I mitt stall står Fille

och ser söt ut! Lillfille kom igår, och han verkar klara sig bra! Det är mycket nytt, men han verkar vara pigg och glad, han har blivit kär i Scarlet och Leo än så länge, Scarlet är haggranne och Leo boxgranne :) Vi gick en promenad och han var jätteduktig! Imorgon ska jag rida :'d
Det enda problemet verkar vara att han bankar en massa i väggen! Dock tror jag det är för att han vill ha uppmärksamhet av oss och att han slutar när vi går därifrån. Maria och Christian kollar på honom och rapporterar :) Vi tog kvällsfodringen ikväll också så att vi kan se honom även då :)
Tänkte lägga in fina bilder på honom från dagen, men jag hittar inte min kamerasladd :( Får se ifall den kommer fram!

Iallafall, lite fakta om Fille:

Fellino, kallas Fille, född 2000. Skimmel, men snarare appelkastad/gråfläckig-aktig. Han är runt 163 tror vi, och han är ingen biff så men han väger 575 och har hovskägg :D Han har gått 110/120 :)

Hoppas att det fortsätter gå bra nu! :)

Ciao

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Innan denna veckan är slut är jag hästägare igen! Besiktning och röntgen är avklarad, och han klarade detta med bravur! Han var duktig och cool hela tiden, min lilla pojk :) Bilder och lite info om honom kommer imorgon eller torsdag, då är han nämligen här :'d det ska bli så himla roligt!
På vägen hem stannade vi i Stable Store och köpte en sadel jag spanat in tidigare, och även ett träns och ett bett, så att han ska få ha lite samma saker som förut, samma bett och remontgrimma och så :)
Kan väl säga iallafall såhär: En tioårig skimmelvalack är det, och han är världens finaste!! Fille kallas han :d Imorogn blir det fixa fixa fixa i stallet, såfort skolan är slut!

Åh, vad roligt detta ska bli :'d
tack till alla som hållit tummarna! Mer om detta när han kommit till oss :)
Ciao

Måndag

Svarar här på kommentarerna :P
Tove: Ja, jag gjorde verkligen mitt bästa, hoppas att det märks :P jag höll i er videokamera under din ritt och lät christian sköta systemkameran :P så prata med honom! Har ni tittat på filmen än? Tror jag säger saker som "ooooh", "upp!" "braaa" "kom igen" osv ;)
Pappa: JA!

Och på tal om pappas kommentar. Imorgon gäller det! Jag är riktigt nervös! Usch, så nervkittlande med besiktningar, tycker ni inte det? Jag tycker att det är hemskt. Jag vet att alla säger "om den inte går igenom var det inte meningen, ödets nyck" och blablabla. Men fortfarande nervöst! Hoppas hoppas hoppas, håll tummarna så är ni snälla!

Idag har jag gått i skolan som vanligt, och på eftermiddagen nu träffade jag jack ett par timmar, mysigt :) "Förhoppningsvis" sista gången på en vardag ;) Alltså, inte för att jag inte gillar Jacke, utan snarare för att jag har lust att få hem en häst ;) Helst en väldigt speciell gråvit häst!!! Kan inte be er hålla tummarna nog ;)

Imorgon blir det skola ett par timmar på morgonen, sedan har jag fått ledigt för att bege mig till Staffan och Löberöds hästklinik. Skönt att åka till en så bra veterinär som man litar på till hundra procent!

Ciao

bra gjort!

Säger jag till Karlskronas lagryttare som idag slutförde div 1 i hoppning år 2010!
I laget har följande ryttare ridit:
Emmy Karlsson
Caroline Ohlsson
Tove Svensson
Gabriella von Koch
Christian Rostedt
Moa Zalar

Idag red nämligen Christian i laget, eftersom Caroline var hemma och sjuk och Gabriellas häst stannat ut sig och inte verkade gilla banan tillräckligt mycket för att ta en plats i laget!
Slutresultatet blev 24 fel sammanlagt, och en åttondeplats för dagen. Slutresultatet blev 7a! Mycket bra gjort tycker jag, 28 ryttare i två zoner blev 14 som blev 11 som blev nio och sjua blev KLRK!

Såklart måste jag slänga in ett extra grattis till Moa och Calle, storasyster och lillebror, efter en fantastiskt fin runda som endast innehöll 4 fel (och det var dom inte ens värda!) i debuten i 130! Superbra, ni är så himla duktiga!

Moa Zalar och Cabanel!

Stort grattis också till alla Karlskrona-ryttare som gjort mycket bra resultat i div 1 hopp häst, div 1 dress häst, div 2 dress häst och ponny och div 1 hopp ponny! Följ våra ryttare på www.klrk.se!

För övrigt går det framåt med hästköp, jag är ju som bekant riktigt kär i en pålle som jag provridit ett par gånger nu, och besiktning är beställd... Ingen mer info tills tisdag med andra ord, då besiktningen är bokad. HÅLL ALLA TUMMAR, tack!! Då blir jag glad :)

Nu ska jag kolla tv och gå och lägga mig. Man blir sliten av en heldag på tävlingar, jag blir så nervös så att jag skakar, kan nog en stor skara karlskroniter intyga... Dessutom har jag lyckats bränna hela ansiktet, hur tusan gick det till? Jag är illröd och har vita "solglasögon" i ansiktet. Härligt, jag ser helt miffad ut.

Men fortfarande lika glad :D
Ciao!

tjugofjärde aprilos

Bättre rubrik kom jag inte på :)

Helgen skrider på, fredagen var en riktigt bra dag! Hade bara en lektion i skolan, vilket var lugnt och skönt. Fast itne så lugnt som man kanske skulle kunna ha trott, för samhäll internationell hade fått hit sina polacker (utbyte) så man hamnade mitt bland det! Men franskan gick bra och jag köpte mig en kavaj på HMs rea innan jag tog bussen hem igen, desvärre visade det sig att Moa precis köpt en likadan... Typiskt mig, verkligen.

Eftermiddagens ridning blev lite framskjuten pga att hästägarens barn var sjuk och hon skulle hinna med sina andra hästar också. Men jag kom dit och hoppade iallafall, om än någon timme senare. Vill inte säga för mycket runt omkring hästköpet, vilket ni antagligen märkt både när jag sålde Lussan och nu när jag knappt skriver om provridningarna. Men jag ska iaallafall säga: det gick riktigt bra igår! Det är det enda jag säger, och inget är besiktigat eller skrivet kontrakt på men jag är riktigt förtjust i den hästen, minst sagt. Mer uppdatering om detta kommer såklart!

Jacke sov hos oss igår också, mysigt :) "Vi" (jack) sov länge i morse, och åkte sen till hans pappa för att hjälpa till i trädgården och grilla. Åkte direkt till stallet sen för att mocka åt moa och fixa lite då hon och pappa är på tävling idag!
Det är ju första dagen i div 1 finalen och som tidigare har KLRK gjort strålande resultat!
Detta är vad jag vet:
I förklassen var Moa 0a, Tove 4 fel, Caroline 0 fel, Emmy 0 fel, Christian 4 fel och Gabriella utesluten.
I laget red därför moa, tove, emmy och caroline. Resultat:
Endast ett lag hade tre nollor, Flyinge RK. Fyra lag hade åtta fel, ett utav dem var KLRK!! Moa 0 fel, Tove 0 fel, Emmy 8 fel, Caroline utesluten. Pga bra tid blev Karlskrona 3a!
Strålande tjejer, det säger jag bara!
Imorgon väntar en ny dag med tuffa utmaningar som jag hoppas att alla kommer klara galant. KLRK är bäst!

Imorgon ska också jag och mamsen åka och kolla vilket känns jättekul! :) Ikväll kommer bestå av ihoppackning av kläder, käka lite, sega lite och såklart kolla film både från fredag och Moas tävling idag!!

Det är en glad Alva som säger ciaociao idag!
Ha det så bra:)

Blivit en snabbmorgonmänniska!

Går upp utan problem när väckarklockan ringer, gör mig iordning på en halvtimme och kan sen kolla på läxan igen, kolla lite på nätet, sega lite osv. Det är faktiskt väldigt underskattat att kunna sova länge och göra sig iordning fort :) Jag gillar det :)

Snart ska Moa iallafall köra in mig till stan eftersom hon ändå skulle in, och så ska jag ha en lektion på typ två timmar och sen ska jag hem igen! Specialdag<3
I eftermiddag ska jag också sätta mig i bilen för att rida en hästihäst :) Längtar jättemycket, ska bli så kul att rida och HOPPA! hihihihi, bra dag idag :)


Nu ska jag borsta tänderna.
Ciao

RIDA IMORGON :D

Åhåhåhåh, så kul!!! :d Både mamsen och Mois ska med och även Moa ska rida :) kulkulkul, alva <3 ridning!!

Idag har jag varit mycket effektiv och hunnit med en massa på bilden, ska bara lacka delar av mitt halsband så är det klart sen, smyckena!! Också haft livräddning på simningen, bogserade Carro nästan till döds och skrapade upp knät, samt fick tusentals liter vatten i öronen, näsan och i mina fortfarande irriterade röda ögon :P Härligt!
Träffade sedan Jack och har nu gått en rundis med vovvis, dvs Bossi. Också pluggat franska, vilket är min enda lektion imorgon innan det ska ridas :)

För övrigt kommit på att jag börjat missbruka smajlisar och utropstecken, inte alls min stil, så efter detta inlägg lovar jag att sluta med det, det är riktigt irriterande att läsa.

Ciaooooo

grästräning...

...för första gången i år, för en grupp i dagens Leif-träning. Moa, Emmy, Caroline, Tove, Gabriella och Christian fick rida tidigt och ute på gräset för att vara på g inför finalen i helgen! Tyckte att det gick mycket bra för alla, Calle skötte sig jättebra och Moa också, trots att det var längesen de hoppade :) Duktiga är dom allihopa! Blev få språng högt istället för mycket lågt, eftersom alla ska iväg och rida mycket i helgen och mest ville känna av sprången :)

Det var runt 125-130 och gud vad högt det var! Alltså när man tänker 130 tänker man ändå att tjaa, det är inte så himla högt, lala. Iallafall jag. Men det är det verkligen! När det bara var 120 täntke jag att det såg superhögt ut :P
Det är konstigt hur mycket ens förra häst påverkar en. Samtidigt som jag är jätteglad att jag hade Lussan (ångrar varken att jag köpte eller sålde :P) så känns det verkligen att det kommer ta ett litet tag innan man vågar lita på hästen och hoppa högre osv. Lussan kunde ju hoppa högt, men ju högre det blir desto mer tänker man ju att de ska stanna. Känner verkligen hur viktigt det är att jag hittar en pålitlig och hoppglad häst som man kan vara trygg med, och inte bara blint tänka "den borde ju ha gått 130, det är inte så högt", för det ÄR det. Särskilt som jag inte har tävlat på ett år, att jag inte ridit häst samt att mitt självförtroende är lite lågt tyvärr i hoppning. Samtidigt som man ska köpa en häst som man kan tävla, träna och utvecklas på. Det är ju det roligaste som finns! Man ska ju inte köpa en skogsmulle för att man är lite osäker, jag vet ju att jag kommer vilja tävla såfort jag känner att jag kan lita på min nya häst!!
Spännande ska det bli att se hur det går med stor häst, bra hoppas jag såklart. Och jag hoppas att jag hittar en snart!


Cumano och Jos Lansink. Min favoritkändishäst!!! Och förresten... Ser ni någon likhet med dendär Cabanel...?`

Haha! Calle kan också flasha och hoppa högt över hindrena ;);)

Ciao!

måste rida snart!!!!

Känner jag, det är trist att vara utan :( På fredag blir det en svängom iallafall, längtar! :D

Haft mentorssamtal, matteprov, engelska nationella speaking, ätit glass med jack och fixat lite random :) Bra dag, men såklart hade den varit ännu bättre om det stått en häst och väntat på mig i stallet :/ Det är långtråkigt att vara utan häst! Men det löser sig ju tids nog, kämpa på Alva :) Bara 7 veckor kvar till sommarlovet, skönt :)


Sommar hade inte varit fel , även om bilden är tagen i 40gradiga Piran! Men idag har jag både ätit glass och plockat blommor iallafall :)

Ciao

Mysimåndag

Bildlektion som innebar stora framsteg i alla projekt utom en utav mina smycken, ringen, vars färg flagnade och bläblä. Men hann med mycket! Även på samhällen hann jag i princip klart med min uppsats, kände verkligen att jag kunde uttnytja tiden, och fick mycket bra hjälp. Imorgon gör jag klart den!! Min geni-morbror ska kolla den, så man får hoppas på bra kritik, har gjort mitt bästa! Första gången vi skriver en uppsats enligt högskoleregler och då kan man ju inte räkna med något fläckfritt ;)

Efter skolan var jag med jack! Vi hade planerat pic-nic men det blåste så tråkigt och så, så vi käkade hos honom, sov en stund och kollade på lite TV. Go eftermiddag :) Nu, hemma, har vi tittat på lite film från helgen i Råby, det är mycket funderingar. I veckan blir det mer hästar, får se hur detta går.
På tal om Calle fick vi en jädra nyhet idag... Hovslagaren kom för att sko och berättade att Calle hade haft en hovböld som nu är utläkt. Typiskt men ändå bra nyheter! Till helgen blir det div 1 final i Fjälkestad, HEJA KARLSKRONA!!!!!! På lördagen går det i 110/120 för junior och 120/130 för seniorerna (alltså grund/omhopp). Då rider följande duktiga karlskroniter i laget:
Gabriella von Koch- Lucky Duffy (junior)
Tove Svensson- Orlando (senior)
Emmy Karlsson- Lucky One (senior)
Caroline Ohlsson- Hekla (senior)
Reserv: Moa Zalar- Cabanel

På söndagen går grundomgången i 120 för junior, 130 för senior, och förhoppningsvis går vi också till omhoppningen efter minst tre nollor och då går det i 130 för junior och 140 för senior. I laget rider då följande:
Moa Zalar- Cabanel (junior)
Tove Svensson- Orlando (senior)
Emmy Karlsson- Lucky One (senior)
Caroline Ohlsson- Hekla (senior)
Reserv: Gabriella von Koch- Lucky Duffy

Självklart tycker jag att Moa skulle fått ordinare plats i laget, men eftersom Calle varit skadad kan jag ändå förstå hur laget tagits ut. Dessutom har de alla gjort riktigt fina resultat, även med fem ryttare hade Karlskrona haft ett starkt lag!! Superkul!! :d
För att kolla in resultat och sånt för våra karlskronaryttare kan ni kolla in följande:
www.klrk.se
www.lenhovda-hk.se
www.orlandolamiro.blogg.se
www.kackenshastar.blogg.se
www.matildaljungberg.blogg.se
www.moazalar.blogg.se
www.justanotherbunchofcrap.blogspot.com

Tror inte jag glömde någon nu?! Kommentera gärna isåfall:)

Världens finaste Calle!
Cabanel
*1995
Concorde-Habanera-Ralmé Z
Äg. Moa Zalar

Gillar den snyggingen skarpt, go get them nu när du är frisk igen :D

Ciao

lite matt...

efter allt matteplugg! Prov på tisdag!!
Har varit i Råby idag och kollat på tävlingar, och nu kollar jag på inspelade Världscupfinalen!! Har kollat dåligt på finalen, men hejar såklart på RGB och Svante! Min favoritryttare är Cameron Hanley, men gillar också Dennis Lynch, Marcus Ehning, Meredith Michaels och Albert Zoer. Däremot är det en ryska med som jag dessvärre tycker rider helt bedrövligt. Jag tycker att det är bra att inte sitta och fisrida utan att man rider aktivt, men hon svänger och flänger och sliter... Nja, inte min favorit.

Idag blir det mer plugg och så ska jag lägga mig tidigt! Imorgon väntar skola och pique-nique med Jaques!!! Hihi.
Sen ska man ju fundera också, filosofi är min melodi ;)

Hoppsugen för övrigt. Hoppas att det har gått superbra för alla som tävlat idag, vet lite resultat men inte alla.

Nu ska jag äta pizza och kolla in världscupen.
Ciao

Helg, strålande helg!

Eller ja, det är ganska molnigt och grått och blåsigt idag, men skönt med helg :)
Sov hos Jack i natt, mysigt :) Vi såg bröllopsfotografen som jag gillade en massa tills den coola killen klippte av allt hår och började se ut som Daniel Westling... Suck.
Idag har jag kommit hem och pluggat en massa! Grovjobbet på min uppsats om Guantánamo är klart, superglad över det! Jag ska slipa på inledning och syfte, fixa källförteckning och göra texten lite kortare bara så är jag good to go!
Annars ska jag verkligen försöka färga håret idag :P Det röda har gått ur ganska mycket, så det ska bättras på :) Sen blir det mer Jack i helgen och så en sväng till Råby imorgon för att kolla på hästtävlingar! KUUUUL!!!
Lycka till passar jag på att säga till alla karlskroniter som åker till lenhovda och tävlar imorgon och så är det väl någon lokal idag med!! :)

Pigg och glad är jag idag!!!!

Ciaociaociao


halva april har gått!

För att resumera de senaste dagarna kan jag säga att det varit mycket hästar och mycket plugg. Eller ja, mycket och mycket hästar, skulle gärna ha mer :P typ en i den tomma boxen i stallet!!
Onsdag innebär varannan vecka Camillaträning. Eftersom Calle har skrittat och så nu fick inte han vara med, så Moa och jag stod på marken, trist nog. I jämförelse iallafall, annars är det såklart jättekul att kolla! Tyckte det gick mkt bra överlag, Camilla hade bra övningar och så som alltid, men hon var lite förkyld :) Passade på att höra mig lite för om hästen jag kollade på igår också. Dock kunde hon inte riktigt placera den bara på namnet :P

Hästen då. Den var jättefin och duktig, jag gillade den! Det är vad jag kan säga än så länge, att jag blev förtjust. Mer om hästletandet kommer senare såklart :) Lite pö om pö..

Idag är jag i skolan, har haft franska precis och har nu hål!

Ciao


mycket som hänt idag också

Dagen har varit fylld med plugg, provridning och lite annat smått och gott.
Provridningen var inte alls på en sådan häst jag annars letar efter, men detta var en som de ville ha ut på foder. Den var bara 6 år gammal, liten bebis, men uppförde sig verkligen som äldre! Den var supersnäll och förlåtande, men väldigt kortgalopperad och mycket ponny, den var bara knappa 160. Dessutom var den prickig!! Häftigt :)
Ska fundera lite på den, absolut.
På torsdag blir det ny provridning, på en som på pappret låter jättebra :)

Imorgon ska jag gå i skolan, städa i stallet och kolla på Camillaträning! Kul :) Ska denna vecka förhoppningsvis hinna med lite pluggeri, eftersom jag har ganska mycket just nu, men tycker att jag kämpar på bra faktiskt!!
Vill gärna träffa min kära pojkvän i helgen också, man saknar ju honom när man inte ses ;)
Men mest sugen är jag såklart på att hitta "MIN" häst. Någon som har just den därute? Det hade varit bra.

Ciao


fullt igång trots hästlösheten

Idag gick jag i skolan till tjugo över elva, hade bara bild, vilket var en kanonstart på veckan :) Det tar sig på både bilden och formen må jag säga!
Efter skolan gick jag på stan med Jack och hans storasyster Alicia! jack fick två t-shirts och en jeansskjorta från Carlings av Alicia, superfint! Vi åt på 1344, vegpasta för mig, och tog även en glass på glassiären, bara jag och jack dock :) Jag tog dumle och melon, supermumsigt, och Jack klassiska choklad och jordgubb :) Sen köpte jag faktiskt en bikiniöverdel och ett par apfräsiga skor också, med fransar och tjafs som jag stirrat länge på!! Från H&m, bikini från lindex :) Sen fick jag en stickad tröja, ett linne och en kofta från Jacks familj också, eller det stod en kartong som man fick ta det man ville ur ;) utresning på hög nivå!

Sedan jag kom hem har jag även pluggat superdupermycket kulturhistoria- renässansen. Tänkte göra lite kuhi och lite matte först, men så kände jag att det var mycket bättre att göra klart det, så behöver jag bara kolla litegrann på dagens svar inför provet på fredag. Matten är till tisdag :) Och så har jag börjat på min guantanamouppsats också, duktigt värre tycker jag!

Nu måste jag faktiskt äta och plocka iordning lite grejer inför morgondagen så att jag är all set inför Top Model klockan 20.00!!

Imorgon blir det spännande provridning igen på en liten prickig kille :) Får se hur detta ter sig!

Ciao

seg i bena

Eftersom jag trots allt kom iväg och provred en häst, men inte i Karupslund utan hos Olof Smith, som jag tror är en jättebra och seriös person! En sjuårig valack som var jättefin, men ingenting för mig :) dock hade den nog riktigt mycket kapacitet att bli väldigt bra, men den var lite känslig och mycket för mig i det läget jag är i nu :) Kul att hoppa ändå!!!!!!! Superduperluperhärligt!

Tisdag är det dags att sätta sig i bilen igen för provridning! Spännande :D

Imorgon blir det ett par timmar skola, bara bild och mentorstid, och sen Jacktime :):)

Ciao

Pluggsöndag

Idag blir det ingen provridning :( Så tråkigt! De hade så mycket att göra så igårkväll hörde de av sig för att be oss komma någon annan dag eller så. Synd att det var så sent, för vi hann inte höra av oss till någon annan dåju. Men vi ska ta tag i detta och har åtminstone en provridning bokad till tisdag! Man vill ju komma igång lite nu, det är redan tråkigt att tänka på att man inte kan rida.. Men provridning=hoppning :) Det var längesen! Härligt!

Idag ska jag alltså plugga, iallafall nu på morgonen, ska skriva en uppsats med typ högskoleregler, som Harvardsystemet och så, med samhällsinriktning, Guanatanamobasen för min del :) Hemskt, men spännande och mycket lärorikt! Gillar både svenska och samhäll så det är ganska ultimat!

Nu ska jag fortsätta med mitt pluggande, kommit igång mycket bra!

Ska också passa på att tacka alla som varit så stöttande med allt med Lussan. Kom på detta när jag såg Toves snälla kommentar. Alla i stallet har varit jättetrevliga och jag har fått mycket stöd, vilket behövs! Också min söta familj och Jack och vänner har varit supersnälla. Tack alla!

Ha en bra dag!
(Och kom ihåg att komma hit med tårta till Moa, jag gillar tårta jag med ;) )

Grattis Moa Svea Maria Zalar!

 


På födelsedagen!
Imorgon, den elfte april tvåtusentio så fyller världens gulligaste systeryster 20 år gammal. Jag ska inte bara hålla henne i handen under promenaden till ålderdomshemmet, där gamlingar som Ghandi, Jesus och Tove Svensson redan håller till!
Fina presenter väntar bästeMoa imorgon och även en tripp med mig och mamma till skåneland för hästäventyr.

Idag har jag alltså varit i skåneland en vända redan, i Sveriges sydligaste ställe, och lämnat Lussan. Hon kommer få det så bra där. Två kompisar som bara älskar henne redan, en familj som kommer ta SÅ bra hand om henne, massa hö och kärlek, men också att få vara ifred ibland :P Nej, det känns tungt och konstigt, men jag ångrar mig inte en sekund. All kärlek till henne, men nu är hon inte min längre. Nu är hon deras. Och det kommer bli bra. Jag har bearbetat detta länge och det känns som att jag kan hantera det bra nu och förstår vikten i att häst och ryttare strävar mot samma mål.

Godnatt, och förresten... Glöm inte att säga grattis till karlskronas coolaste, på http://moazalar.blogg.se eller dendär fejjan som alla snackar om...

Lev länge och väl, hallelujah!


BORDE SOVA NU

men kikade in en snabbis på datan först :)
är hemkommen från supermysigt 7månadersfirande hos jack, såg kick-ass vilket var en superbra film, oväntat nog:) geek is chic som dom säger.

Imorgon ska jag, pappa och lussan åka till skåneland. Ni förstår nog varför, eller hur?!
Just nu har jag försökt att inte tänka på det, tror inte riktigt att jag förstått vad morgondagen innebär riktigt. Hoppas allt går bra bara!!

Godnatti

skola imorgon

för första gången på ganska länge. Jag tycker verkligen att skolan är kul, viktig och intressant. Har aldrig tidigare varit skoltrött även om det var rätt segt att gå till skolan några gånger på högstadiet... Nu känner jag mest bara jaha. Då börjar skolan igen då. jahajaha. Är så nöjd med mina lärare, klasskompisar och programmet, men jag vill mest rida :P Eller snarare hoppa, eller rida med motivation för hoppning och så, precis som jag klagade igår ;)
Idag skrittade jag för övrigt ut med Christian och Lussan var duktig och snäll :) Snuttepluttan <3

Denna veckan känns det som att jag har mycket att göra:
-Komma igång med provridningar, det vill jag verkligen.
-Förhoppningsvis åka med Lussan på vägarna... Håll en tumme.
-Köpa present till Moa, har en men behöver ytterligare en riktigt bra present. 20 år blir pensionären på söndag!
-Fira Moas födelsedag.
-Fira 7 månader, vilket jag och Jack delat på fredag. Eller fira och fira, träffas iallafall :)

Både gillar att ha mycket att göra och ogillar när jag inte har riktig koll på vad jag faktiskt ska göra...
Men snart känns det bättre, så fort jag fyllt i min kalender är allt bra ;)

Dessa brudar plus Agnes, som av någon anledning inte kom med på kortet, ska det bli mycket trevligt att träffa imorgon. Estetare är hetare!

Snart kommer nog bild på hur mitt rum ser ut nu med :d på beställning!!

Ciaociao

Det finns dåliga kläder med bannemig också tråkigt väder...

Idag är det inte regnigt än så länge, men tusan vad grått och äckligt det är. Dock ska jag inte klaga egentligen, jag är glad att snön är borta! Detta vädret är ungefär lika deprimerande men man kan iallafall gå till bussen utan problem.
Bara för att jag skrev detta ser jag nu hur det SPÖREGNAR utanför fönstret. Vet en liten Lussan, vars halstäcke inte var torrt och vars andra halstäcke är iväg på tvättning, som nu står med bar hals och huttrar. Hon vill nog helst inte vara ute, så jag hoppas att det slutar snart.

Idag ska jag äta lunch med jackis, hans pappa och hans pappas flickvän. Mysigt :) Sen i em ska jag rida och fixa med bullisen.

Just nu är jag jäkligt sugen på att ha en häst hemma som väldigt gärna vill hoppa och tävla. Jag vill hoppestudsa och tävelitävla så att det gör ont i benen. Det är ju så roligt!!! Åååååh.

Påtal om det så var det omg 2 i div 1 för häst igår. Alla i laget var nolla i omhoppningen och gick med förra omgångens vinnare till omhoppning, där vi hade en nolla, en åttafelare och två fyrafelare. I laget red:
Gabriella von Koch på Lucky Duffy som junior: 0-0
Emmy Karlsson på Lucky One: 0-8
Caroline Ohlsson på Hekla: 0-4
Tove Svensson på Orlando: 0-4

Ciaociaociao :)

en lång dag till ända.

Vet inte varför denna dag känt så lång, men det gjorde den :O känns som att det är ages ago sen jag gick upp ur sängen, typ att det var förra veckan. Jaja. Nu är kalaset slut iallafall, tårtan var RIKTIGT god. Mumsetipums, man får passa på när någon fyller år :) Gått en promenad nu efteråt emd Bosse och Magnus, supertrevligt! Man får passa på att prata lite med KM när han äntligen är hemma från estocolmo :) På tal om det är jag sugen på att se sällskapsresan! Alva <3 sällskapsresan!!!! Alla filmerna, så goa!

Imorgon ska jag upp i ottan som vanligt, härliga tider, för att rida och göra iordning både till carlos och bullen. Fast om jag konkurrerar om att gå upp tidigt med Moa så ligger jag nog i lä. Toves bil med en plats reserverad för Moa rullar halv sex från Avfelsgärde. Grattis till bedriften att behöva gå upp halv fem när du inte ens ska tävla :)
Imorgon blir det också Jack-time för mig, superduperultramysigt :) På kvällen kommer kanske KM också, kulkul!

Nu ska jag helt enkelt ta och fixa lite kvällsmat, har tillochmed letat recept på nätet för god kvällsmat, men är för lat och för kräsen för 100 % av recepten. Usch. Får väl bli soppa idag också. Jag tröttnar aldrig, men tänkte att man kanske ska variera smaklökarna lite? Men nu skiter jag i det för det är väl struntsamma iallafall. Mina smaklökar är nog redan förstörda om det är så.

Avslutar med ett otroligt roligt skämt :d
Läs följande mening:

Tre häxor tittar på varsen Swatch-klocka. Vilken häxa tittar på vilken Swatch-klocka?

 Gick det bra?Okej, testa den på engelska:

Three witches watch three swatch-watches. Wich witch watch which Swatch-watch?


HAHA. Fort ska det gå också!!

Ciao

laddar inför tårtbak!

Skrittade ut Lussan i morse också, barbacka, mysigt! :d hon är så snäll som låter mig skumpa runt på henne ;) Calle och Moa var också med på promenaden! I stallet lyckades jag också kränga mina mörkgröna, otroligt tjusiga benskydd ;) Tove behövde ett par till Miro så att han inte slår sig i hagen. Bra :)

Kom hem till Jackis som sov i mitt rum, han och mamma brummade sedan in till stan. Mamma skulle köpa lite grejer och jack skulle väl hem och sova ;) Har städat mitt nyfixade, superdupertjusiga och flashiga rum nu och ätit lite kiwi. Moa, den galningen, går en promenad :S förstår mig inte på det där med motion. Ridningen är den enda träningen jag håller på med :)
Senare ska vi luncha hästarna och oss själva, baka tårta och så ska man ju duscha och så också :)
Fördriver tiden genom att kolla på hästar och kolla på TV.
Ikväll blir det KALAAAAAS.

Ciao


påskbestyr

Hunnit med litegrann idag också, man får inte ligga på latsidan :)
Red Lussan barbacka, skrittade en runda, med Calle och Moa idag som promenerade :) Mysigt, Lussans rygg är oväntat rund, hon har en rejäl manke som inte ser sådär inbjudande ut, men som känns desto mindre när man sitter uppepå!
Jag och Moa åkte efter stallet till Kallinge för att hämta morbror Magnus vid flyget, kul att träffas igen! Han var pigg och glad, flygturen hade gått bra :)
Alla vi tre åkte sedan och lunchfodrade hästapållarna.
Back in the house again duschade jag och åt mumsiga köttbullar och stuvade makaroner.

Sedan har jag fixat i mitt rum! Pappa har gjort klart i princip allt med sängen nu, den är inte målad än och det är någon bräda kvar, men sen är det all set! Har fixat med förvaringen under idag, och min bokhylla ser numera oroväckande tom ut ;) När allt är klart ska den ut och får aldrig mer komma tillbaka :) Mitt rum kommer se massa större ut! Jättekul! Och skönt att sängen är högre upp :)

Ikväll ska jag vara med Jacke, supermysigt! Annars är det mest planering och städning i detta huset inför påsk/födelsedagsfika imorgon kväll! Moa bakar bullar idag, hon är i någonslags superduktig period :d

Au bientôt!


hemma igen!

Nu har jag ridit den lilla fisponnyn från Jämjö :) Den var duktig, pigg och glad, om än inte så utbildad än :) Den blev inte så bra kompis med mig tror jag inte, jag testade henne lite och hon fick bannemig kämpa på ;) men det klarade hon bra! Men hon var nog glad att få tillbaka niko i sadeln som känner henne osv.

Har ätit lite tortellini också, alltid mumsigt, och några av Moas nybakade syltkakor... Hmm, hon var inte så glad för det. Men det gör ignet, för det var jag :)

Ikväll ska jag bara chiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilla, kolla på TV och sega lite sådära ;) Sitter såklart och kollar hästar också... Man behöver liksom fokusera på framtdien, annars  blir man både deprimerad och vemodig. VILL HOPPAAAAAAA! Åh, var så längesen:(
Jaja. Kollar lite salustall, vilket enligt mig är en riktigt bra metod att hitta häst. De är ofta väldigt okomplicerade utan olater, annars tas dom inte emot, det finns flera att provrida, många är redan besiktigade innan de kommer till stallet, om man inte trivs kan man oftast byta mot likvärdig häst osv... Man kan också höra sig för med bekanta, tränare mfl vad de tycker om just det stallet, beridaren m.m. På vissa stall kan man även säga precis vad aman vill ha så fixar dom några man kan provrida och känna på! Kollar annonser också, både på hastnet.se och bukefalos.com, men är som sagt positiv till salustall.


Moa och Calle!
Calle har precis några egenskaper som jag söker hos en hopphäst: hoppglad, läromästare, positiv, glad, liten osv. Det letar jag absolut efter hos en häst!
Men han är ingen häst vem som helst kan sitta upp på, han hoppar inte av sig själv. Dessutom har han gått väldigt högt och går absolut bäst på 130-höjder, det är nog alla överrens om. Därför passar han Moa som handen i handsken, hon drar sig inte heller för att han är så superpigg :D Jag vill ha en häst med samma positiva grundtanke som Calle, men utan så mycket rutin/kapacitet och också en som är superenkel och okomplicerad som jag kan göra lite fel på... Känns så onödigt att köpa på sig en häst vars kapacitet man aldrig kommer att uttnyttja. Ett ungefärligt mål på lång sikt kan ju för mig vara att starta 120, kanske inom ett par år, då jag ridit in mig på både storhäst och just den individen, och då behöver jag ingen häst som kan gå 140 imorgon helt enkelt :)
Så tänker jag angående hästköp för mig! Med Calle som exempel på en som jag inte hade kollat på ;) hihih. Men han är nallebjörnisen som alltid bufflar på mig i stallgången, så jag gillar honom!

Annars fick Bullen och Carlos vara ute till nästan fem idag, Calle var även lite naken :) Och så klistrade jag och Moa fast bokstäver på hennes skåp: Moa Zalar & Cabanel
Tjusigt blev det!!

Hästig dag med andra ord!

Hejsvejs

Första april..

... Gillar jag inte! Usch. När jag var liten tyckte jag att det var kul och skämtade ikapp med pappa och morfar... Men nu blir jag bara paranoid! Fick för mig att mamma skulle skämta om att något gått snett med försäljningen av Lussan, fick panik! Men nej, jag skäms nu i efterhand, min bästamamma skulle ju aldrig göra det :) Men skämta inte med mig, helt enkelt! Det är budskapet ;)

Igår var Calle halt igen. Bajs. Det kunde man ju hoppas var ett skämt, men nej. Veterinären på tisdag och missar därmed div 1-hoppningen på söndagen. Stackars storasyster och lillebror!!! Vi känner med er. Nu får vi bara hoppas att det inte är något farligt och att de är good to go till den önskade finalen i div 1 den 24-25 april. Håll en tumme för dom tack!

Annars har jag ridit Lussan idag, morgonpasset blev det. Hon var superduktig! Min lilla snuttiplutti. Hon är världens bästa ponny, det kommer hon alltid vara! Tur att man kan fortsätta säga det, nu när jag ska ha häst :P Bullis har även vaccinerad och vi har avmaskningsspruta redo. Hon måste vara färdigfixad med till flytten!

Nu ska jag äta mat och sen ta mig till bussen. Tio i ett är jag på väg till Jämjö för att rida nikos häst Fiffi! Kul!

Ciao guys

RSS 2.0