Sängfixerier m.m.

pappa har byggt om  min säng så att den står högre upp och har plats för förvaring under, superbra! Idag har jag och mamam också hittat snygga lådor att ha under för förvaring. Vit, svart, lila och orange är färgerna, en av varje! Tack mamsen och pappsen :) Fyller faktiskt 15 och ½ imorgon!!! Grattis till mig ;)

Annars sov jag hos Jacke inatt, och idag fikade vi med emil och carro, vilket var mysigt :) hallonpaj med vaniljsås är min klara favorit, så det blev det för mig :) slank ner ganska smärtfritt måste jag säga ;)
har också hunnit ta hand om Bullen samt så har jag tagit in Carlos. han laddar inför hoppträning ikväll 20.30, men jag åker med moa innan för att kunna kolla på sjugruppen också, min grupp. Tio i sju rullar bilen!

Imorgon ska jag rida bullis, hon ska vaccinera sig mot stelkramp och hästinfluensa och sen ska jag ut till jämjö för att testa att rida min kompis Nikos d-ponny Fiffi. nattens Fiona är ett welsh cob-sto, 6 år gammal. Kul att testa henne och rida lite ny häst liksom :) Spännande!

Nu däremot ska jag bara sega framför Hells Kitchen en liten stund, så att jag är ready to go till träningen senare!

Ciao bananas.


Tisdag!

En bättre rubrik kom inte till mig, så tisdag fick räcka :P la iallafall till ett litet käckt utropstecken.

Idag har jag longerat Lussan i stora ridhuset, medan Moa red Calle- som inte var halt. SKÖNT! Bullis var jätteduktig och kunde tillochmed ha dörren öppen :) Min lilla snutta. Kommer sakna henne, även om jag är hundra procent övertygad om att jag gör rätt i att sälja henne. Jag vill kunna hoppa och jag vill att hon ska vara glad, och de två går inte ihop om hon ska bo kvar hos mig, tyvärr. Nu hoppas jag bara att det löser sig med flytt osv så fort som möjligt. När man väl bestämt sig har man bestämt sig och då är det svårt att bara kunna rida på som vanligt. Även om hon tar det lugnare än vanligt nu :)

Iallafall så har jag och Moa varit och handlat också, blev en liten påsköverraskning till jack och hårfärg för mig, och så mat till familjen och lite småplock till moa. IDag ska jag återigen, assisterade av Moa, laga min fabulösa smördegskyckling!!! Den är så jädra god alltså.
Nu, däremot, är jag inte särskilt ambitiös. Glor på TV medan Moa bakar gula rutor och grejar, till påsk/pappafödelsedag/moafödelsedags- kalas på lördag. Mumma! Snart ska vi dock till stallet för att släppa in och packa höt och efter det blir det en sväng in på möbelvaruhuset för att kolla på lådor som jag ska ha till förvaring under min säng. Mamma och Moa ska med, fastän mamma är förkyld, den stackaren :(

Ikväll blir det att sova hos jacke också, och imorgon ska vi två bowla med emil och carro. Sedan träning på kvällen. Dock är jag bara åskådare, men det är ju alltid kul att kolla, även om inget slår att rida själv såklart :p

Sedan så är man ju lite i hästletartagen också. Har en mall jag försöker följa när jag kollar på annonser, men antagligen blir det lite samtal till försäljningsstall också. Dock känns det som att många har lite "för bra" hästar, då jag inte vill köpa på mig någon superkapacitet utan bara en trevlig tävlingskompis som tävlat ungefär 120, det känns alldeles lagom.

Allt för idag, ciao.

PÅSKLOV

Lovet har startat bra!! Om vi börjar i förrgår. Berättade för "er" att vi fick finbesök. Detta var av en familj från Skåne som kom för att kolla på Lussan. Som många kanske redan förstått så ska hon inte bo kvar hos mig längre, utan säljas. Hon vill helt enkelt inte hoppa och det vill jag. Detta bestämdes för flera veckor sedan, runt fredagshoppningen där, så jag har haft tid på mig att vänja mig vid tanken. Det är såklart jättehemskt att säga hejdå till min älskade Lussan!!! Men familjen som hälsade på ska helt troligtvis köpa henne. Hon ska bli sällskapshäst (och skritta ut någon runda då och då) till Totte! Ifall allt går som planerat, hon har inte åkt än.

På kvällen i förrgår blev det banbyggnad inför tävlinengen igår, och sen träffade jag Jack :)
Tävlingen igår gick jättebra för karlskrona! Laget kom 3a av 11 lag, kanonbra!
I laget red: Emilia Sjövik på Crowns Dream Boy, Julia Gummesson på Moritz, Victoria Sahlen på Bailey Burton och Sara Morell på Mr Jingles. Sara och Julia blev placerade i förklassen också, så grattis även till det! Janice Jaudikt och Nabuccos Altos fick också en felfri runda i förklassen och Filippa Olsson på Amigo nollade i lagklassen utom tävlan (kan ridas som clear round). Emelie Persson på Dunder hade en nolla i lagklassen utom tävlan.
BRA JOBBAT TJEJER! Går väldigt bra för Karlskronas div 1 lag just nu, jättekul :d

Idag var det morgonpass på schemat, red Lussan i ridhuset. Det var nyharvat så det var lite spår i marken, vilket inte var någon höjdare för bullis ;) men hon slappnade av jättebra emellanåt, härligt!
Nu har jag käkat och tittar lite på TV, ikväll är det bio- Alice i Underlandet- som gäller, tillsammans med Jack.

För övrigt är Los Carlos inte halt idag, så imorgon ska Moa testa att rida som vanligt! Hoppas att detta går som en dans! Förhoppningsvis var det bara ett ltiet blåmärke i tassen, så att de är good to go på söndag då omg 2 av div 1 för häst avgörs i Åsbo!


där har vi dom små sötnosarna.

Ciao

hästig dag!

För att ta allt i kronologisk ordning så börjar jag igår :) Gick på påsklov, vilket började bra! Var uppe och longerade Lussan i flispaddocken, vilket gick som en dans! Hon var superduktig :)
Efter att jag tagit hand om Lussan (med hjälp av mamsen;) tack!) så åkte jag och köpte lite chips för fredagskvällen. Hämtade upp Jacke vid busshållplatsen och flög hemåt i den lilla silvriga bilen!! "En silvergrå missil, vi sitter i samma bil" (BKO, mycket bra). Kvällsmys med Jackiboy, så ska det låta, eftersom Timo Raisänen var med, och så gick vi kvällsrundan med Bosse eftersom Moa, mamma och Johan satt klistrade framför något trist på TV... (hockey: brynäs-djurgården). Sen somnade vi duktigt, som snälla barn gör!

Idag var vi uppe med tuppen; 07.05! Äta frukost, byta kläder och fara till stallet. Jack åkte troligtvis hem och sov lite till ;)
Red Lussan i flisen idag också, bra underlag där nu :) Så stenigt i gruset, men man vill ju ändå vara ute :) Hon var jätteduktig! Avslappnad och fin, vi gjorde inget avancerat, men detdär med att slappna av har ju alltid varit en gåta för henne :) Men utan press och sura miner går det prima!
Har även städat litegranna och smörjt upp tre stycken träns samt benskydd. Impade? 
Vi får lite finbesök idag, men det lär jag berätta om senare och inte nu.

Hemma för lite käk nu, sen ska man ju tillbaka till stallet dåju. Klockan 17.00 är det även dags för banbyggnad inför dagens regionala hopptävlingar för ponny, div 1 omg 2 går hos oss. Heja Karlskrona :) Lite avundsjuk på alla som får tävla...

Imorgon blir det att vara funktionär samt så ska jag försöka hinna med lite tjejkväll hos Agnes tillsammans med alla brudarna från klassen. Vad vi är mysiga, va ;)

Och på måndag börjar LOVET på riktigt!!!!

Ciao bananas.


jackmys!

Var alltså bara i skolan superkort tid idag, så jag hann rida innan det blev mörkt och tråkigt. Red i grusen för första gången på superlänge, vårtecken! Lussan hade rullat sig också, så det var supervårigt idag.

Nu myser jag med världens snyggaste jack :)

Ciao


torsdag.

vaknade upp klockan 5 och kunde INTE somna om. Trodde jag, typ efter tjugo minuter gjorde jag det ändå ;) typiskt det, för när klockan sen ringe vid sex var jag ju trött och hade kunnat somna igen!
Började skolan klockan 8 iallafall och hade form med Håkan! Superkul, har börjat på båda mina smycken :) Men fick korkflisor efter att vi borrat "däck" ur korkplattor över hela jädra benen. Typiskt.

Om en knapp timme far vi till stallet också, ska göra iordning och rida i grusen för första gången på sjuttio miljoner år typ :) Blir inget superambitiöst för Lussan utan bara att rida genom lite och se vad hon tycker om att vara ute :d

I eftermiddag kommer los pojkvännos Jackos också :d ska bli jättemysigt!
Pappa jobbar dock på att börja med min säng (den ska få förvaring under och alltså lyftas upp en bit) så vi får väl ta över vardagsrummet istället ;)

Insett hur tråkiga inläggen är utan bild, så här kommer en på min man ;)

Och en på min flickvän!

Imorgon är det för övrigt sista dagen innan påsklovet, tre lektioner har jag och det ska bli skönt att bara TJOFF få gå på lov sen :d kanske får tillbaka prov i både franska och samhäll emd, få se hur det gått med detta :)

Nu ska jag lyssna på Thomas Di Leva och läsa igenom lite kulturhistoria tills imorgon!
Ciao bella

VÄRLDENS BÄSTA PAPPA...

Har idag blivit mer gammal gubbe än någonsin ;) Haha, skojar bara pappsen. Det jag egentligen skulle säga var:
GRATTIS PAPPA, 53 ÅR MEN SNYGGARE ÄN NÅGONSIN!!

Det är faktiskt sant, vet inte vad jag tyckte om pappas långa lockar, svettband och höga shorts ;) så såg han ut när han var yngre .

Världens bästa pappa- Miro Zalar. Tog denna bilden, för här ser man tatueringen ;) även om den är lite sabbad av ljuset :P

Pappa är inte bara en pappa, han är också MOK, mockar och kör! Han hjälper ständigt till, tar ett snack när det behövs och gör allt en pappa ska väldigt bra :d


Annars har det varit bild typ fyra timmar idag och svenskaredovisning. Börjat på smyckena och fortsatt lite på mitt självporträtt :) Tackar pappa än en gång- han väckte intresset för bild :) Ikväll kaaaaaaaaanske det blir att kolla på Leifträningen :) Eller så stannar jag faktiskt hemma och städar lite, segar, duschar och somnar tidigt? Inte bestämt mig än.
Imorgon skola (bild) 8-10.30, sen hästarna och slutligen mys med Jack. Härliga tider!

Puss och kram hela dan!

Inget mer plugg innan lovet...?

Gjort en text som jag ska ha som underlägg till en redovisning till svenskan imorgon. Om RENT, Sveriges snyggaste Rockmusikal genom tiderna :) Har sångerna på HJÄRNAAAAN!

Men nu bestämmer jag mig, frågetecknet ska bort. INGET MER PLUGG INNAN LOVET! Så blir det helt enkelt, pallar faktiskt inte mer nu :)

Imorgon blir det skola, Bullen ska vila och så ska jag sega lite faktiskt ! Inga planer riktigt :)

Ciaociaociaociao

Skolan

Ja, i skolan är jag nu, väntar på att klockan ska bli över halv så att det är tajm att gå bort till chapmanskolan för att parle un peu francais. Har haft svenska nu, recension på Rent. (sååååååååååååååååååå bra.)

Annars var stackars Lussan jättestressad på träningen igår :( Tycker så synd om henne när man riktigt känner hur det låser sig i huvudet. Dock superfin på galoppbommar, det är kul det.

Ciao

Träning ikväll...

för Helena, cavaletti. Lussan brukar tycka att det är kul, hoppas att fallet är så även idag :) Min lilla snutta, hon är så gullig när hon ska gå över bommarna för första gången, då tar hon större kliv än en häst på 180 ;) Haha

Idag har jag haft samhällsprov, vilket gick bra tror jag, bild och sen samhäll igen. Tittade på en film som hette Hotell Rwanda, som handlar om bråket mellan Hotos och Tutsies som hände i Rwanda och som dödade ca 1 miljon människor. Väldigt gripande och hemskt att se, särskilt som att det är en true story.

Nu ska jag packa ihop mig inför träningen :)
Ciaoooo


Ponnyakuten

Sånt gulligt program! Tittar på det på Barnkanalen just nu ;)
Har pluggat klart nu för övrigt, jag kan det för bra för att greja mer emd det. Prov imorgon bitti.

Sov hos Jacke igår, Lussan vilade, men idag red jag. Det gick lite upp och ner sådära :P hon slängde sig men var väldigt fin när hon inte gjorde det:)

Resumé från tävlingar i Karlshamn:
Laget blev utan Gabriella då hennes häst inte kändes okej, så Tove hoppade in som junior/young rider och red 110. Emmy, Caroline och Moa red 120. Alla var nolla i grundomgången, utom Caroline som tyvärr fick ett stopp. KLRK gick till omhoppning med två andra lag, och alla i alla lag fick ett riv, utom en från Osby. Det betyder att dom vann.
Men KLRK kom TVÅA! Våra favvisar Moa och Calle hade 6 fel. Dessutom gick omhoppningen i 130 vilket blev debut för Moa!!! BRA GJORT KOMPISAR. Emmy och Caroline har startat vars en 130 innan men inte kommit ut, så halvdebut för dom :)
Riktigt bra start på div 1.

Imorgn blir det skola och sen träning för Helena, cavaletti.

Ciaociao

klädmania!

http://www.bubbleroom.se/product/bubbleroom-h/27627/vast.aspx
Jack har fått konkurrens om min kärlek av denna underbara väst. Kär!! Tävlar faktiskt om denna genom bubblerooms facebookgrupp. Antagligen vinner man inte, men man kan ju hoppas! :d Hade verkligen använt den tills den faller i bitar!
Funderar också på att köpa en paljettplaysuit från Nelly, endast 200 pix. Kommit i någon slags spendera-period ;)

I morse åt jag iallafall frukost på Scandic med Jacks familj minus syskonen och hunden ;) mamma, pappa, mammas sambo helt enkelt :p Jättegott! Sen gick vi en sväng på Kompaniet, ville ha allt från Resteröd och Ida Sjöstedt :P MUMS. Sedan en sväng in på Smycka, där Irene köpte ett jättefint armband som hon hade lagt undan.
Sen fick jag skjuts hem för de skulle ändå till Växjö :) Inte Jack dock :P

I eftermiddag ska jag mysa lite med Lussan och göra iordning, men hon ska vila :) Hon skötte sig PERFEKT igår, på träningen alltså... Fy vad den hästen är underbar att rida när hon bara slappnar av!
Ikväll blir det lördagsmys hos Jack!

Lycka till på alla i KLRKs lag som ska till Karlshamn och rida imorgon! Givetvis hela laget (Moa, Emmy, Caroline och Gabriella) men också alla andra duktiga karlskroniter som ska rida för-och efterklasserna. Extra lycka till till bästa Moatoa och Callis såklart!

Nu ska jag fortsätta plugga samhäll, så att jag är i princip klar tills imorgon. Hatar att ha mycket kvar till dagen innan, imorgon ska det bara vara finputsning...

Ciao bella!

SNART ÄR DET FREDAGSMYYYYYYYS...

Dvs Evaträning klockan 21.00 för min del :P haha. Alltid bra träningar, men jädrar vad sent... Svårt att koncentrera sig så sent. Men brukar inte vara så svåra övningar, mer fokus på hästens avslappning och så :)
Nu sitter jag här emd Jack som trixar med sin ipod touch. tjuuuuusig! Ätit kladdkaka som jag fick av den sötnosen :'>

Imorgon är det helg på riktigt och det betyder frukost på statt, stallet (dock ska hon vila, men tror jag ska städa lite och så... ska prata med moa om detta :) ) och sen lördagsmyyyyyyyyyyys med jack utgår jag ifrån!

Nu ska vi kolla slaviskt på Top Chef ;)
Ciao

pluggiluggi

Ja, mer plugg väntar idag. Märker ni hur mycket jag pluggar? Det är verkligen hårda tag nusåhär när det är mycket lov. Men hellre intensivt plugg och intensiv ledighet än smågrejer hela tiden! Är klar med precis allting utom samhällsprovet som väntar mig på måndag, pluggade nyss på detta och det gick över förväntan :) Tur att jag hade världens bästa samhällslärare på högstadiet och två väldigt bra nu med :)

Igår var det Camillaträning och det var väldigt uppenbart att min lilla häst inte vill hoppa. Mer än så behöver man väl inte säga, känns bara onödigt. Dock gick det riktigt bra för stallkompisen Vega och Elsa! Så imponerad över att Elsa bara är 12 år och ändå rider häst så jäkla bra! Nogrannt och tjusigt hela tiden :)
Moa och Calle såg jag inte, men lill-Calle är ju mannen, som vi alla vet ;) han var lite busig enligt Moa men det löste sig ändå såklart.

Måste tillägga att min Eric Le Tixerant sadelgjord är riktigt bra faktiskt! Jädrar vilket steg dom får. Jag tror faktiskt på den!! Lussan har känt rörlig och fin och den rekommenderas eftersom hästarna verkar trivas. Dock är det ju ett pris man kanske inte betalar bara sådär... Tyvärr.'

Idag har det varit skola hela dagen, försov mig en halvtimme men fick skjuts och han ändå packa gympaväska och städa i mitt rum, vilket jag dumt nog glömde igår. Sen har det varit besök hos hästarna, skrittade en runda med Calle och Moa gjorde vi. Calle är ju en stark kandidat till OS i gång, han går fortare än jagvetintevad. Han är snäll iallafall och blir inte arg när Lussan vill gå liiiite för nära och pressar in mitt knä i hans rumpa;) Sötegullisarna!!

Imorgon är det fredag och Evaträning. Sen genrep för Rent också!! Skojigt!

Annars längtar jag inför helgen eftersom jag inte träffat Jack så mycket och jag börjar sakna den lilla apan redigt mycket. Frukost på lördag med hans mamma och hennes sambo iallafall, det är inbokat. Myyyys!

Och så blir det mer mys med min söta ponny också såklart.
Ciao!

BRA DAG HITTILS.

Med sovmorgon börjar dagen bra, var helt utvilad när jag gick upp :) Vaknade vid sextiden dock, då trodde min kropp att det var slutsovit :P
Började skoldagen med bild sedan, vilket innebar kolskiss av självporträtt och grundmålning av hudfärgen över kolen. So far so OK får man väl säga ;) Sedan vart det svenska på schemat, fick läxa att göra ett referat av ett radioprogram som handlade om Don Quijote och Miguel de Cervera (stavning?), och utvärderade projektveckan, inte så ansträngande :) Sen, tyvärr faktiskt :(, kunde inte Håkan (superduperbra lärare!!!!) ha form med oss eftersom han har så mycket med Rent. Trist, men det innebar muffins och chai latte på tre G med brudarna och Jack. Sen gick Jack och jag på stan och jag köpte en spetsklänning. Gick hem till honom en stund, fick en tröja som krympt i tvätten och blivit för liten för honom, och sen blev jag hämtad av mamsen! :)
Nu har jag ätit och skrivit första utkastet på mitt referat, ska kolla klart finalen av Top Chef, fixa lite inför morgondagens skola (packa väskan och så ;) ) och sen blir det TRÄNING för Camilla. men det vet väl alla redan :P Längtar och lite så blandade känslor. Lucie har ju inte gått klockrent för att vara lite koncis och det ska bli skönt att prata med Camilla om det helt enkelt!

Imorgon är det skola helahelahela dagen, rida på eftermiddagen och plugga samhäll på kvällen.

ciaaaaao!


tisdaaaag.

svenska-franska-engelska-samhäll-stallet-plugga engelska.

min dag i korthet. tänkte städa skåpet och höburen också, men hann bara skåpet, sen for bilen hem. typiskt, för jag hade bara lite plugg idag och det hade varit riktigt skönt med en nystädad höbur. det är inte ofta jag hinner med sånt, har fakiskt väldigt mycker emr plugg nu än i nian, helt klart.

skrittade ut lussan, hon var lite pigg och hoppestudsig, men det gick bra ändå :P

nu är jag redan klar med dagens plugg, ingen mening att sätta mig med samhällen känns det som, kanske ska passa på att städa mitt rum istället? känns helt fel att inte ha mer, haft mycket nu senaste tiden :) men nu är det samhäll på måndag (ett par inlämningar som jag redan är klar med innan) och sen har jag faktiskt inget emr jag vet. så det är samhällsryck nu, annars är det rätt lugnt. och lov snart med! herregud, skönt!!!

vårtecken idag också, tyvärr låter det ju lite obehagligt när man går på grus och mysigt när man knarrar på snön, men jag är inte otacksam! fy tusan vad det hade varit skönt att ha skinnjacka och tunna skor istället för tjockejacka! broddar inte längre, riktigt härligt faktiskt. behöver lite vårväder, kom igen nu!!!!!

nu ska jag ringa min stackars sjuka pojkvän, städa och sen sova. sovmorgon till tjugo över tio imorgon. vilken vila jag fick helt plötsligt!!! fast det är klart, mockat och fixat varje dag, jag ska faktiskt inte klaga ;) tack moapluttesnuttis!!

Camilla imorgon, som sagt. Det blir nog en dag som innehåller mycket, både upp och ner!

TJOSAN.

franskan lossnar lite!

tjoho, jag förhörde mig själv på alla grammatikgrejer till provet och mina nyckelmeningar sitter som berg, jag tror faktiskt att det kommer gå bra nu (: Glosor och översättning av texten är det jag ska öva lite till på, men det har vi haft i läxor förut så det sitter nog rätt bra. Dock uppemot 200 glosor, vilket lätt är flest jag haft i min franskahistoria, men förhoppningsvis sitter de som ett rinnande vattene efter lite övning.

Ridningen gick jättebra, Lussan är så mysig att rida. Red Calle lite också, men honom förstår jag mig inte på. Tur för honom att det är Moa som rider i vanliga fall.
Det ska bli skönt att prata med Camilla på onsdag iallafall, som sagt :P

Over and out.

ny vecka, nya bestyr.

Haft en lektion idag, vilket var mentorstid/bild, blandade egen äggtempera (bajslukt!!!! dåliga ägg, kokt linolja och färgpulver liksom...) och så ska jag börja göra ett självporträtt i akryl efter en snabbskiss jag gjorde på en arg alva. Spännande faktiskt.

Nu är jag redan hemma då, ätit pannkakor och pluggat franska lite grann. Ska möta storasyster i stallet vid två för ett ridpass och sen hem och superplugga på riktigt, franskaprov imorgon!!!! Har ett arbete att göra finish på och en utvärdering att skriva, men det får vänta tills franskan är över...

Helgen har varit mycket trevlig, fredag var alltså träning i Karlshamn, itne för mig, men för andra karlskronare vi gärna tittar på, lördag var bara mys med jack och så ridning som gick upp och ner som en bergochdalbana. Söndagen innebar tripp till helsingborg och SM!
Resultat:
JSMguld till Julia Kringstad Håkansson på Sunsolde, tävlar för Malmö Civila. Värdig vinnare, rider vågat, effektivt och trevligt på samma gång. Hejade på henne! Sen är det alltid kul med någon som rider nolla och blir riktigt riktigt glad!! Hästen var gladast på prisutdelningen... ;)
URSMguld till Mimmie Faijermo, hästens namn kommer jag faktiskt inte ihåg. Tävlar för hemmaklubben Helsingborg. Enda dubbelnollan och väldigt värdig vinnare, ett namn man känner igen och en duktig ryttare (:
Och det stora SMguldet till... Douglas Lindelöw! Men han red ju inte sitt fina sto Talina utan en annan riktigt fin häst "C" något... Han var enda dubbelnollan och även en young rider, så det var jättekul! Spännande också eftersom han typ glömde vägen och fick svänga tilbaka superskarpt på en stor mur helt i fel vinkel, ingen trodde ens att han skulle svänga tillbaka, och tror ni itne dom klarar det? Hjärtklappning!!!

Andra saker som hände var att jag köpte handskar, det gjorde Moa med. Moa köpte även ridstövelfodral och en ny tjusig magplatta. Jag testade ett par jeansridbyxor, men de var för stora och inte ens fina på... Inte värda alla pengar de kostade!
Sov som en stock på vägen hem, en utmattande men rolig dag. Hemma vid halvtiotiden, och då missade vi ändå de två sista klasserna :P final för femåringar och final för sexåringar.

Annars känns veckan lovande, längtar en massa tills onsdag eftersom det innebär Camillaträning! Det blir spännande.
Sen är det genrep för musikalen Rent på fredag, alla som kan gå på premiären på lördag eller på någon annan föreställning ska ta chansen tycker jag!! Tror att den kommer vara fantastiskt bra.

Liten puss skickas till Jack också, som är sjuk idag :( Stackaren!

Nu ska jag snart till stallet,
ciao!


lördagis.

Ínnan jag faktiskt säger något om lördagen ska jag bara ge en spontan applåd till Tobias Grönbergs träning igårkväll, som var skitbra (jag var ju inte med, men ändå :p) och MoaCalle och ToveOrlando skötte sig utmärkt!

Redan ridit idag, i morse. Bullen var helt knäpp i huvudet i början, verkligen helt blåst. Sen red jag på som tusan och hon var huuuuuuuuuuuuuur fin som helst i slutet. Jäkla skit att hon inte kan fokusera på rätt saker från början, då hade hon varit en sån klocka!

Idag ska vi också äta min kycklingrej, vilket är en maträtt :P kyckling, smördeg, gorgonzola, vitlök/örter creme bonjour och gräddfil. Typ världens godaste!!
Sen ska jag till Jack ikväll och vi ska passa Darling. Hans hund :) Den är egentligen bosatt hos Jacks pappa, men han är iväg i helgen (: Sen blir det mys och kanske kanske kanske kanske kanske att jag tittar ett litet slag på melodiskitfestivalen. bara för att anna bergendahl var emd i idol och för att salem al fakir är så jäkla bra!

Imorgon blir det en tripp till Helsingborg och SM!'

Ciaaaaaaao


skola och inget stalleri!

Idag gick jag i skolan 8-16, vilket såklart är länge, men det var kul ändå (:
Vi redovisade projekt om yttrandefrihet och tryckfrihet, vilket var intressant. Trodde från början inte att det skulle bli så kul som det ändå blev. Så svårt att sätta igång och jobba med folk man aldrig pratat med, lite pinsamt för oss som bara går i ettan... Men det löste sig bra och jag tycker faktiskt att alla grupper var superduktiga! Alltid kul (:

Gick också på dansföreställning med världens bästa mentor, Pella, es1a och så alla vi i es1b då. Det var lite deprimerande först för det var typ läskigt :P men efter pausen var det en ny slags koreografi som jag bara älskade! Hur frän som helst (:

Lussan vilar idag, så jag ska inte till stallet idag, konstigt att inte vara där på två dagar :(
Men nu får jag tid att plugga samhäll och franska, vilket är jädrigt bra faktiskt!

Imorgon blir det franska, samhäll, kulturhistoria och sånt bus, samt ridning (äntligen) och så ska jag till Karlshamn på kvällen för att kolla när Moa och Tove, plus en massa fler jag inte känner, tränar för Tobias Grönberg. Superspännande! 18.45 är deras grupp för alla intresserade.

Uppdatering om när moa red Lussan finns på http://moazalar.blogg.se lite kort.

För övrigt längtar jag tills Camilla kommer på onsdag.
Ciao!

ny dator!

Åh vad roligt! Mamma har fått en ny dator av jobbet, men jag fick den, för hon har ingen nytta av den. Superkul med en ny dator som har Word och allt, vilket min förra inte har.
Har suttit och gått igenom bloggen för att hitta alla bilder och så och kunna spara dom, och alla fina bilder på Lussan gör en ju helt gråtfärdig! Kul att läsa om framgångar och alla roliga dagar med henne. Gör en väldigt tacksam!





Måste även tillägga att jag faktiskt har pluggat mellan dessa två inläggen, hälften klart ungefär och långt kvar till provet, lite stolt över mig själv ;)

Ciao!

jag är inte gjord för röriga dagar..

Det visade sig helt klart igår... Det har varit mycket nu som har rört till min vardag, både i skolan och i stallet. Dessutom är jag en sån människa som är kräääääääsen till tusen vad det gäller mat. Så igår pallade inte min mage riktigt. För att göra en äcklig historia kort så spydde jag på väg från bussen till stallet (inte i bussen :P) men gick ändå upp och försökte rida lite. Ingen bra idé faktiskt, fick gå ut och äckla mig lite till... Lussan tyckte det lät konstigt och var lite upprörd över det :P stackaren! Tack till min familj som är så gulliga och hjälper mig när det blir mycket att tänka på... Svåra beslut kan ta på krafterna, och jag har mycket prov för tillfället!
Idag blev det helt enkelt till att vara hemma och försöka vila upp mig lite. Har tittat på TV men också pluggat, vilket jag ska fortsätta med strax. Känner mig nämligen bättre och vill då utnyttja tiden. Har hemmadag idag, Moa rider Lussan. Kul för Bullis att få lite omväxling. Fast man vet ju aldrig med henne ;) ska nog inte säga något innan Moa kommit hem och uppdaterat mig om passet!
Känns bra att få lite extra pluggtid iallafall, så behöve rjag inte känna mig stressad över det. Måste sluta panika runt för små skitgrejer i skolan osv, och försöka lugna ner mig lite... Det är för tråkigt att må dåligt!

Iallafall så uppdaterar jag senare om Moa och Lussans bravader, jag tror det går jättebra!
Titta på http://moazalar.blogg.se och http://orlandolamiro.blogg.se om ni vill ha lite muntrare inlägg! De var nämligen på tävling i helgen och gjorde strålande resultat båda två! Dessutom är det Toves b-day idag. Tjugo år gammal blir den filuren! Och Moas blogg är såklart sevärd pga av supertjusiga bilder på bebisCarl i transporten. Fina Calle!

Nu ska jag fortsätta plugga och sega omvartannat (:

Avslutar inlägget i en lite mer positiv anda, igår var det ju nämligen den 9 mars 2010, och det betyder att jag och Jack firade 6 månader! Vi fikade på 3G tillsammans och det var jättemysigt. Inte bara tur att man har familj, han är också en riktig ´fining!

Ciao!

njäää...

idag blir uppdateringen inte lång.
clear rounden gick rätt åt helsekotta, inte mer med det.

Imorgon blir det IKEA med jack och jacks mamma, irene!
Och idag hade jag sovmorgon, men typiskt nog sov jag inte så länge :P tittade dock på sex and the cityfilmen, så jag vilade iallafall (: Sedan åkte jag, Jacki och mamsen in till stan, mamma gjorde lite ärenden och jag och jack fikade hallonpaj, kycklingpaj och chokladboll. Mumsetipums!
Sedan köpte jag faktiskt en stor svart svagt glittrig tröja som jag ska ha som klänning, ett par leggings som är lite mer genomskinliga ibland och lite mindre ibland, någotslags zebramönster. Och ett par vårskor! Bruna, liten klack och myyycket fina :d nöjd!

har ikväll också ridit, eller ja eftermiddag var det väl när jag red :P, och det gick bra. Gjorde inte så mycket, hon fick bara lulla lite sådär efter hoppning.

LYCKA TILL IMORGON TILL SNUTTEMOA, SNUTTECALLE, SNUTTETOVE, SNUTTEORLANDO, SNUTTECHRISTIAN OCH SNUTTELEO! Samt de andra från Lyckeby som ska tävla, tror bestämt att iallafall Caroline och Emmy ska ut!

Ciao

hoppning...

Är det roligaste som finns! :d
Igår var det träningsdags för Bullen och mig. Hon var jättefin på framridningen tycker jag, hon brukar alltid vara ofokuserad till max när det är hinder och markarbete att tänka på samtidigt, men igår fick jag till det helt okej (:
Vi började med att hoppa travbom-räcke-mellan två bommar. Först vände vi den naturliga svängen åt höger och sen den onaturliga, skarpa till vänster. Gick bra (: Kom också från vänster varv och svängde på hindret, då det var galoppbom, och då tog Lussan en riktig supersväng och kom inte riktigt fram, men annars gick den övningen bra! När det var galoppbom gick vi också ut och red ett varv på volten (oavsett vilket varv vi svängde ut i, det blev liksom okej vilket som :p) och då var hon duktig, trots att ingen häst hoppar som en klocka på volt liksom :P det är klurigt både för häst och ryttare! Iallafall när man ligger på min och Bullis nivå (:
Vi hoppade sen galoppbom-räck-volthinder-oxer på typ diagonalen-räta ut på räck med tittgrejer under. Då fick vi problem för första gången på träningen. En viss liten brun häst tjurade ihop sig rejält, men det släppte och vi kom över i båda varven, med tittisarna som infångare (: Sen gjorde vi samma grej, men fortsatte också på andra volten och hoppade ett räcke, och gick ut på diagonal och hoppade oxer-fem-räck med vattenmattor. Då hade vi dom inte riktigt vid sidan utan typ hälften "innanför" hinderstöden, och hälften "utanför". Kändes så bra, men det ballade ur i sista sekunden. Vi jobbade på lite och tillslut kom vi över!

Allt som allt mycket nöjd med hur vi kom ur tjurigheten, och jag är superglad över att Camilla är hemma igen!
Nu känns allt lugnt för fredagshoppningen imorgon, jag ska hoppa 90 och 90 är planen, men om det är mycket titthinder ska jag gå ner till 80 och 90, så känns det lite lättare att skena på, som Camilla sa lite symboliskt :P
Min plan som jag och Camilla kom fram till är iallafall UT OCH SPRING helt enkelt! Det kan inte gå värre för att det går fort, bara jag sitter rakt så blir det bara bättre. Hon behöver extra framåtbjudning och är klok nog att bromsa in om det går för fort (: Så är planen helt enkelt!

Kan tillägga att träninge gick prima för Tove och Svarten också som lånade plats av Elsa och Vega i min grupp, och även för Moa och Calle som var i andra gruppen men som jag ändå såg rätt mycket av (: Tyckte att det gick bra för typ alla faktiskt! Kul!

Idag skrittade jag och Moa, eller promenerade snarare, med hästarna på morgonen. Mys! Började sedan skolan 11.40 med matte, gympa (som gav otäckt skrapsår på fingret. det är som mormor säger, idrott ger bara med sig en massa skit :P) och engelska, vilket innebar redovisning. Jag och Niko skötte oss väldigt bra tycker jag!
Sen bytte jag en tröja åt Moa på Stadium (första gången på ett par år man var inne där ;) ). Jack mötte upp mig vid skolan så följde han med och bytte, sen köpte vi lite mellanmål på hemköp, åt det och bara segade framför Top Chef. Jätteskönt att hinna med så mycket på en dag som är kul och ändå hinna hem och plugga till kuhin (prov på medeltiden imorgon) och äta middag med hela familjen (:

Imorgon börjar jag 9.10 med franska, sen ska jag och Carro göra samhällsdistansuppgiften på hålet, ha samhällsgenomgång i samhällsekonomi och avsluta skolveckan med prov i kulturhistoria då.
Sen blir det raka spåret till stallet, där jag ska göra iordning allt till Lussan, ta in henne och låta henne ha magnetgrimma och mys när hon äter middag. Smörja och fixa iordning! Sen upp och bygga banan, gå banan och ner och göra iordning, rida fram och HOPPA!

Lyckospark, huh?
Ciaaaaaaao!

stora inköp

Nu har jag och min mor beställt en Eric Le Tixerant sadelgjord för hästar med sadeltvång!
Vi läste i Hippson Magazine (superbra tidning) att Maria Gretzer har dessa på sina hästar eftersom de är väldigt behagliga osv, men de är utformade för hästar med sadeltvång. Lussan har otroligt lätt för att spänna sig och blir arg vid sadling osv, så vi hoppas att denna investering ska göra att hon kan slappna av mer under ridning, hoppning och sadling (: nöjd!!! Men man är såklart nervös att det inte ska vara bra, men den har fått superbra omdömen på internet.

Så här ser den konstiga mackapären ut:

Detta är då insidan (:

Ikväll blir det Camilla på vanlig sadelgjord!!!

Ciao!


måndag!

GBG Horse Show var en lång tuff dag som innehöll mycket shopping, stora hoppningar, GP-ponnyn och YR-hoppning. Och det mynnade ut i en kür som var liiiite för lång. Vi hoppnördar längtade till bussen!!
Köpte Pioneer ridstövlar, som sitter som en smäck, protector benskydd som jag ÄLSKAR, rosa boots som hon ska ha i transporten(!) och ett svart schbrak!
Moa och Tove köpte också en heldel, Moa köpte bla lika dana stövlar som jag (men hon köpte dom faktiskt först ;)) och Tove var shoppingdrottningen! Men hon var duktig och köpte nyttiga saker faktiskt!

Vi kom hem runt halv fyra-fyra på söndagmorgonen, jag sov till strax efter elva och hjälpte sedan mamma med att dammsuga hela huset. Nöjd (: Sen åkte jag till stallet för att prova de nya grejerna, som passade kanon, och hoppade sedan lite med Tove och några till (: Otroligt stökigt i ridhuset, fy vad det är synd att inte alla som inte ska hoppa kan rida någon annan tid, men det var bara att kämpa på. Väldigt nöjd med passet, dock var Lussan superpigg. Jag tappade benen lite en gång och fick ett stopp, trillade av :P som vanligt. Blev väldigt passiv och fick ett stopp till, men hoppade sedan och tog ett extra språng på en oxer när jag var på G, vilket gick mycket bra (: på onsdag blir det träning för Camilla! Även idag har Lussan skött sig mycket bra.

Nu måste jag PLUGGA! :/

Förresten, pay&jump på KLRK på fredag, ska hoppa 90 cm, men har inte anmält än.

Ciao!

måndag!

GBG Horse Show var en lång tuff dag som innehöll mycket shopping, stora hoppningar, GP-ponnyn och YR-hoppning. Och det mynnade ut i en kür som var liiiite för lång. Vi hoppnördar längtade till bussen!!
Köpte Pioneer ridstövlar, som sitter som en smäck, protector benskydd som jag ÄLSKAR, rosa boots som hon ska ha i transporten(!) och ett svart schbrak!
Moa och Tove köpte också en heldel, Moa köpte bla lika dana stövlar som jag (men hon köpte dom faktiskt först ;)) och Tove var shoppingdrottningen! Men hon var duktig och köpte nyttiga saker faktiskt!

Vi kom hem runt halv fyra-fyra på söndagmorgonen, jag sov till strax efter elva och hjälpte sedan mamma med att dammsuga hela huset. Nöjd (: Sen åkte jag till stallet för att prova de nya grejerna, som passade kanon, och hoppade sedan lite med Tove och några till (: Otroligt stökigt i ridhuset, fy vad det är synd att inte alla som inte ska hoppa kan rida någon annan tid, men det var bara att kämpa på. Väldigt nöjd med passet, dock var Lussan superpigg. Jag tappade benen lite en gång och fick ett stopp, trillade av :P som vanligt. Blev väldigt passiv och fick ett stopp till, men hoppade sedan och tog ett extra språng på en oxer när jag var på G, vilket gick mycket bra (: på onsdag blir det träning för Camilla! Även idag har Lussan skött sig mycket bra.

Nu måste jag PLUGGA! :/

Förresten, pay&jump på KLRK på fredag, ska hoppa 90 cm, men har inte anmält än.

Ciao!

RSS 2.0