörd och inte särskilt nöjd med varken rytm, anridning eller inverkan över huvud taget.. Men runt kom vi ju faktiskt, vilket bådar gott inför framtida LB starter.

Leif Nilsson är jag nöjd med, absolut. Han hjälpte mycket första dagen, med småtips (trots att han var lite velig ibland kände jag, ibland supertryck och ibland jättelugn häst) och sånt, också bra övningar. Dock kände jag att banan var alldeles för tuff för underlaget, och att det var svårt att veta hur man skulle rida eftersom han oftast inte sa hur distanserna låg. Vid tävling hade man ju stegat själv. Självklart kunde jag ha frågat om detta, men man blir både inne i ridningen och så, samtidigt som att det är svårt att avbryta honom när han hjälper någon annan. Superplus dock att han behöll lugnet trots alla våra stopp.
För en framtidssatsning där man ska försöka ha en enda gemensam tränare tror jag att han är ett jättebra val eftersom han är van att stå hela dagarna och träna, samtidigt som många gillade honom. Uppfattade inte att någon var missnöjd. Men om jag skulle välja mellan Camilla och Leif skulle jag utan tvekan ta Camilla, eftersom hon ger tydligare råd, förklarar övningarna bättre, känner min häst bra och tar stor hänsyn till hennes egenheter (även om Leif var jättesnäll med vattenmatta-grejen) och dessutom är hennes övningar på samma nivå som på tävlingarna jag rider. Trots detta tummen upp till Leif alltså! Synd bara att han inte såg Lussans fina sida, hon har faktiskt inte stannat på titthinder på kanske 2-3 månader.


Nu siktar jag och pussponnyn in oss på en LB den 26e, då det är regionala tävlingar i Tingsryd, Börjes Cup.
Sedan 3 juli är det regionala hemma, då kan jag rida två LB (banbyggare Peter Lundström!!! en utav Sveriges helt klart mest eftertraktade banbyggare, nyligen med i flera Ridsport!). Sedan får vi se om jag hinner rida något mer innan jag åker till Falsterbo/Slovenien/Konstläger, då Lussan får lite välförtjänt vila/skrittning. Jag ska börja rida lite efter Slovenien (tio dagars hel vila för henne) och sedan får Moa fortsätta igångsättningen när jag är på konstlägret. Sedan ska vi försöka komma igång så vi hinner med en tävling innan div 2 sätter igång! Tack för hjälpen storasyster!

Måste också tillägga att storasyster Moa Zalar och Cabanel faktiskt var med i Ridsport eftersom de vann Folksam Riders Cup, senaste etappen! GRATTIS!

Pop!

fortsättning på förra inlägget!

Idag är det fredag och min första sommarlovsdag! Myspys. Men ska inte börja prata om detta redan, utan istället fortsätta där jag slutade förra inlägget..

HELGEN FÖRRA VECKAN!
Efter en sjukt intensiv vecka med mycket värk i benen så kom lördagen, veckans tävlingsdag för mig och Lussebullen. Det var tredje helgen i rad som vi åkte ut och tävlade, denna gången var resmålet Ronneby!
Första klassen var 90 cm, Lussan kändes fin i traven och så, inte riktigt lika energisk i galoppen dock. Själv var jag med ganska trött i benen. Vi gick ut som andra startande, och satte en dubbelnolla (: Jag var dock inte så nöjd med min egen ridning, eftersom jag kände att jag inte fick någon bra rytm och hann inte med den snäva sväng jag planerat i omhoppningen, men Lussan gjorde sitt absolut bästa. resultat: en andra plats! Det kändes kul, eftersom det kan vara skönt att känna att man inte gjorde sitt bästa och att det ändå gick bra, lovar ju gott inför större uppgifter i framtiden (:
Till andra klassen, 95 cm, kändes Lussan ganska mör på framhoppningen. Klonkade i ett par hinder, vilket hon aldrig gör annars i princip, men korkat nog kopplade jag inte det med att Ronneby var tredje tävlingen på lika många veckor. Att vi var trötta märktes i alla fall inne på banan... Jag red orytmiskt och själpte henne mer än jag hjälpte, fastän hon faktiskt behövde hjälp då. Ett nedslag på sjätte hindret och ett stopp på sista i grunden (åttan) kändes helt okej (red så dåligt) men när hon slängde sig mot utgången när jag red mot det igen (4 fel för volt) blev jag riktigt besviken på henne. Så höll hon på innan när hon var så himla tjurig, och jag blev helt livrädd att hon skulle börja hålla på som innan med att slänga sig om och massa sånt... Men vi kom över sen, om än med ett dåligt språng. 20 fel blev slutresultatet, 4 för överskriden maxtid också.

Nu har vi alltså lärt oss att inte åka ut tre veckor i rad, pga av det känns det inte jobbigt alls att vi fick så mycket fel (:

SISTA-SVETTIS-VECKAN-snedstreck-STUDENTVECKAN!
Den veckan som gått nu har mest handlat om studenterna, måndag-onsdag iallafall.
Måndag var Toves student, hon var i söndags barn-och-fritid:are, i måndags student och tisdag blev hon arbetslös ;).
När de gick ut för trappan regnade det inte, men det gjorde det resten av dagen. Studenten på kvällen flyttades in, men det var inte fy skam. Jag, Moa, Tove, Christian, Denice och Janice stannade till elva ungefär och sjöng singstar och spelade eyetoy, det var himla roligt, verkligen!!! Det får vi göra om (:
GRATTIS TILL STUDENTEN TOVE! Passar jag på att säga igen!

Tisdag var all about storasyster. Moa tog studenten från Samhäll Internationell! Kom många jag inte förväntade mig, det var trevligt (: Tove och Cristian hängde kvar, Christian var helt fascinerad av paddan, vår stora landsköldpadda. Han har döpt den till Doris!
Systeryster fick många tjusiga grejer, av mig rosa skålar till samlingen, och en tårtspade formad som en klacksko ungefär ;) Blev lite sentimentalt faktiskt, jag var sååå nära att börja gråta när hon gått ut för trappan!
GRATTIS TILL STUDENTEN SIS!

Onsdag var det Johans tur, men då var jag i stallet på dagen, efter skolan, och missade trappgången. Åkte istället dit på kvällen, och hade förvånansvärt kul (: Kenneth, Johans käre far, var en riktigt rolig/lustig person, som var jätteduktig på akvarell och teckning!!! Han hade lite grejer hemma, och jag är imponerad! Som han sa själv så ser han inte ut som en konstnärlig kille ;)
Bästa citatet av Kenneth var helt klart när jag kommenterade att det var bra att tårtans ägg kom från frigående höns. kenneths svar var, "ta en jordnötskaka med, de är gjorda av frigående snickers!". Haha säger jag bara!
GRATTIS TILL STUDENTEN JOHAN!

På svettis var det städning, fotbollsutmaning mot lärarna och genrep inför avslutningen!
Jag bara längtade till avslutningen... Torsdag, igår, var det dags! Samanfattar det hela såhär:
Tusen kramar
Tusen evighetslånga låtar
Tusen promenader upp och ner för trappan
Tusen småbarn som inte kan texten
Tusen tårar som fälldes till Kasper och Hildas duett
Tusen leenden som avfyrades när Kasper helt oväntat började beatboxa till "Det är över nu"
23 elever, glada till tusen!

Fikan med tjejerna efteråt såg ut så här: (Pappas bilder från avslutningen kommer senare)

häftiga personer dåja.


emmelie!!


Nää, nog om det. SOMMARLOV helt enkelt!

Idag, fredag, är det dags för Leif-träning! Ska bli jättespännande. Moa rider tre och jag halv fem, på gräset! Det blir spännande som tusan!

Skriver mer om det efter träningarna!

Sommarpop!

tusen saker och lite till!

Nu har jag varken bloggat eller varit inne på datan (mer än en minut) på evigheter! Gud vad mycket som hänt!


VILDA VECKAN!
Förra veckan var på Svettpärlan tema Upplevelse/Staden vid havet/Friluftsliv. Veckan började med en tripp till Aspö, lika känt för fästingsjukdomar som för inavel. Cyklarna tillhörande hela min klass och åttans var med på färjan, eftersom dagen bestod av tre olika sevärdheter på Aspö och däremellan cyklade vi då. Jag måste säga att det kunde varit mycket värre, eftersom det soliga fina vädret vägde upp tusen timmar cykling och ingenting-alls-att-se-på.
Tisdagen sedan innebar en tripp till Alljungen, där vi lekte tusen miljoner lekar (bland annat paddlingsgrejs, Emmelie och Ashi välte sin kanadensare), blev myggbitna och frös ihjäl under natten som spenderades tillsammans med 22 andra personer i ett genomblött militärtält. Min nya bästa kompis hette Långkalsonger, strax efter i kompisligan kom Pontus sovsäck (jag glömde kudde och hade hans fötter som kudde, inte bekvämt men bättre än inget alls).
När vi "sovit" var det dags för frukost och sen skulle vi ut på en liten trevlig promenad. 1,7 mil. EN KOMMA SJU MIL. Från Alljungen till Alnaryd. Jippie, vad jag kände att det var tråkigt att slutet på Svettis närmade sig. Inte riktigt, näää.
Onsdagen innebar också träning för Camilla, på gräs. Känner verkligen att vi utvecklas nu, Lussegrisen och jag. Camilla har gett beröm också, det känns himla skönt!!! Träningen gick bra, även för Rebecca+ Hanafin och Emelie+Lady.
Torsdagen på Svettpärlan var all about flottbygge. Vi byggde en stor jäkla flotte, fylld med petflaskor. Vi fick gå runt och tigga flaskor i området, trots att vi hade en överfylld sopsäck och en papperskasse fyllda redan innan. Tävlingen i det sjukt kalla-snedstreck-blåsiga Gullberna gick käpprätt åt Alljungen alltså. Stackars Elina och Mia (med mina shorts, jag i Pontus byxor) fick grymt mycket motvind och vattnet var knappa 10 grader, jag lovar!! Även detta, liksom alla andra tema-dagar, började alltså bra och roligt- snedstreck-team building aktigt på ett bra sätt, men slutade åt helvete med önskan hos varenda elev att aldrig mera återvända till Svettpärlan.

Dock väntade vi, 23 utmattade snart 15- 17 åringar, på fredagen med spänning. Hemlig resa! Vi körde tidigt på morgonen, och insåg när vi var neråt skåneland att det var Köpenhamn (iallafall Danmark) som skulle få finbesök av svettiga nior, i form av oss! Menyn vi skulle beställa ifrån var nämligen på danska. den innehöll endast olika verisioner av 200 grams burgare. Jag orkade hälften ungefär, likaså de flesta andra. Oscar och Emil som jag satt precis vid tryckte i sig allting, slickade typ tallrikarna. Jag vet inte hur de lyckades.

Tivolit i köpenhamn var jätteroligt, eftersom bilder säger mer än tusen ord (och jag har typ två miljoner ord kvar att skriva om allt annat som hänt) så lägger jag in några ytterst tjusiga bilder på oss!!!!

hej
jag och ashi med våra medtagna solglasögon, vi är för tjusiga! Se också hårfärgen på moi, första bilderna ;)

Vi är för häftiga för denna värld.


nya soliiiiisar!!!!!!!


emmelie, den snyggingen!!!!

frida i affären, så jäkla cool! Hon köpte tyvärr varken ozzy-brillorna eller cowboyhatten! :(


två av världens fyra bästa svettpärlor!


försök till bild på oss alla fyra. tack för en jättebra dag!!!!!!!!



Nu ska jag strax till Frida med de andra tjejerna, och sen en sväng till klassfesten hos Emil. Om tävlingen i Ronneby, studenter hos Moa, Johan och Tove och min skolavslutningen kommer snarast, ska försöka skynda mig!!!!!

Dock inte imorgon tror jag, ska rida för A-tränare Leif Nilsson med framtidssatsningen!

Mer om alla dessa saker snart!
POP!

RSS 2.0