Kort inlägg

för en gångs skull. Sammanfattar så här på kvällsakvisten innan jag ska nana gott.
1. Moa och Calle kom 4a i 125. Stort grattis! (Dessutom var Rebecca Sahlén och La Pikos Taiga 2a i 110 och vann Lamicell Cup och Emmy Karlsson och Lucky One vann 120 och fyller dessutom 18 år idag! Grattis!)
2. The Gost Writer är jättebra och bör ses, går på bio nu.
3. Pussinussi, kramikrami och mammiska till min BÄSTA MAMMA! Grattis på Mors dag (igår, men ändå). Du är den bästa mamman man kan ha :)
4. Tränade idag vilket gick bra. Kändes sjukt fin i början! Dock lite överladdad i slutet, galoppbommar och så hördes vinden genom de tunna väggarna. Kanske det :) Han var så duktig iallafall, snuttis <3
5. Beställt grejer från Exklusiv men rabatten som utlovats fungerade inte... Skickade ett halvtjurigt mail och påpekade detta. Fick redan idag svar från dem på mail och jag får rabatt. Bra service, stor eloge till dem! Nu kan jag verkligen rekommendera dem, inte bara för deras snygga grejer utan även för kundvänlighet :)
6. Min mentor gjorde mig superglad idag! Gulliga Pella :) Alla som ska börja gymnasiet nu- ni kan inte få det bättre än på Estet-bild! Kommer aldrig ångra att jag valde estet, det är toppen på alla sätt!

Nu måste jag nana mig, upp i ottan imorgon igen. Fille ska få ut och klättra lite :) Min myspojke <3

Igår hade jag ägt honom i exakt en månad! Världens finaste häst!

Ciao

Planerar

Sitter här och planerar för Stockholmsresan :) Stolt över min planering än så länge, ska checka denna med Moa innan jag mailar till magnus :D
Har ridit idag också, han var bara helt okej för första gången :P Man kan inte alltid gå jättebra :d Han var lite stimmig, red väldigt tidigt, så jag vet inte om det kankse var det (att han trodde att det var tävling, att han var ensam på anläggningen osv). Han var iallafall superbra med på svängar idag, tränade på snabba svängar, med och utan byten, och han var jätteduktig! Bra träning :) Men kanske inte så smart att träna sånt när han redan var lite på tårna ;) Men tänkte att det skulle tvinga honom till att fokusera på övningarna istället för omgivningen, och det gjorde det nog, men samtidigt var han jättepigg sen :D men kunde efter fem minuter trava lugnt i lite lägre form på volt, så jag är faktiskt nöjd med honom ändå :) Jag kan inte alltid kräva att han ska kännas jättebra :)

Ska planera lite till, duscha, äta, släppa in tre hästar, gå på bio med jack och hans mamma och sen SOOOOVA :D Var lite segt att gå upp sex i morse ;) Men jag vill inte rida mitt i tävling liksom, fast insåg när jag var där uppe att det hade gått just fine... Jaja, jag är ju nöjd ändå med passet :D

Dock hade Moa två pet i 120n, inte alls likt dom! Revansch i 125 nu!!! Håller tummen så att jag knappt kan skriva ;) Grattis också till Rebecca som vann Lamicell-cup (stilhopp) och kom tvåa i själva klassen, 110, idag. Och till Emmy som var på väg att vinna 120 enligt senaste uppdateringen :) 

Återigen ett rörigt inlägg :O


Moa Zalar och Cabanel!

Ciao 

Lägga sig tidigt var det

Jag insåg inte riktigt vad klockan var, hade planerat att sova nu :P Ska göra det såfort jag är klar med inläget :)
Imorgon är det nämligen tävlingsdags för Moa och Calle och flera andra karlskrona-ryttare :) Det är viktiga tävlingar här, helgerna som följer, eftersom det handlar om att samla kvalpoäng till the tour of amateurs. Heja Moa och Calle! Hade varit så himla häftigt att känna någon som rider där, särskilt sin egen syster! Och Carl hade nog gillat falsterbos härliga gräsbana... Heja också alla andra från KLRK som satsar på att kvala nu i veckorna :)
Utom Falsterbo har jag bara planerat en resa till Stockholm och min kära morbror tillsammans med Moatoa och så eventuellt en resa till Göteborg med Jack och halva familjen (hans mamma och hennes sambo). Detta beror dock på Falsterboresa osv, men det hade såklart varit supermysigt att passa på att åka med finisen när det är sommar och allt :)

Annars har jag promenerat med världens bästa Fille idag och gjrot iordning, sen har dagen spenderats med jack :) Har också beställt tävlingsgrejer från exklusiv horse wear, det blev bävernylon brun faktiskt! Lite för klassiskt kasnke, men så fint ändå :) Dock har jag lite problem med att de rabatterbjudande som erbjuds faktiskt inte kommit med :P Har dock mailat om detta och tänker ringa på måndag! Nöjd med det iallafall :D

imorgon ska jag rida i ottan, sju ska vi vara i stallet :) Sen ska jag göra iordning, luncha, prata med min goa onkel om stockholm, ta in fille, navve och vega och avsluta dagen med bio tillsammans med jack och irene :) till jacks stora förtret blir det nog satc 2. Han har redan sett den och ogillade den skarpt :P


Idag har jag också provat mina tävlingskläder som sitter som en smäck! Härligt :D

Ska antagligen anmäla mig till träningshelg för Leif också, 19 och 20e :)


Ciao!

Clear round!

Idag var alltså jag och Fille med på vår första träningstävling! Planen var att hoppa 90 cm två gånger, helst i strålande sol :)
Men det var lite skurar till och från hela tiden, dock uppehåll framåt när det var vår tur :) Gick fortare än jag trodde! Ca 40 elipage efter strykningar.
Banan gick över sju hinder: Oxer, linje på diagonalen räck-oxer 24 m, innanför banken till ny diagonal räck-oxer 20 m, räcke på långsidan och sen banken! Första gången vi hoppar mer än ett hinder på gräset och första gången över bank!
och vi var felfria!!!! Så härligt! Eftersom det kändes så bra tog jag en runda på 1 m sen istället och även där: felfri runda! Jag är verkligen superdupernöjd! Kändes superbra, han fick inte gå av för tidigt men jag hade ändå bra tryck, red p¨å 5 på första linjen och 4 på den andra. Tycker inte att man ska dra ihop i onödan på gräsbanan :) Inte på Fille iallafall.

Är så nöjd med dagen och rundorna, de två rosetterna ska upp på väggen, men behöver sätta upp en ny tråd :P Har räknat ut att det var 363 dagar sen jag tävlade sist (och den gången var även senaste gången jag satte upp en rosett, kom tvåa i 90 med Lucie) och har därför inte riktigt beövt göra plats på väggen. Fixas imorgon!
Nästa söndag väntar klubbhoppning på 90 cm clear round och 100 cm klass, troligtvis A:0/A:0.


Kommer snart bilder på oss också eftersom superduktiga Isabelle Zunkovic tagit kort på oss idag! Jättebra på att ta kort så jag hoppas på fina hoppbilder! De första på oss :)

Nu ska jag vänta på att Jack kommer och sen krypa till kojs!


Mina fina killar!

Ciao bananas

Hoppträning nr. 2 med Fille!

Igår var det våran andra Camilla-träning tillsammans! Red i den sena gruppen tillsammans med Moa, Matilda, Emmy och Sara i den nya grusbanan. Tyckte att underlaget höll bra trots att vi gjorde mycket svängar!
Började med markarbetesövning, tajt sväng i trav över två bommar på  böjt spår, från spåret, runt ett hinder över två bommar och sidvärtes ut på spåret igen. Eget galopparbete med tempoväxlingar och volt på andra långsidan.
Första hoppövningen var att komma på klosshinder som stod innanför spåret på kortsidan, snett igenom på litet hinder med vattenmatta, banansväng till ytterligare ett litet hinder med vattenmatta och sedan ett till klosshinder innanför spåret på kortsidan. Han kändes lydig och fin och jag tyckte att jag klarade den böjda distansen ganska bra :) hade rätt tempo in för att få en bra väg till nästa. Måste bara tänka på vägarna innan och efter och att komma upp i sadeln direkt efter hindret.
Andra övningen var samma början och sen ur sväng direkt in på en trekombination, kort emellan, bara 6.5 m, och sedan långt ut på 14 m (tre) på en oxer. Dock kom jag dåligt in på kombinationen för jag hann inte upp i sadeln, så vi fick liksom lite framåtläge och fick typ kort ut på oxern, men det gick bättre sen :)
Sedan kom vi en bana! Kan inte ladda upp bild igen :P men försöker rita



     4              /
______      1 /                    _______
______       /(inte så snett)  _______  
                                             3



    

          \ 
         2\
            \(inte så snett)

          //
      5 //
        // (inte så snett)



Första rundan var jättebra men inte perfekt, men andra kändes verkligen TOPPEN! Det var normalt avstånd mellan 2an och 3an och där kom jag jättebra, kom också upp i sadeln igen ordentligt efteråt, kunde reglera det lite kortare avståndet till 5an bra och kom kanonbra!

Så superdupertoppenkanonnöjd med träningen! Kanske inte såg så mycket ut för världen, men det kändes superbra. Går inte beskriva hur härligt det är att faktiskt kunna gå upp på en träning och HOPPA. Det har jag inte kunnat förut och det känns så bra!


Alla dessa tre korvarna gjorde bra ifrån sig!

Nu ska jag titta på TV, vila och planera lite inför morgondagens clear round! Önska mig lycka till!

Ciao


Förresten...

Kan verkligen inte bestämma mig angående vilken färg jag ska ha på mitt exklusivschabrak... Först var jag mest inne på lila, sen tyckte jag att det gröna var fint och nu är jag sugen på det oranga...

Jäklar vad svårt det är! Ändrar mig hela tiden. Vill passa på nu när det är 25 % också!

onsdag!

Igår var det tisdag dock, och jag red ut på Fille. Lite regnigt och blåsigt men han skötte sig jättebra och fick både länga på stegen i traven och galoppen :d nu har vi blivit peppade inför dagens Camillaträning!
Har redan varit i stallet idag och gjort iordning och släppt ut FIllis, med Moa som tog hand om Calle såklart. Nakna idag igen, igår hade de faktiskt täcke och det tror jag att de var glada över, för det var inget kul väder igår :(

Jag har också fixat lite ärenden, typ tagit ut pengar så att jag kan betala Camilla idag (eller snarare mammi ;) ) ska köpa ett Shires Typhoon 100 grams med helhals, antingen bronze metallic eller blå metallic. Har också fått ett paket från Hööks idag, äntligen fick jag min sadelgjord! Skulle ha lånat en av Moa men den var för kort för Filip... Dock kunde Christian låna ut en, det var verkligen tur, det är bara Leo och orlando som är stora och inte har dressyrgjord ;) Men nu har jag äntligen min egna, ska testa den idag! Dock används den inte förrän imorgon, för ikväll ska ju hopplattan på :d

Börjar skolan ett och går till tio över fyra, hem och äta och sen drar jag direkt till stallet för smörjning, borstning och träning för Camilla!

GLÖM INTE ATT KOLLA PÅ DET FÖRRA INLÄGGET, DÄR SÄLJER JAG MASSA HÄSTSAKER TILL BRA PRISER!

Ciaooooo

HÄSTSAKER SÄLJES

Hoppgjord strl 125 cm. Tobaccofärgad med fårskinnsludd (avtagbart- kan alltså tvättas), resår i båda sidorna. Mycket fint skick, väl omhändertaget! Pris: 400 kr

Sadelgjord strl 125 cm. Mörkt tobaccofärgad med ljusa sömmar, resår i båda sidorna. Även denna i mycket fint skick, har endast ridits med med fårskinnsludd över. Pris: 150 kr

Pullarträns strl. full. Mörkt tobaccofärgat. Fårskinnsludd under pullarnosgrimman, som är smyckad med en liten glittrande sten! Två pannband till, ett enkelt utan dekoration och ett med superfin dekoration + tillhörande flätade tyglar. Flitigt använt men också underhållits bra. Pris: 130 kr.

Aachenträns strl. full. Tobaccofärgat. Fårskinnsludd i nosgrimman vilket förhindrar skav på nosryggen. Två tillhörande pannband, ett med klassiska runda glitterstenar och ett simpelt odekorerat. Också tillhörande ”super-grip-tyglar”. Fint skick! Pris: 180 kr.

Protector-benskydd strl. full. Bruna med ”Veredus-imiterade” knäppen. Mycket bra passform. Köptes i februari, fint skick. Inga teknikskydd bak men lite högre modell, också detta ”Veredus-imitation”. Pris för alla fyra: 180 kr.

Vintertäcke strl. 135 cm. Grått vintertäcke utan hals, två knäppningar fram, korsgjordar, bensnören. Mycket bra skick, väldigt oanvänt. 300 grams fodring. Pris: 200 kr.

Regntäcke strl. 135 cm. Lila/rosa-rutigt regntäcke utan hals, två knäppningar fram, korsgjordar, bensnören. Även detta i mycket bra skick, ej slitet. Pris: 150 kr.

Cartago benskydd strl. ponny. Grå. Fint skick, lite repiga som de blir av användning givetvis. Vanliga bakskydd. Hade dem på d-ponny, men hennes tjocka ben var lite för stora egentligen. Pris för alla fyra: 80 kr

Cartago benskydd strl. ponny-cob. Mörkbruna. Fint skick, även dessa lite vardagsrepiga som man inte kan undervika. Framskydden strl ponny men bakskydden strl cob då jag tyckte att bakskydden var lite tajta på min ponny. Hade dem på d-ponny men frambenskydden var lite för små egentligen. Pris för alla fyra: 80 kr.

Eskadron flexi senskydd, endast frambenskydd, bruna strl. full. Mycket fint skick, endast använda på tävling och träning, ej vardagsslitna. Pris: 120 kr

Eskadron senskydd, endast frambenskydd, bruna strl. full med fårskinnsludd. Fint skick! Pris: 120 kr

Fårskinnsludd för att ha under benskydd fram och bak. Onesize, passar strl. full på benskydd men går att klippa till i önskad storlek. Inte mycket använda. Pris för alla fyra: 80 kr



Är du intresserad? Sakerna finns i Karlskrona. Ring Alva 0708-996182


Måndag

Herregud vilket spejsat inlägg jag fick till igår! Kan inte skriva allt på samma gång och ska nog inte heller försöka blogga när jag typ halvsover ;)
Idag har jag varit i skolan och gjort blablabla (skolan är inte så kul två veckor innan sommarlovet :P) och sen drog jag till stallet :) släppte in Carl, mockade i 190 och släppte in Filip. De var båda lite ledsna för att det regnar och de var båda nakenfisar, eller Carl hade bara flugis. Fille var dock lätt att muntra upp, det krävs bara lite mat och uppmärksamhet ;) dessutom fick han nya matsäckar idag. Han äter salsa musli, betfor och havre :) Mums!

Vi red i grusen med väldigt många andra, det blev bara ett pass på 40 min. Fille kändes superfin i början, men sen blev vi så många att han kunde göra lite mer som han ville, så han busade lite :P Eller alltså, han var inte dum, han jobbade bara inte på som tidigare ;) Men är nöjd med passet, han kändes trevlig och glaaaaad! Min duktiga Fillis :)

För en gångs skull har jag faktiskt inte riktigt bestämt vad jag ska göra imorgon... Hade helst velat rida ut men det blir nog inte så.. Ska klura lite :) onsdag är hoppträning och på fredag CLEAR ROUND :d hihi, nu har jag anmält mig! 90 cm två rundor :)

Ciao!

Trött i benen.

En bra tävlingshelg för Karlskrona till sin ända! Resultat förutom att jag sov mellan 19 och 21 och sedan från 22.20 till 07.00 ? Bra! Jag ska försöka se ifall jag kommer ihåg allt! Jag skriver alla karlskrona-ryttares resultat/ deltagande. Jag kommer inte ihåg alla resultat så jag skriver bara placeringar och sånt, det brukar man ju komma ihåg :) själva grejen är att visa hur många ryttare som tävlat för klubben, jag tycker verkligena att det är superkul!!! Jag tycker inte att jag har sett en enda dålig runda från klubbens sida, alla har fått till fina språng, oavsett resultat :)
90 cm
Therese Svensson och Noble Fiona
Elina Tjäder och Amina Gold
Linda Sjöström och Contici
Michelle Zunkovic och Miss Summer
100 cm
Michelle Zunkovic och Miss Summer
Tove Svensson och La Miro
Linda Sjöström och Contici- 0+0 och en andraplacering! Grattis!
Therese Svensson och Noble Fiona
110 cm
Matilda Ljungberg och Quick Step
Kristina Printzlow och Dictator MG
Tove Svensson och La Miro
Caroline Ohlsson och Hazel SV- 0+0 och en tredjeplacering. Hästen är bara 6 år ska jag också säga.. Grattis!
Gabriella von Koch och Lucky Duffy- 0+0 och en andraplacering. Grattis!
Rebecca Sahlen och La Pikos Taiga
Kristina Printzlow och Dictator MG
120 cm
Caroline Ohlsson och Hekla
Rebecca Sahlen och La Pikos Taiga
Tove Svensson och Orlando
Emmy Karlsson och Lucky One- 0 fel och tredje plats. Grattis!
Gabriella von Koch och Lucky Duffy
Moa Zalar och Cabanel (fyra fel för mina bästisar, ett stopp faktiskt. Trist, men inget att hänga upp sig på. Riktig kanonrunda för övrigt, bra jobbat :) )
Caroline Ohlsson och Hazel SV- 0 fel i avd b
130 cm
Eftersom detta är huvudklassen på helgen måste jag skrvia lite om denna. Helt sjuk klass, ingen dubbelnolla! Vinst på 0+4, den enda som genomförde omhoppnignen! Och för våra hemmaryttare... Vilken pärs! Först går Emmy in och det ser bra ut, vi står vid första hindret och Lucky klipper till som att det vore 1 m.. Men så efter halva banan drattar Emmy av rakt in i andra hindret i trekombinationen. Fy! Så himla tråkigt :( Den hade ju gått så himla bra i 120 också! Nästa hemmaryttare är då dramaqueen Tove Svensson ;) Säger detta eftersom primadonnan flög av efter prisutdelning på Öland och sydde knät. Nu när hon fått byxorna rena och stygnen borttagna går hon in och går till omhoppning i 130 som andra ekipage... Och så hamnar de tokigt på en linje och språnget blir fel. Tove trillar av! Och från där Moa och jag stod såg det typ ut som att hon dog! Usch, det var inte kul! Därav "dramaqueen". Dock tog hon sig upp och var nog mer arg än skadad! Tvåa slutade hon ju iallfall, efter nolla i grunden. Tur i oturen eller vad man ska säga :P


Långt inlägg om tävlingarna för att uppdata er som inte var där :) Kul som alltid emd tävlingar och grattis till alla fina rundor, KLRK är på framfart! Kör på :)

Snart ska Moa och Carl iväg igen- nästa helg tror jag bestämt? Heja på :)


Nu kommer det ännu längre :D
Moa och jag gick upp med Fille efter tävlingarna och red i grusen. Moa hjälpte mig att träna på de tre saker jag behöver träna på mest: samla, byta galopp, svänga. Red på en åtta (kortsidan alltså, en liten åtta)med bom i mitten och fick därav träna på alla grejer. Gick jäkligt bra för det mesta tycker jag! Fille är verkligen världens finaste häst :) Wouldn't wanna give him away for anything! Bästis :d
Moa red också lite på Filidutt och då ser det ju tjusigt ut såklart... varför rider inte jag honom lika bra? Vi jobbar på det ;) Väldigt nöjd med passet iallafall.
Nu ahr jag ätit grillat, pluggat inför redovisningen imorgon i samhäll och även fudnerat lite på att beställa tävlingsgrejer från exklusiv horsewear! Vill ha en stark färg , typ någon av dessa:

Alltså, lila, mörkrosa, limegrön, orange eller klarblå. INTE LJUSBLÅ! Han är inte fin i det :P

Ni får superdupergärna säga vad ni tycker! Även såna jag inte känner, är i valet och kvalet. Ska se snyggt ut mot denna filuren:

Vilken snygging :) Själv är jag mest inne på orange, rosa, lila eller grön. Blått känns inte som hans färg, bara marinblått och det har ju "alla".


Ciao och varsågod för världens längsta och antagligen rörigaste inlägg också!




Hoppat i värmen!

Jag tillbringade morgon med nationellt prov i matte, del 2 och sedan kapitelprov i franska, medan FIlle stod ute i regnet och Fillosoferade (ojojoj, bra skämt ;) ).
Vi strålade samman vid halv elva och gick upp i gruspaddocken, första gången med hppning där för mig och los fillos. Det gick jättebra! Tur att Moa kunde vara med för hon gav mig massa bra råd.
Kan inte ladda upp min jäkla paintbild bara för det, men det var typ:

-------bom
                          \
7 m                      \
--------                   \  detta räcket var inte så snett, men kan inte göra det annorlunda :P
--------oxer
10,5 m

--------räcke

7 m
-------- bom


Kunde alltså rida på kombinationen och sedan rida på räcket superfort ur sväng, för svängar behöver vi träna på :) Kunde efter Moas hjälp samla honom innan och fick superrunda fina språng och kom tillslut bra på räcket också, men det var en utmaning att ha honom lugn, att komma ner i sadeln, behålla energin och komma bra på räcket, som var titthinder också.

Superkul att hoppa :d

Nu går det bara för det, jäkla skit. Den enda hoppbilden på mig och Fille, får fixa det nästa gång :P Ialllafall så är det såhär framåtslängd jag inte får vara ;)

Nu ska jag bara mysa med Jack ikväll, och VILA. Sovit middag idag :P
Bosse och jag har tittat på tv i min säng också och ätit småjoggitar, macka och kiwi. Nu ska han få riktig mat :)
Imorgon ska jag vara funktionär på tävlingara, FIlle ska få ta det superlugnt och sen ska vi grilla hos Jacks pappa på kvällen :) MUMS!

På söndag ska Moa och Calle tävla också, 120.

Moa och Carlos i 130-debuten! Lite högre än det jag och Fille hoppar ;)

Ciaoooooooooooooooooo


Jag har intagit viloläge

För en kort stund. Snart ska vi åka till stallet för att kolla på Leif. Longerade Filip idag, vilket han tyckte var roligt först, så roligt att han bockade ;) Men sen var det avslappnande, han gick med huvudet i backen och joggade. Iallafall så såg Leif honom och han sa snälla saker, så det kändes superroligt :) Får se ifall jag ska vara reserv på honom eller så :)
Skoldagen idag är inte mycket att säga om. Började 11 och var i stallet innan dess och gjorde iordning. Kände mig helt omtöcknad i morse, eller vad det nu heter, kände mig typ sjuk, men det släppte så det var nog bara lite morgontrötthet :) Tänker ABSOLUT INTE bli sjuk, bara så att ni vet.
Imorgon ska jag ha bild och betygssamtal, matte och intensiv plugg genom sista kapitlet, extrainsatt franskaprov (nationellt), och få tillbaka det sammanlagda resultatet på engelska nationella. Fredag är det två timmar matte nationella del två och sedan stressa som en tok (0 minuter rast emellan) till franska kapitelprovet, men det var inte så långt berättade min lärare, skönt! Full koncentration iallafall.
På fredag ska Fillis hoppa lite grann, ska fundera ut några bra övningar, och på lördag blir det bara promenad för att undvika träningsvärk. Imorgon ska jag rida lite, men ska anpassa det lite efter honom. Han behöver inte göra något jobbigt hade jag tänkt, men han måste blí mjuk och fin :) Sen får jag ta tag i skolan också imorgon och plugga loss. Ska göra lite nu också innan vi åker.
För övrigt fick vi färska jordgubbar idag av bästa pappa, det var SÅ GOTT. Med vipsgrädde såklart :)

Ciao


Kaos i planeringen

Spännande dag, jag har varit lite borta i huvudet :P Har skrivit ner allting, annars glömmer jag det direkt ;)
Hade svenska och började på ett nytt projekt, vilket jag var totalt opepp på, men upptäckte att Herkules (av Georg Stiernhielm) faktiskt är en jäkligt bra text. Konstig men bra.
På franskan trodde jag att vi skulle ha kapitelprov, men då blev det nationellt istället, lite halvdant när man pluggat på något annat, men helt okej tror jag ändå att det gick, hoppas om inte annat ;)
Sen engelska och matte utan anmärkningsvärda grejer.
I stallet hade dock jag och lill-Filip det supermysigt! Vi skrittade ut och klättrade, han var jätteduktig! Sen red jag lite på ängen, Fille var snäll men pigg :) Dock hade jag slängt på ett täcke, vilket var superkorkat, fille blev jättevarm. Jag hade också alldeles för mycket kläder och svettades som en gris i solen :P Dumt gjort, Alvis.
Filip fick beta lite (igen! moa betade honom också) eftersom jag varit så dum mot pluttis och lagt på ländtäcke :)

Denna kväll har också varit knäpp eftersom jag planerat total pluggkväll, men så funkade inte internet! Kunde göra svenska-referatet, och sen när papi kommit hem och fixat internet kunde jag maila lite grejer till mig själv som jag behöver i skolan. Men nu kommer jag inte in på skolportalen! Så superdumt! Nu sabbades allt ändå :( Hade tänkt göra klart samhälls-powerpointen så hade jag haft det ur världen, men icke. Typans.

För övrigt har två bra saker hänt. Hittat en supersnygg svart långklänning som jag tror att min söta mormor mer än gärna finansierar, och dessutom:
Tror att jag ska rida clear round inte nu på fredag men nästa fredag på klrk! Den går på gräsbanan. Ifall det blir så, ska jag rida två rundor på 90 cm :)
Förhoppningsvis kan jag rida den, klubbtävlingen söndagen efteråt och sen rida en lokal två veckor efter klubbisen.



Snuttis och jag!

Måste inflika så här på slutet att jag är riktigt sugen på HELG! Vill både träffa fina Jack och kunna vara med Fille och SLIPPA plugga. Usch. Jag hade liksom tänkt få undan det idag. Blä.

Imorgon blir det longering av Filip och så ska jag kolla på leifträningen på den nya fina grusbanan, moa och fiscarl ska vara med.

Ciao

Hemma en stund

För lite plugg, mat och vila innan kvällens Helena-träning! Wish me luck.

Ciao

Helgen är slut!

Söndagen började i stallet, idag red jag, Moa, Calle och Fillson i stora ridhuset! Vi var helt själva, väldigt skönt som omväxling :) Red ihop honom lite, så gott jag kan än så länge, och jobbade lite i samlad galopp. Avslutade med att gå över en bom i galopp, han svänger som en galning ibland ;) Så vi jobbade lite på vägarna, tyckte han var jätteduktig :) Han accepterade att jag inte lät honom gå av jättelångt ifrån heller, vilket han vill ;) Bra att träna på det tycker jag, han var jätteduktig!! Pluttefille :)
Sen har jag städat och pluggat och grejat, och nu på kvällen har jag Jack, och Moa spelat monopol. Moa var ruinerad efter en halvtimme, men jag och Jack spelade nog i mer än två timmar :p jag ledde verkligen hela tiden, men han vann igen :( Blä!
Ska faktiskt lägga mig och nana tidigt idag! Har sagt det massa dagar nu, men jag är inte trött förrän sent :P eller "sent", sent för mig ;) Men idag ska jag tvinga mig själv att somna tidigt!

Imorgon blir det skola och sen ska jag träna Filip för Helena, vår första cavalettiträning! Tror att det är viktigt för honom med varierad träning så att han verkligen har kul och inte blir uttråkad :) Roligt ska det bli!

Ciao!

GRATTIS FELLINO & CABANEL

Jag glömde ju helt att göra ett Calle-Fille-inlägg, dumma mig!
Igår fyllde ju Carl och Filip år!
hahahah, superrolig bild också :d
Cabanel
*14 maj 1995

tog en rolig bild på oss också bara för det ;)
Fellino
*14 maj 2000

För övrigt så köpte jag ju massa grejer igår också, passade på när det ändå var födelsedag ;) Nä, var faktiskt tvungen att köpa dem :)
Senskydd "Veredus Olympic", grimma och grimskaft i beige/oliv/lila, tvättsvamp, smörjsvampar, smörjmedel, Foxfire pälsglans (bara till svansen, måste göra detta klart för alla (; ), svarta lindor, saltsten... Hmm. Något mer fick jag nog inte med mig ;)

Hejsvejs igen

kyliga lördag

Dagen började hemma hos Jack, men jag begav mig tidigt till stallet. Hästarna fick massage av Natalja, dom båda var stimmiga som fiskar, men till Filles försvar säger jag bara: Carl började! Calle trodde nämligen att han skulle åka och tävla, och bajsade därför tusen gånger, "klappade" med foten (han stampar inte, det vet han att han inte får :P) och gick fram och tillbaka, höger och vänster. Filip var också lite i gasen, men de var båda snälla mot Natalja och hon tyckte de kändes fina :)
Vi skrittade också ut en runda innan vi gav lunch och gick upp till ridskolan. Där var det nämligen staketbygge, runt paddocken! Vilken bra insats, säger jag bara till alla som var där och byggde :) Min duttiga pappa till exempel! Staketet blir högt och bra, och det är superbra med tre slanor! Hästarna kan varken rulla under om de går omkull, får inte för sig att ta sig ut emelllan slanorna vid panik och de lär verkligen inte hoppa över heller :P Viktigt med sån bra säkerhet när det är så högt till marken som det blivit nu, eftersom den blivit så jämn, rak och fin :)
Jag och Moa hjälpte till med det vi kunde innan vi åkte och köpte lunch till alla hårt arbetande föräldrar! Sedan var det bara att åka hem och få sig lite lunch själv också, magen kurrade framåt två-tiden :P
Har också letat som en GALNING efter ett ofodrat regntäcke med hals, och hittat ett i Camillas ridsportbutik online, ett Shires :) http://ridsportshopen.com heter den och har mycket fina märkesgrejer osv. Mitt täcke var på rea också, så skynda er dit :)
Annars kommer jag snart lägga ut grejer som vi själva säljer, fortsätt hålla utkik :)

Snart ska vi grilla och så kommer Jack ikväll också!

Ciao


Hoppträning nr. 1 med Fille!

Onsdagens träning hamnade på gräs i alla fall, eftersom vädret under dagen varit bra, så vi började redan kl 18. Fille fick ha luva på sig, och jag tycker att det funkar väldigt bra på honom, för att behålla koncentrationen!
Vi red fram på grusen, som från och emd imorgon har staket också :P, och jag tyckte att han kändes jättefin! Väldigt lugn, nästan lite för lugn, men jag tog det som positivt eftersom han varit så stark och busig innan ute. Därför gjorde jag lite tempoväxlingar sådär i traven men lät honom mest rulla på i galoppen :) Väl inne på gräset var han mycket piggare men ändå inte stimmig, så många tummar upp där! Dock han vi bara hoppa ett kryss på åtta, vilket dock kändes jättebra, innan det började mullra och blixtra! Camillas hår blev helt fyllt av statisk elektricitet så det stod rätt upp, superläskigt att det kändes så nära! :P Vi beslutade dock att ge det tio min till och bygga på emd ett hinder till, men innan vi hann det började det hagla. Härligt. Snälla ridskolan kunde ta dom sista 20 minuterna i lilla, så vi fick tillgång till ridhuset tidigare! Där ställde vi ju dock inte upp samma grejer då, utan det blev bara några hinder. kryss-studs-kryss-ett galopp-smal oxer stod uppe, liksom en linje med tittgrejer, de två plastmattorna som hänger i hindrena. Vi började med räcket med solmattan, och sen tog vi bara oxern med draken i. Han var jätteduktig, första gången jag kommit över dom utan problem ;) Kanske låter som en skitgrej men det är det VERKLIGEN inte! Inte för mig iallafall, snarare gigantiskt!

Vi fortsatte med studskombinationen, vilket jag inte trodde skulle vara Filles grej eftersom han hoppar ganska långt och så, men han var en baddare på det! Kändes kanonkul :D Supermysig är han att hoppa, pluttefilip.
Vi tog sedan studskombinationen, la en volt och kom på linjen från "fel håll". Det var 23 meter, och vi började med att ha 6 galoppsprång. Jag krånglade till det lite, hade inte riktig koll på hur han är att rida på längre linjer, men han skötte sig jättebra! Tyckte faktiskt inte att jag red hemskt, hade bara inte så stor koll riktigt, men kom inte alldeles för nära, vilket är viktigt på honom :) För rytmen liksom.
Vi avslutade med linjen på rätt håll, så då kunde vi ha oxer ut också :) Då skulle vi rida på 5 galoppsprång, vilket vi fixade! Riktigt nöjd med oss båda på den linjen!

Fille är så okomplicerad och schysst, vi behöver bara rida ihop oss lite känns det som! Inte så konstigt heller kanske ;) Haha, känns inte som att jag borde ha full koll efter två veckor, och han var mycket pigg och glad :)

Idag har vi skrittat ut med Calle och Moa. Så skönt att Fille är otittig även ute i skogen :) De var båda duktiga :)
Sedan var jag lite med Jack och förlorade i monopol :( Åkte och släppte in hästarna och sen var det middag på montmartre med mormor och morfar.
Nu ikväll har vi borstat Carl-Filip också och betat lite :) Dom är så söta ihop!
Imorgon fyller dom båda år!! Så gulligt att de fyller år på samma dag!

Den enda hoppbilden på mig och Fille än så länge ;) Från i söndags, första gången jag hoppade honom hemma :)

Ciao!


första hoppträningen!

Tjooooohoooo, ikväll är första camillaträningen för mig och fille äntligen här! Sen är det fedag hela veckan, långhelg ju! Och jag ska plugga idag, för vi hade ingen bild, så hinner förhoppningsvis göra det sista på min kulturhistoriauppsats och börja på samhällen + förbereda franskan!

Ciao
(nej, det blir ingen bild på ett sånt här kort inlägg!)

Tisdagtisdagtisdag!

Skola idag, men gjorde ingenting viktigt känns det som, och sen red jag i halva stora ridhuset! Första gången Fille gick med ridskolan i halva, och de hoppade till och med lite grann, men han var superduktig! Han har ju varit lite ljudkänslig, så jag hade faktiskt luva på honom idag! tror han tyckte att han såg töntig ut ;) Men tror det funkade! Han var superduperfin, världens bästa Fille! Red först "som vanligt" i hög form och försökte jobba ihop honom, så att han gick samlat, och tyckte jag lyckades bra faktiskt :d Fick till galoppen också, i båda varven, och avslutade med att rida i låg form med väldigt lite hand så att han får "åla runt". Eva, världens goaste markarbetestränare, föreslog den övningen för mig så att han både kan få gå lågt och jobba med andra muskler i ryggen samtidigt som att han inte blir tung och loj. Funkar kanonbra tycker jag! Han känns mjuk och spänstig när jag gör det och inte ett dugg tung, bara mysig :) Jättebra att avsluta så lite då och då tror jag, så får man med andra muskler än de man normalt tränar när man rider i hög form. Det är ju vad jag föredrar annars, så mycket jag får till det iallafall, eftersom jag vill ha honom alert med energi och att han itne har huvudet mellan knäna :P Tror att det är viktigt för hoppningen- men samtidigt vill man ju rida lågt ibland också :)


Han är världens bästa häst iallafall! Och jag tyckte att han var söt i blå luva :) Imorgon är det första hoppträningen för Camilla, längtar som tusan, och så har jag haft Fille i 2 veckor!
I skolan ska jag hinna med nationellt i matte, bild i fem timmar allt som allt och musikaluppvisning (ettornas blandning av Cats och Pelle svanslös)! Åtta till fyra, lite halvdan uppladdning inför träning :/ Men har köpt lite mellanmål att tugga i mig, så jag borde klara mig :)

Annars bara en massa träningsvärk, det är jobbigt att rida stor häst! dessutom gjorde jag faktiskt lite hemmaträning för mage-rygg och armarna idag, stackars Filip behöver en vältränad ryttare!

Nu ska jag ringa min kära morbror i estocolmo för att önska trevlig resa, han ska till mucho bene italiana, och sen ska jag SOVA!
Ciao

Hah- där fick du!

Rubriken tillägnas Christians (anonyma) kommentar på gårdagens inlägg. Du ska få se Christian, att jag håller vårt vad och att du itne gör det ;) Bild på mitt rum kommer dock när jag orkar ta kort och lägga in på datorn och greja :P

För tillfället sitter jag i skolbibblan och har precis rättat min uppsats om Guantánamo, så nu gör jag lite som jag vill ;) Är man klar så är man! SKa ha franska nationella om typ en timme, fy vad nervöst :( Håll tummarna, tack.

I eftermiddag ska det bli ridning av Fillidutt, han behöver vara ltie genomriden inför onsdagens Camillaträning känner jag. dock ser det ut som att det ska bli ganska mycket regn = inomhusträning. Gillar verkligen att rida på gräs men såhäe första träningen känns det ganska skönt att få vara inomhus :P dessutom kanske jag ska testa ett annat bett ju, typ ett litet pelham, beroende på hur stark han är nu på träningen! Jag är en utav dom som helt klart förespråkar ett skarpare bett och mjukare hand, jag hatar att behöva slita! Dessutom blir hela ens ridning mycket sämre om man ska behöva dra och slita som en galning. Möjligtvis 'är det bara en liten övergångsperiod också, ska avvakta lite :)

Sånt här fint väder, fast med lite lätt blåst så att man itne svettas ihjäl, är perfekt gräsbaneväder! Bilden tagen i Ljubljana, Slovenien.

Ciaoooo

"att jag stjäl i affären gör väl ingenting..."

Hoppas alla hörde den fantastiska intervju av Orup som skedde förra vecka i Rix Morronzoo studion. Soffipropp (sofia wistam, som var gift emd orup och vars son Kid är deras gemensamma barn) tog med gamla kasettband, med Orups gamla låtar. Visste ni att "jag blir hellre jagad av vargar" från början gick "när jag ser-ser-ser på maria"? Och att Orup gjorde låtar som "om jag vore svart", "min tjeckoslovakiska flicka" och höjdaren "att jag stjäl i affären gör väl ingenting?"
Underbart! Kom bara på detta lite random när jag försökte klura ut en bra rubrik ;)

Red Fille under Moas braiga supervision idag, i gruspaddocken (utan staket!!!) och han var superpigg och stark :p travade och galopperade över två bommar med 7 meter+ emellan, förberedelser ifall det blir grästräning på onsdag för camilla, vilket det blir om det itne regnar. Fille var duktig men stark ;) Lite halvnervös på hur jag ska orka hålla honom på gräset :P Han är itne sen att lyssna om man drar till, så det är inte jobbigt så, men man vill ju gärna ha lite flyt och lagom takt :) Vi kom även på att han är väldigt ljudkänslig så han får ha luva på sig på onsdag :P Behöver köpa lite fler, har två ;) hahah

hihi, världens bästa fellino!
Nu måste jag plugga! Imorgon nationella i franska också förövrigt, nervöst.

Ciao

vilken go söndag!

Dagen började bra, åt en god frukost och åkte med Moa till stallet och gjorde iordning till calle-fille. De var pigga och glada :) Sedan åkte jag hem till Jack, han sover hemma när jag åker till stallet på morgonen ;) Vi körde in till stan, jag, moa, mamma, mormor och morfar kollade på vernissagen! Efter en snabb visit hemma för intag av nudlar åkte vi tillbaka till stallet! jag HOPPADE nämligen idag :d I början var det lite spänt med Fillis, trist såklart :( Men när väl hindrena kom fram var det full rulle och 45 graders vinkel i svängarna! Jag är dock nöjd, han sög tag i hindret och ville verkligen :d att det går fort och sådär gör ingenting för mig eftersom han behöver lite tryck för att hoppa bra! Så det var jättekul och jag tyckte att det gick bra :d tack världens bästa storasyster som hjälper mig så mycket! VI gick en promenad med Carl också innan vi for hem :)
Grillat väntade hemma, supergott!!!!!!!!!!!!!!!!! och jack var hemma hos oss också, faktiskt 8 månader idag :) grattis till oss!

Superhärlig dag alltså, imorgon bara skola och ridning på världens finaste fille :)

Ciao


Grått väder, svarta kläder

Är läget just nu. Hemkommen från vernissage i konsthallen nyss och nu skall det snart åkas till stallet faktiskt. Trist väder idag, så jag ska ta in Fille lite tidigare. Han ska bara äta lite gräs och så, ingen motion idag. Träningen igår för Eva gick bra men jag kommer nog inte rida honom som jag gjorde igår varje dag, lågt och långsamt, utan det får vara variation då och då, vill att han alltid ska gå med energi för hoppnignens skull.
Imorgon ska jag hoppa honom! Annars består helgen mest av häst och Jack och vernissage. Skön helg :) Pappa, jag och Bosse är ensamma hemma med eftersom Öland invarderats av KLRKryttare som ska trotsa regn och iskalla vindar och tävla på gräsbanan. Jag kommer med alla resultat imorgon troligtvis, men preliminärt:
Moa kom 3a i 120 igår, och stannade ut sig i 120 idag (!!!!!) och fyra fel i 125 idag.
 Varför de stannade ut sig, vilket var en rejäl chock, berodde enligt Moa genom mamma på hennes ridning, och i 125 kom han ju runt så det var trist med två stopp i 120 :( Mer om detta på moas blogg utgår jag ifrån. Blandade bedrifter alltså, jag tycker fortfarande att Moa och Carl är bäst :)
Många andra bra resultat, men vet inte alla säkert. Vet att det var trippel Karlskrona i fredagens 120 iallafall, KUL!

Nu ska jag byta om,
ciao

Går fortfarande bra att rida!

Igår red vi ut en runda, och hoppade även typ 30cm-stockar i skogen ;) Busigt, fille var duktig! Idag red jag i enorm blåst i fleecepaddocken, moa fortsätter hjälpa mig vilket är superbra! Idag var den bästa gången jag ridit honom :) Han var mysig och jag hade koll på dom stora gångarterna, och han var bara lite ofokuserad pga blåsten ;) inte dum dock! Kommit på att han är lättast att rida om man värmer upp lite i trav, sedan rider ordentligt i trav, galopperar i lätt sits ett varv och sen tar ihop honom i galoppen, kör galopp i båda varven. Sen får man pausa, men då är han svårare sen för då måste man få honom fokuserad igen, och så är man inte riktigt lika inne i tankebanan heller. Han är så fin min lilla filur :)

Imorgon ska jag hänga konst på morgonen, från 9 till typ 12 tror jag, på kvällen blir det träning för Eva, superspännande och kul (!!) och sen Jacke :) Moa och mamma är liksom många andra karlskronaryttare på Öland, tvådagars. Moa rider fredag 120 och lördag 120 och 125. LYCKA TILL!!!

Välkomna också på vernissage i Karlskrona konsthall lördag eller söndag för utställning. Bildesteterna i ettan och tvåan står för detta och det kommer säkert bli mycket fint att se!

Idag ska jag äta kiwi och titta på TV. Somna tidigt känns också som en hit.

Ciao

Onsdag!

bara bildlektioner, lunch hemma hos jack pga extra lång rast, köpte en klänning för 99 kr och 50 öre, tryckte mitt fina tryck på ett linne, kom till stallet, red ut Fille med Moa och Calle, hem och äta, nu Leifträning (bara kolla).

Vilken superhärlig dag alltså!
Ciao


roligt att rjda!

Hihihi, idag var det jättejobbigt och jättekul att rida! Kom på lite mer hur jag ska göra, framförallt i traven. Moa hjälpte mig och Bossi och pappsen tittade på. Åh vad roligt!! :d längtar tills jag ska hoppa honom!

Imorgon ska jag och Moa rida ut, första gången för mig och Fillis tillsammans:) Han verkar ha blivit hemmastadd i Karlskrona nu och han är lugn och fin :) Måste bara köpa lite grejer till honom, har fortfarande inte hunnit med det :P

Ciiiiiiiiao

tack hovis,

för att du kunde fixa Filles hov igår, kunde rida efteråt och även idag. Gick jättebra idag, gick även lite över bommar. Moa är så snäll och hjälper mig!!

Jag är så seg så jag orkar inte skriva mer :P Ska läsa igenom kulturhistorian inför imorgon, äta och sova :P
FELLINO <3

Ciao

Vad tusan,

hur lyckas Fille dra sönder elstaketet också? Han har aldrig haft ström i staketen så jag hoppas faktiskt att han fick sig en törn så att han har respekt för dem nu! Orlando och han blev såna superkompisar så de stod och gnabbades hela dagen, och Filles hage är så mycket högre upp så staketet är typ bara till bogen och på orlando normalt, så nu har vi satt upp extrastaket. Ingen sko på foten idag heller, så han var energisk såklart.. Orlando verkade inte heller misstycka, de stod och tjafsade hela dagen, Orlando räckte ut tungan till och med ;)

Vi longerade Fellinopino i fleecen också, han är lite öm när han trampar på något, men han var pigg och glad som sagt. Hoppas att Micke kommer imorgon och slår på skon så att jag kan rida ordentligt imorgon! Det behöver vi :P

Nu ska jag plugga, har oppostion imorgon. Min uppsats är en killes i spelklassens, den är riktigt bra! Känns elakt att peta på något tillochmed, den är verkligen bra :P Men lite smågrejer finns ju alltid :)
Sen blir det till att sova vill jag lova, herregud vilken utmattande dag.

Ciao!

Jack & Fellino idag!

Ja, och så ponnytävlingar på KLRK. Jag var faktiskt väldigt lite engagerad, men det var över lag jättebra resultat för Lyckeby, grattis till alla som gjorde såna fina rundor! Vet att vi plockade på oss tre vinster iallafall, har för mig att det var så ;)

Niko och hennes mamma var och kollade på tävlingarna och följde även med mig ner för att kolla på Fille, och tur att de var med, för de upptäckte att Fille dragit av sig skon, den satt fast i handtaget på ett brunnslock som väger ca 100 kg vilket han dragit bort :O sjukt! Så typiskt också. Micke skulle försöka komma imorgon, hoppas att han hinner med det och att skon går att återanvända, eftersom han har liite speciella skor :) Han var inte jättetrasig i fossingen och han var pigg och glad!
Jag och Moa gick en sväng med ponnyhästarna Carl-Filip och tog även kort! Fille har gått under tunneln för första gången med :)
Här kommer de första bilderna på mig och Fille!!

Jag ser lite halvdrogad ut ;)


Fina Fellino!!


Han biffade upp sig lite :D

Alva <3 Fellino


Puss!


B-ponnyn Calle! Hahaha


Nu ska jag mysa med Jack!
Ciao bella

Fellino <3

Linda: Ja, precis, efter Feliciano :)

Fille snackar vi om alltså! Fellino, född 2000 e. Feliciano-Sherie-Solid!
Min lilla plutt verkar ha funnit sig till rätta på Avfelsgärde nu! Han var lite bufflig igår, men då var jag riktigt bestämd mot honom, och det tror jag att han uppskattade! SÅklart att han känner sig mer trygg om han vet att någon bestämmer över honom :)
Igår skulle det alltså ridas för första gången! Och vilken pärla, han skötte sig utmärkt! :I
Först hade vi lite problem nere i stallet, för sadelgjorden gick inte runt :O tur att vi hade hans gamla magplatta som passade! Sadeln låg bra med padden under och tränset passade, bettet och så också :) Tur det! Vi var litegranna i lilla först när vi väntade på att stora skulle bli ledigt, och han klarade det jättebra :) Mycket stora steg dock, han tyckte att det var kul att bli riden! I stora sedan var han superduktig även om han till en början var mycket skeptisk till spegeln, han stannade och stirrade på sig själv och gjorde sig snygg med öronen framåt och huvudet högt ;) Men det släppte fort och jag red i trekvart ungefär. Mycket jobbigt! Har träningsvärk i armar, ben och mage, det är lite mer att rida! Får nog börja anstränga mig mer på gympan :o Fast ahde faktiskt bip-test i torsdags och jag klarade mig rätt bra faktiskt ;) Det var inte benen som blev trötta utan det gjorde bara jätteont i halsen!

Idag ska jag rida igen, efter ponnytävlingarna som jag snart ska bege mig till! De regionala klasserna börjar kl 12. Mormor och morfar hämtar mig, de vill kolla på Fille :) Jag ska även få låna sadelgjord av Christian, supertoppentack för detta, räddare i nöden :P annars hade det fått bli platta några dagar till :P
Sadelgjord, lite täcken, vardagsbenskydd och sånt behöver jag köpa också, och hade även tänkt sälja lite av mina gamla grejer. Det mesta är full, men fel färg eller så :P Håll utkik inom de närmsta dagarna!

Jack och jag ska titta lite på film nu som går på TV, the day the earth gjorde något eller så :P

CIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAO från världens gladaste Alva!
<3Fellino<3

RSS 2.0