Tävlingshelg för heeela KLRK!

Idag var det 80 och 90 (tyvärr får man väl säga, jag var sugen på 95 igen, men ändå) i Snappis. På den stora fina gräsbanan med träden! Banorna var ganska svåra men jätteroliga, tyvärr ganska mycket stopp (som jag uppfattade det iallafal?) och jääättelång omhoppning, knappt inga svängar. Det passar ju dock oss, eftersom min Lussan springer fortare än man tror :D
80 var en bedömning A, med sju hinder. Bedömning A betyder att alla nollor blir likaplacerade. Och nolla var vi! Så en blågul rosett redan 10 på morgonen! Inte illa!
Sen var det dags för 90 hux flux.. Och tro det eller inte, men jag startade trea av 14 startande men min dubbelnolla och tid på ca 30 s höll sig! Vinst på Snappis med! HÄRLIGT! Superglad blir man ju! 2 sekunder till tvåan, sista startanden. Det var nervöst att vänta så länge, men vi lämnade Mjällby med två blågula rosetter i bagaget, en supersnygg bruning och två glada leenden (pappa och jag)!

Och inte kunde Moa vara sämre! Lokal/regionala på KLRK lördag-söndag nu. Hon var på bal nu fredagen, så himla fin var hon! Kommer bilder snart! Även på Tove, som hittat en riktigt snygg klänning med balen bara dagar iväg!
Läs mer om balgrejer på http://nya.bloggis.se/LaMiro och http://moazalar.blogg.se/
I alla fall bestämde sig storasyster för att rida 110 lokalt på lördagen, och 110 och 115 på söndagen (imorgon alltså, kommer resultat då). Calle har haft en pigg period nu, stackars Moa har varit sjuk. Så inställningen inför 110n var: Gud avd bra med lokalt, då får man ju tre stopp på sig!
Men tji fick pessimisten, mina favorit Calle-och Moa kom 2a! startade 2a i klassen och hennes tid höll sig nästan, en hedrande andraplats! Men hon är ju ändå bäst i familjen, hon rider ju LB och jag LC om man ska jämföra ;)
Många Klrkare med såklart, resultat hittas på http://www.klrk.se

Har ju lovat kort på min nya hårfärg, det blir nog inte snart, eftersom nästa vecka är temavecka. Mer om också detta i nästa inlägg, jag ska försöka få in kort på mina fina rosetter och balMoa och pojkvännen Johan (sen mer än två år, de är så gulliga :D som ett gift par när Moa rättade till flugan sa Christian ;)) och även då Tove!

Här kommer i alla fall en bild på Carlos (dock inte från idag)!
calle
Detta är när de kom tvåa i lokala i Jämjö, 110 cm. Christian 3a då, men tyvärr har jag ingen bild på det.

POP!

veckan som gått & uppladdning inför snappis!

Denna veckan har varit sådär så jag knappt kommer ihåg någonting nu i efterhand. Måndag och tisdag var i alla fall härligt fria från skolan, och i tisdags fyllde min morfar Mats 80 år!! Wiihi på honom, bästa morfar. Hoppas han blir 90 och 100 med!

Onsdag började skolan igen, men slapp heldag till halv fyra, idrotten inställd pga att min idrottslärare åkte med killarna till fotbolls-DM, ja för killar då. Som den "idrottsskolan" vi är kom vi sist. Tror inte att de vann en enda match om jag ska vara ärlig. Dan slutade egentligen vid halv två, men vi som inte var klara i slöjden fick stanna. Min lärare, kom över en halvtimme för sent och var tjurig som alltid. Jag var SÅ nära att bara slå sönder min låda och gå där ifrån. Tyvärr kom jag aldrig så långt. Mitt betyg blir iallafall G, vilket inte är särskilt chockerande. Jag brukar verkligen alltid anstränga mig, men nu syns det ju i betyget att jag tycker det är meningslöst med slöjd. Kan ändå räkna bort det, så det är lugnt (:
De andra betygen som vi blivit tilldelade onsdag + torsdag är jag väldigt nöjd med, än så länge har jag höjt mig i 2 ämnen, franska och teknik, och jag hoppas stenhårt på att min biologiuppsats är så bra att jag höjer mig där med. Skulle dock behöva 5 poäng till, för att nå mitt mål 290. Jag är dock jätteglad redan nu för franskan, ska nämligen läsa utökad kurs för att kunna få in franska, så det bådar ju gott att jag klarar av det (:

I onsdags var det inte bara skoldags utan träningsdags, med Camilla i grusen. Kändes som att jag fick ut mycket av träningen, har svårt att hitta ett mellanläge någonstans mellan mitt supermes och flängridning. Sista banan kändes superbra, måste behålla det i kroppen på Luce och mig till Snapphanarna!
Men nu har det krånglat till sig med detta.. Sedan min kära storasyster inte fick iväg en tävlingsanmälan ordentligt har vi varit supernoga med att trycka ut ett "kvitto" eller vad man ska säga. Nu är jag inte anmäld till Snappis (lördag 80 +90)¨, och självklart hittar jag alla andra kvitton, men inte detta. Men vi har en utskrift på att det är betalt! Mamma har ringt till en som ansvarar för förfrågningar, hoppas att allt detta ordnar upp sig. Hade varit så himla typiskt ifall det kört ihop sig nu när jag verkligen har sån superlust att tävla, och det känns så roligt! Det är en ganska bra kontrast till att vara så fruktansvärt skoltrött...

Måste även tilläga här (utan något samband till resten av texten) att Johan Palms singel "Emma-Lee" faktiskt är oväntat bra! Lite sött trallvänlig och sockervaddspoppig så man får den på hjärnan sådär. Jag gillade honom starkt i början av idol, men sen tappade man ju intresset lite när man såg hans helt sjukt galna fans. Har helt glömt bort pojken tills han och storebrorsan dök upp på Babben och Co, eftersom jag inte riktigt lyssnar på den traditionella idolmusiken. Iallfall. Gullig låt, riktigt snygg brorsa! Så trots fansen tummen upp till att han kommit igång (och inte blivit mördad på riktigt, han får väl massa hotelser?).

Måste avsluta inlägget med att önska min syster och hennes ha så kul på balen imorgon, ska försöka ta mig dit och kolla in dem!

Suuunshine!

Tävling i Nybro med bästa Lussan! + random bilder

Igår, söndag, var det alltså dags för tävling på Nybro Ridklubb. Det var få startanden och de skulle ha hästtävlingar också, så ponnyerna flyttades till söndagen, med planerad start 14.00 efter hästarnas sista klass.
Halv fyra startade ponnyerna, med LD. Vi kom strax efter två, jag skulle hoppa andra och tredje klassen. Det var sjuukt tråkigt för både oss och Luce att bara stå där och glo i evigheter. Och speakern... Sämsta jag hört sen jag var fyra eller något. Hon sa knappt en mening rätt, så man var lite irriterad när man tog ut hästapollen... Men älsklingen var SÅ fin på framridningen. Flashade runt och hade ögonen på sig, och kändes kanon med hoppning med, jag gav henne plats att få bra språng kändes det som, så jag var riktigt taggad till första klassen, 90 cm.
Och.. VI VANN! Jag var superglad verkligen, håller fortfarande i sig! Min första vinst, och kanske Lussans med? Hon var så duktig, med på alla svängar och allting!
Banan var rolig att rida, några lustiga bågar och svängar, men inte så värst skrämmande hinder, inga titthinderalls i princip, bara lite grindar (:

Superkul att leda ärevarvet, vi rejsade riktigt en långsida, Lussan tyckte det var riktigt kul ;)

Vi var bara 12 startande tror jag det var, så tre placerade (:

i 95 sen så var banan ganska lik, men några hinder var lite större så man kände det (: superhärligt med stora språng ibland :D

vi var nolla i grunden, men petade näst sista i omhoppningen, så 0 + 4 blev slutresultatet. Riktigt nöjd ändå, jag gasade inte på så mycket i omhoppningen, men tog lite mindre vägar, så efter rivningen (mina vanliga rivningar, blev för kontrollerande, men är jättenöjd att jag inte gjorde det mer än den gången, bara att fortsätta träna. Måste komma upp mer i sadeln också) så hade vi ingen galopp alls i princip, men bästa hästen hoppade i alla fall. VILKEN PÄRLA DEN HÄSTEN HAR BLIVIT!!!! Så underbar, nu är jag supertaggad inför Snappis på lördag. tyvärr är det lokal/regional, så det finns varken två lc eller lc+ 5, så jag får hoppa 80 och 90, men det känns bra ändå. Måste kolla upp hemliga resan som är innan ronneby med! Där finns 90 och 95!


Nu ska Lussan inte behöva anstränga sig så mycket innan onsdagsträningen, ska bli kul att berätta för camilla att det gick så bra!


Idag blir det pluggpluggplugg, morgonen bestod av franska och engelska, nu är även min uppsats i biologin om AIDS klar. Får kämpa på ett tag till, men snart är det hejdå svettis!!!



Nu har jag äntligen orkat ladda över bilder med, så förutom bilder på snyggaste tävlingsponnyn från igår då, kommer bilder på min  skolavslutningsklänning som amanda sytt, mina nya skolavslutningsskor, teckningen på den fina bubblan som de sabbade samtidigt som vår transport, och även bevis på att min skola var psyksjukhus innan!

1
skolavslutningsklänningen!

2
skolavslutningssko!

3
bubblan som var så fin innan idioterna smashade den!

4
bevis!!!!!! sitter i källaren.

6
snyggingen i transporten laddar solcellerna fulla (:

7
biffen!!!

8
konstig bild på tjusig ponny (: hon har små problem med fladdergrejer, som höpåsar i vinden (;



POP!



lite blandade påhitt!

Jag känner att jag måste börja skriva lite strukturerat, vet knappt vad jag skrivit och inte, så nu ska jag få lite ordning på torpet (:

Börjar med att göra vissa lite avundsjuka. Torsdag-tisdag nu är nämligen lediga dagar, åååh vad skönt!
Fredag var en mycket bra dag :D Upp i ottan, åkte och släppte ut Calle och Lucie vid niosnåret, och sen drog jag och min mor in till stan, jag hade nämligen bokat tid till att slinga håret ljust, på Headshape, där Moa ska göra sin balfrisyr (: Litet dilemma där måste jag säga, har hemlig resa med svettsvettsvettskolan på fredagen, så jag missar Moa när hon är så ultratjusig i balfrisyr och sminkning och sin stiliga klänning. Och sen på lördagen är tävling i Ronneby inplanerad, men om vi kommer hem helt sent på natten från turen så missar jag nu både och. Moa och hennes klass var hemma vid sjutiden, hon gick emd på Svettpärlan innan, så jag hoppas med på det!!!! Hon var så himla fin till mösspåtagning, jag blev helt rörd ;) Drömde till och med på natten att jag tog kort på henne som jag sen tatuerade in när jag blev 18 (eftersom min mor inte låter mig tatuera in något konstverk innan). Får se hur det blir med allt detta.

I vilket fall handlade det ju om mig och mitt lilla hår. Efter 3 dagar i två superrufsiga knutar på varsin sida av huvudet var mitt hår helt hemskt. Ändå var frisören impad av att det inte var slitet alls, ingen klippning behövdes. Nu är jag... JORDGUBBSBLOND. Tror jag. Jag gillar ju Timo Räisänen mer än Leona Lewis, så jag har ingne riktig koll. Men det är ljust, mitt vanliga hår är åt det ljusbrun-röda hållet. Jag lovar att lägga ut en bild så fort två dygn gått och jag får duscha som en normal människa! Tur att jag har ridning på schemat dessa dagarna!

Det här med att inte gilla Leona Lewis leder mig in på lite alternativspår. Därför kom jag nu, helt plötsligt, på att jag läste en så GRYM bok för någon dag sedan. Punkindustriell Hårdrockare med Attityd av Louise Halvardsson är riktigt bra och borde läsas av alla. Något helt annat för alla EMDflickor som vill förstå alla punkare, hårdrockare, poppare och emos. Och NEJ, detta är ingen pik kära storasyster, jag har gett upp hoppet om att du ska gilla Her Bright Skies och Babyshambles. tack för att du sträcker dig till Håkan H.

Nä, nu blir det till att ta på pyjamasen. Jag ska tävla imorgon, i Nybro. Kommer förhoppningsvis någon bild på älsklingsLucie, vi hoppas på nollor!
Sista meningarna tillägnar jag:
1. Julia! Fyyyyyy, vad jag saknar henne! Har inte träffat goset på flera veckor. Dock har hon det nu trevligt i Stockholm. Tisdag på stan emd henne blir en trevlig dag :D
2. Radiohead. Galet bra, jag kunde inte ens sluta nynna på No Surprises ens när jag skrittade fram Lussan. Men jag var tvungen i galoppen, eftersom jag tappade ganska mycket fokus. Och min kondition är på Barbapappas nivå.

Hejdååå!

mycket glädje trots en så attans irriterande... skoljävel.

Just nu är det så härligt att ha en häst vid namn Lucie!!! Hon är så go den lilla hästapollen! Inte nog med att träningen gick så sjukt bra förra onsdagen på gräs med bank och titthinder och grejer! Hon har även varit helt underbar varenda dag nu, superpigg på träningen i måndags men jätteambitiös och duktig, det är ändå kul när hon är lite galen (;
Sen tisdag, då stod det ett hinder framför och vi studsade lite med korta vägar och så, sen hoppade jag oxer, och hon bara flög över 105-110 cm något sånt. Härligt att hon inte tvekar längre :D
Min kära syster har varit sjuk nu några dagar så jag tog hand om lillCalle idag, red honom. Han var suuuuperpigg och stark, glad att jag tog pelham ;) men jättekul trots att det inte var så tjusigt!
Stallet har också varit mysmys på senaste tiden, och på söndag är det tävling som gäller, 90 och 95 i Nybro! Jag är lite nervös, första LC+5, men Moa följer med som hästskötare och psykolog (; Det är ju trots allt bara fem cm, och höjden brukar ju aldrig spela någon roll på träning, så jag är positiv. Många på Öland med, det är ju faktiskt kul att ha chans till placering med ;) målet är dock dubbelnolla i 90 och nolla i grundne i 95 (tidsfel i omhoppningen gör verkligen inget!)

Men nu till skolan. FYYYYY vad trött jag är på Svettis nu! Jag vet, det är bara 10 dagar kvar. 3 riktiga dagar. Men ett himla friluftstema dagarna innan hemlig resa (och sen tävling för min de :O)... Usch alltså. Och regnet+ åskan i morse innan ORIENTERING var ju inte favoriten. Jag var riiiiktigt sur! Vi sprang i alla fall, och jag säger bara KLIBB! Usch. Och sen till skolan för kemi och labbprov. Nä, nu är det slut med positiv anda angående den skolan alltså, jag bara längtar efter skolavslutningen.

Dagens gladaste: ett rungande hej tillsammans med mama cass elliot!

you´ve got to make your own kind of music, sing your own special song, make your own kind of music, even if no one sings along!

trevlig shopping och big bash!

Efter sjuka dagar i veckan har jag nu frisknat till ganska mycket, även om näsan rinner till och från :/ svininfluensan säger min dumma syster.

Igår, fredag var det mysig spelning på porslinan (: Big Bash hette det, några från Galärengymnasiets projekt. Drog inte jättemycket folk, som det brukar vara, men hyfsat i alla fall (: Divided By 9, Older Women Younger Men, Deviation, Roadkill 66, Maids of Honor, Melissa, Painted Drumsticks och Widows Peak spelade. Många bra, kul att se att R66 igen, har inte riktigt kollat ordentligt på dem, men fått upp ögonen nu när de vann att spela på Sweden Rock och även åka till Uppsala till Musik Direkts riksfinal. De är verkligen duktiga, kulkul.

Idag åkte jag och mamsi till stan, för att hoppa över till något helt annat, och målet var att gå till Head Shape, en frissa, och beställa tid för slingning till mig, vill ljusa upp håret (: Men det lyckades vi inte med, öppettiderna står ingenstans.
Däremot hann vi med (en halvtimmes försening, förlåt Moa) att köpa tyg, klänningsmönster, kjolmönster, tajts, blommig kjol, vitblommiga skor och gröna skor med rosetter. Härliga inköp alltså!!!! Tack mamma!
Det blir roligt att sy tillsammans också, mysigt att ha egensydda klänningar och så sen (:

Jag & Lussan, Moa & Calle och Tove & Miro skrittade ut en runda sen, och travade lite i grusen. Lussan vaccinerades i torsdags så det är fortfarande lite lugnt för henne. Hon har känts seg flera veckor, men ändå fin. Martingalen fungerar, hon slog upp huvudet i början (livrädd att hon ska nocka mig (; ) och hon känns helt okej. Men sporrarna på imorogn, måste komma till arbete!

Imorgon blir det ridning med pussungen och sen plugg emd Ashi, Ems och Frida. Plus Johan Glans film!!!!! Och kanske Valkyria. Måste dock plugga på riktigt, två betyg hänger på provet i Elektronik vi har på onsdag.
Moa och Calle ska till Mörrum och rida, 110 och 115, lycka till (:

POP!

inte min dag..

idag alltså. Började med att jag cyklade i regn och massa motvind till skolan. Usch, usch, usch! Jättebra förberedelser inför nationellt i matte (svåraste delen) att vara helt klibbig, varmkall och riktigt irriterad. Nä, fy.
Matteprovet kändes svårt, hoppas att jag skrapar ihop lite poäng i alla fall ;)
När provet var slut kände jag hur himla förkyld jag var! Kraxade och hade ont i halsen. Men det var bara att masa sig upp till skolan och vänta på lunchen, som var riktigt äcklig. Sådär så jag inte kunde lukta på den, jag är ju tyvärr så himla kräsen. Det blev knäckebröd och en banan.
Sen SO och jag kände mig ganska död. Vi hade rektorn eftersom min riktiga lärares fru precis fött barn. Hon pratade om massa som jag kunde men bara inte fick fram i huvudet eftersom jag kände mig så sjukaktig.
Vi slutade i alla fall ett och det var bara att cykla igen, till stallet. Där väntade ju duktiga Lussan, som verkligen var duktig idag. Jag orkade bara rida fyrtio minuter, synd när hon är så fin. Men lovar gott inför träningen imorgon.
Som tur är finns min pappa som kan göra i ordning till mig, det var snällt!
Hem igen och sörpla soppa och yoggi. Nu känner jag mig ganska dålig, min plan är att sova bort det i natt.

Fy vilken dag! På torsdag är det nationellt igen, så det är inte mycket att göra utom att friskna till, vilket för övrigt är min plan, eftersom jag hade en trevlig helg framför mig. Så var det tänkt och så ska det bli!
Tur att man kan få hjälp ibland...

POP!

ny tävling och valborgsmys!

Första maj var det dags för tävling emd Lucie igen, 80 och 90 som vanligt.
En lokal ponnyhoppning hemma på gräsbanan var det, och jag är allt som allt otroligt nöjd emd Lussans insats, och även min egen i första klassen. I andra klassen dock... USCH, jag la henne riktigt fel flera gånger, och två ner blev det. Men att hon hoppade trots att jag var helt lost är ju bra! Fina banor och allt, bra tävling trots få startande.

Jules sov också hos moi torsdag till fredag och hängde på till tävlingen, vi hade det mysigt och tittade på sällskapsresan men somnade båda två helt sjukt trötta typ halv elva! haha, vi sov gott i soffan ;)
på fredagen sen sov jag hos henne, i storahuset på arnö. Somnade jättetidigt då med konsigt nog, elva kanske (: Sen åkte vi in till stan på lördagen och fyndade lite på kupan, och jag även ett par öronhängen och superfina skor (: Jeanstyg och liten träklack (: Julia köpte solisar bl.a.
Rikard kom hem från Prag i fredags med, ¨så han var med oss på stan lite på eftermiddagen, det är en trevlig pojk trots att han går så sakta så jag blir helt knas. Men de var glada att återförenas efter en hel vecka ifrån varandra... Vissa människor tröttnar aldrig på varandra;)


Nu blir det segdegveckor för Lucie. Lite uteritter och styrketräning men inte så mycket segt jobb på marken, hon har inte känts motiverad alls på banan, så det blir lagom att inte slipa så mycket på sånt just nu, när vi ändå har ett par veckors uppehåll innan nybro (: tävlingar alltså. Men vi ska ju hoppträna för Camilla ändå såklart!
Jag kommer bara göra massa nationella prov och ha det tråkigt i skolan, så det känns bra att kunna ta det lite lugnt i stallet.

sen har ju min mamma (färgningsfascisten) gått med på att jag ska få ljusa upp håret lite! Wiiiii, det ska bli härligt, är så trött på mitt hår, så det blir kanon!


För att avsluta allt bra som hänt denna helgen kan jag säga att Moa och Christian var och tävlade i Jämjö idag, och efter en del traumatiska upplevelser (bla 4 krashar i en klass!) så blev de tvåa och trea i 110!

GRATTIS!


pop!


RSS 2.0