Det går bra nu!

Hinner bara berätta lite kort just nu, men det går bra nu!

1. Jag är klar med precis alla läxor för denna veckan! Och har även gjort en power-point presentation som ska in nästa vecka, och jag är också klar med engelskan till torsdag om två veckor. Det enda är att jag ska göra tre till frågor till kulturhistorian på fredag, sen är den klar också! Och franskan ska jag börja repetera redan denna vekckan, prov nästa fredag. Känns härligt med sådan framförhållning!

2.JAG GALOPPERADE MED LUSSAN IDAG! Visserligen bara ett varv ungefär, men det var superhärligt!!!!!!!!!


veckan kommer nog fortsätta i samma härliga anda, imorgon slutar jag redan halv ett och ska då rida, så jag har antagligen hela ridhuset för mig själv, och sen ska jag träffa Jack i ett par-tre timmar. På kvällen är det sedan dags för Camillaträning och jag ska kolla på båda grupperna, eftersom det ska vara som en tävling ungefär. heja Moa och Calle (: Härlig dag!


Superduper glada ciaos till alla därute!


tråkigt väder och helt proppmätt

Det är läget just nu. Sov hos Jack igår och idag åt jag, han, moa, mamma och pappa frukost på statt, så jag är fortfarande rätt rejält propmätt. Sitter här på mitt rum och tänkte plugga lite, har tre engelskauppgifter att göra, glosor, text och frågor på texten tills på tisdag, och så en bokrecension som ska vara inne på torsdag, och en uppsats till om ett par veckor. Måste också göra klart min powerpoint presentation om 70-talet, så har jag den gjord. Sen planerar jag att läsa lite i Egalias Döttrar, och kanske måla naglarna. Sen blir det en tur till stallet också såklart. Idag är ja uppe i 20-25 minuter trav!!!! Och hon går verkligen som en klocka, skrittjobbet (länge, massa öppna, sluta, böja, skänkelvikningar etc) verkar göra henne riktigt fin, för i traven jobbar hon på som tusan med bakbenen och har fint tryck (dock är hon ju inte så stark än precis.. :P) samtidigt som hon känns hyfsat avslappnad (stor skillnad mot tidigare då hon lätt blivit för avslappnad och nästan tung, eller superspänd så man knappt känner att man har något i handen)! Väntar med spänning på galoppen såklart..

Annars rullar livet på bra!
Lyssnar på: The Clash- Rock the Casbah och Nationalteatern- Kolla kolla!
pop!

snart är det dags!

Nu är jag hemma för en matbit, innan jag ska bege mig till stallet. Skåne idag ju, och Staffan (:
Tog ledigt från samhällskunskapen, som börjar nu klockan ett, eftersom jag inte hinner vara med mer än någon halvtimme, kändes lite onödigt :P Bara bild för mig idag alltså! Skönt att äta hemma med (:


passar på att göra lite franska nu ett litet tag innan vi ska till stallet, hinner ju inte med något plugg ikväll. Annars lugnt i skolan (:


Wish us good luck!


Over and out

ytterligare en helg har passerat!

ja, nu är helgen slut igen. Gud vad tiden går fort, känns det som! Halva november har redan gått!


I fredags gick jag i skolan från tio över nio till fyra- segt på fredag som alltid, men vi klarar oss, vi är ju esteter  och glada som tusan ;)
Gick lite på stan mellan franskan och kulturhistorian, och hittade två grejer på hm! En tigerliknande, transparant tunika som jag ska ha med velourtights och en liten kjol. Sen hittade jag en sjuuukt snygg läderkjol också! Mycket bra köp, det är jag säker på!
Men när jag gick på stan så helt plötsligt... var min telefon helt knäpp! Den har alltid funkat, men nu blev färgerna helt knäppa, den laggade och stängdes av och väääägrade att gå på igen! Jätteknäppt. Så jag fick klara mig utan mobil...

Hann hem en sväng efter skolan för att byta till en gammal mobil, som funkar rätt bra. Mamma tog hand om Lussan på förmiddagen, eftersom hon fick nya skor på tassabissingarna.
Åkte till Jack och hade mys-idol-kväll med honom, vendela och david. Kom på att när jag gjorde min idol-tippning så missade jag ju helt reza! Ni kan kanske räkna ut då att hon inte heller är någon favorit precis...
Eddie åkte ju, som beräknat ;), ut denna veckan, så nästa vecka är det ju rezas tur. Men alla fyra som blir kvar sen är ju gaaalet bra! Calle är ju min favorit, men de andra ligger verkligen tätt efter!


Sen i lördags tog jag en sväng med Lussan, samtidigt som Moa fixade iordning för tävling. Hon var jättemysig som alltid!!!
Vid ett kom jack, efter jobbet. Vi åt hemmagjord pizza och tittade på massa next på mtv, det var next-maraton ;) Vi åkte också med min kära far till OnOff och tittade på telefon till mig.
Det slutade med en sjukt fin touchmobil från samsung! den heter s5230 och är supertjusigt ROSA!
Jack var lite glad över att jag faktiskt vågade köpa en touch ;)
Men mitt simkort funkar såklart inte i supermobilen! Men jacks och pappas gjorde det! Nu har min duktiga pappa beställt ett nytt simkort, fast jag får ändå samma nummer. TACK pappa! Bäst är du!


snygg va! supernöjd (:


hann vara lite till med jack efteråt, vi åt kladdkaka och sen somnade vi en stund, haha.
Vid halv åtta åkte han iallafall hem, för att på söndagen..
Gick jag upp kvart över fyra! Följde med Moa och Calle (och mamma såklart (: ) till Perstorp på tävling!
Även Christian tävlade med Leo (:
Sammanfattar dagen såhär: Går upp, kan knappt svälja frukosten, det är för tidigt, piggnar till, åker till stallet, packar hö, trixar lite, lastar, somnar i bilen, sover i bilen, lastar ur, trixar lite till, callemoa hoppar, är nollor, men springer lite för fort och missar en sväng, slutar 14 av 70, dvs placerad, christian har fyra fel, sitter och äter våffla och segar i någon timme, lastar ur igen, moacalle hoppar, har ett ner på tvåan för att "moa är dum" (de kommer fel), stannar på trean och går sedan som en klocka, christian har fyra fel, äter korv, åker hem, somnar i bilen, sover i bilen, vaknar, rider lussan en runda, åker hem, träffar morfar som passat hundebunden, äter varma koppen, tittar på top model och bloggar!

Har också precis bestämt att Jack ska följa med när vi ska äta julbord på Kosta Boda Art Hotel den tolfte (: myys!
Nästa helg är det också frukost på statt för hela familjen plus jack och johan (:

OCH imorgon är det (antagligen, förhoppningsvis, osv) sista besöket hos Staffan på ett tag, planen är såklart att Lussan ska bli friskförklarad!

I veckan inte mycket annars, utom att mitt nya simkort ska komma, lussan ska bli frisk, öppet hus på törnströmska och frukost på statt då. Mysig vecka, den rullar nog på fort den med (:

Nu ska jag titta på tv och sega, kanske duscha och göra klart det sista på franskaläxan. Sen blir det nog riktigt god sömn!

Mer imorgon,
Ciao!


sex dagar kvar till återbesök, två och en halv dag till fredag, en dag till vaccinering

På måndag nästa vecka är det dags för återbesök hos Staffan med Lucie igen. Förra gången var hon ju i princip frisk, så jag är otroligt optimistisk, med all rätt känns det som! Nu är det ju bara lite nervöst om vilken igångsättning vi får ;) Hoppas på att jag inte ska skritta och trava på raktspår, för det är jag jäkligt trött på!
Men det är ju verkligen i-landsproblem! (:
Skrittade henny (Lucie det med, vi tycker att hon ser ut som en Henrietta ;) förkortat henny då) idag då, en runda med reflexväst i pytte-droppar-regn är ju bara trevligt om man har en fin häst som henny :D
Sen åkte jag hem och åt nudlar, har pluggat kulturhistoria och så väntar franska och bild också. Ska skissa upp en mall som jag kan ha till tryck. Vi håller på med grafik just nu (: Funderar på lite olika saker... Ska googla på bland annat clown, fjäril, limousin och knuten pistol (ni vet de där fredssymbolerna). Vi får se vad det blir!

Sedan, om strax över två dagar är det ju fredag med. Då är det i princip helg och jag får träffa min Jack igen! Trist att han är sjuk ju :( men i helgen kommer han vara frisk!
Sen är det tävlingsdags för Moa och Calle på söndag med. Lycka till kompisar!

Och imorgon blir det SVININFLUENSAVACCINERING! Usch, blev lite panikslagen när min stålmannen-far sa att det gjorde ont i armen och så, men det får man väl räkna med egentligen. Pappa får inte skrämma upp mig, han har ju inte ens tagit den ;) Blev nästan avskräckt från tatueringar när han sa att han tyckte att det gjorde superont. Min pappa är ju en sån stark karl liksom, han får inte ha ont! Då fattar jag inte hur det ska gå med mig... Har dessutom på något konstigt vänster blivit kort. Alla bara fortsätter växa, men inte jag. I helgen var helt plötsligt Jack väldigt lång. Hur hände det? ...

Tror att jag får stålsätta mig inför sticket så klarar jag nog det med (: Lussan har ju tränat mig att tåla små tjuvnyp ;)



Imorgon blir det alltså vaccinering, men också EOS (musikalproduktion i grupp- modern kejsarens nya kläder, jag ska tydligen vara kejsare i kroppsstrumpa fylld med "fett", dvs skumgummi) och massa såna roliga grejer (: Ingen datorkunskap, hon ska bara maila betygen från provet, lyckospark till mig tack! Skönt att sluta halv ett, inte illa!! Särskilt som vi i princip slutar fyra varje dag nästa termin... Dock fem timmar bild eller något, det är bra!

En sväng till Henny blir det såklart också imorgon.



Ciao!


måndag- full fart mot veckan?

Fyyy vilket tråkigt väder det är nu! Gråa moln täcker himlen och regnet är sånt jobbigt, små droppar som irriterar en som tusan! Mörkt är det med...

Men vi hade bara bild och samhällskunskap idag, som alla måndagar, och de ämnena är ju jättekul :D så rätt bra dag i skolan! Sen har ju jag och Jack två månader idag med, inte illa :P haha, fast Moa och hennes pojkvän Johan har väl tre år eller vad det nu är... Så jag ligger i lä;)


Pluttelussan mådde med bra, men det var alldeles för dåligt väder för promenad, så den lilla grisen (inte bra uttryckt med tanke på svininfluensa-hysterin som råder nu när alla vaccinerar sig) fick vila idag.

På tal om baconsnuvan ska vi nog vaccineras denna veckan, vaccinet är dock slut, så på onsdag börjar de igen när de fått nytt. Hoppas att det är vår tur då, och att vi INTE ska ha pump på gympan, gjorde rätt ont i armarna på frisörerna som fick "pumpa" på nyvaccinerade armar.

Alla pratar en massa om hur dåligt de mådde efter att ha tagit sprutan :O jag börjar nästan bli lite orolig... dock inte riktigt eftersom jag aldrig tyckt att sprutor varit något farligt, men trist att bli sjuk liksom.
Dock har vi det väldigt lugnt och skönt för tillfället i skolan (nu kommer det väl massa läxor bara för att jag sa så), så man missa rju inte tusen grejer iallafall..


Allt för idag, nu väntar mammas hemmagjorda hallonkräm!!!


Ciao!

helgen börjar lida mot sitt slut

Mycket mysig helg (:

Dock blev Jack sjuk igår, han mår verkligen inte bra idag :o feber, helt klart. typiskt, vi har ju två månader imorgon. hoppas han inte har svininfluensan!

Varit hos min ponnyhäst idag med såklart, jag och mamma delade på Lussan och Moa gjorde Calle. Calle skulle nämligen vila, och för att vi skulle vara klara i takt med Moa så tog mamam Lussan en runda och jag mockade (:

Annars rätt lugn dag idag, kollat lite på nätet för insipration för kläder. JAG ÄLSKAR 60-TALET!
Twiggy, a-linje klänningar, söta mönster, hela kittet!

Och...
Är rätt sugen på dessa skorna:
http://dinsko.se/Dam/Modeller/Skor?art=235716&image=_A

snygga! provat dem med, de är sköna och allt!


Det var allt för idag, lite förvirrat inlägg..
Nu ska jag äta min absoluta favoriträtt (bättre än godis): Varma koppen tomat och basilika med nudlar.

Sedan väntar en snabb genomgång i huvudet om mina argument inför debatten imorgon, att läsa lite i svenska boken, och så tyvärr i den dåliga engelskaboken...

Ciao!

heeelg!

Nu har helgen börjat, lördag och allt (: synd att den är så kort (;
I morse åkte jag och storasyster till hästapållarna. De släppte ihop i två hagar, men vi hann iväg, för det var inte förräns halv nio-kvart i nio. Tur! Vill inte att Lussan/Calle ska bli orolig om några springer och busar :P
C och L busade dock lite själva ändå, de hade väl spring i benen. Vid tunneln ungefär låg det ett Marabou-papper som någon (miljöförstörare!) hade slängt där. Hästarna tyckte det var lite hemskt, men de skärpte sig. Typiskt att jag tog tränsbett just idag, brukar ha pessoat annars!

Efter den lilla incidenten gick rundan väldigt bra, vi hade en liten dis´kussion om Idol jag och Moa.
Vi kom fram till att alla gör exakt samma grej varje vecka, men Moa stör sig på Mariette och gillar Eddie och Erik, och jag gillar Calle men stör mig på Eddie och Rabih. Tur att Rabih åkte ut.

Tippar på följande ordning i Idol:
Eddie åker ut nästa vecka.
Mariette åker om två veckor (tyvärr! förlåt Mariette, men de andra är liite bättre)
Sedan åker tyvärr Calle :( :( :( Jag hoppas stenhårt på att han ska vinna ju!
Finalen mellan Erik och Tove då, den vinner Erik med liten, liten marginal (:

Kom ihåg var ni läste detta! ;)



Nu har jag gjort engelskaläxan, kan hela kapitlet och glosorna som ett rinnande vatten (: franskan har jag blivit bra på att läsa, men några glosor tycks jag alltid tappa bort. provenance, provenance, provenance, MÅSTE lära mig det! (betyder som ankommer, från)
Men tar en liten paus från franskan och kör lite samhällskunskap istället. Ska vässa mina argument om folkpartiet!

Sedan blir det lite franska till, lite att läsa i min engelskabok och en dusch innan jag äter, åker till stallet och släpper in. Kvällen= Jack och spelning på Oden!


Lyssnar mest på på Spotify: Nationalteatern, Bo Kaspers Orkester och Ebba Grön!

 Ebba!

Ciaaaaaaaaao!


mysig dag!

Franskan gick bra, kulturhistorian var intressant (jag vill läsa Oidipus!!) och att sluta strax efter två var ju inte helt fel, fredag liksom.
Lussan var superpigg-och glad, red älsklingen en sväng idag, hon var helt som vanligt, trots att hon stått inne två dagar nu. Hon är så duktig! Mysig tur (: Min kära mamma hade ju gjort iordning till mig med, inte illa!

Nu ska jag in till stan snart med "flickvännerna" Ash och Emmelie, ska bli såå kul att träffa dem!

I helgen blir det Oden (40 kr, 19.00, BE THERE! mysbelysning, tripp och older women younger men! kan inte bli fel!) en sväng med brudarna från estet, och så ska jag spendera lite tid med min Jack hade jag tänkt. Även Fars dags-firande i helgen och världens bästa underbaraste Lussan såklart!!!


Nu ska jag se till att läsa lite i min engelskabok (trååååkig!) och plugga in glosor till engelskan (som jag redan kan). Sen ska jag ta bussen till stan och förhoppningsvis ha en superbra kväll!


Ciaociao!


23 timmar och 5 minuter!

23 timmar och 5 minuter, så längesen var det jag bloggade sist. Lite stolt över att jag kommer tillskott idag med ;)

Idag har jag haft veckans segaste dag, torsdagen är ingen kul dag för oss i Es1b. Vi börjar nämligen fem i åtta och slutar tio i fyra. Och har idrott! Men jag gick en promenad, kunde inte vara med pga antibiotikan.
Träffade iallafall min söta fina Lussan idag! Gjorde iordning, borstade, gav metacam och käk till lillprinsessan (:

Nu ikväll ska jag faktiskt plugga järnet, samhällskunskap tills på måndag bla. Ska du företräda Folkpartiet i en debatt, de lottade ut partierna :P Så det gäller att veta en massa om Folkpartiets historia, samt vad dom tycker om skola, utbildning, jobb och arbetslöshet. Sen ska man ju helst veta lite om "motståndarna" också, men det är jag ganska säker på, eftersom vänster är "min sida".

ska också plugga engelska, vanlig text med frågor och ett femtiotal glosor. Sen måste jag läsa ut min engelskabok, och ett kapitel ur min svenskabok. Engelskan har jag valt Ugly av Constance briscoe, och tyvärr... Men jag tycker att den är SÅ dålig! Jag fattar att det är en viktig historia att berätta (dålig uppväxt, instabil mamma som slog henne etc), men det enda som berör mig är sättet de använder ordet "lögn" på. Det är skrämmande starka ord om att ljuga :o resten är dock inte alls i min smak!
Min svenskabok verkar desto bättre. har knappt börjar med Egalias Döttrar, men tycker ändå att alla ska läsa den (: är övertygad om att den är riktigt, riktigt bra (:


Imorgon blir det skola, franska och kultur-och idéhistoria på schemat. Slipper matten, slutar därför rdan kvart över två, häääärligt! Åker till plutteLussan efter skolan, för en liten promenix, och så ska jag borsta och göra irodning såklart. På kvällen blir det till att äta ute på min favoritresturang Montmartre, med mina fina vänner Ash och Emmelie (: lite försenat firande av ashis födelsedag (28 oktober), och min (1 oktober).


Nu ska jag sätta mig med näsan i böckerna ;)
Ciao!


så mycket att göra, så lite blogg!

Ja, min lilla blogg får lida för att jag inte hittar tid att sätta mig och skriva inlägg varje/varannan dag. Blir ju ingen sammanhållning om man inte gör det lite hela tiden!

Ska iallafall försöka bättra mig! Kommer dock ingen lång uppdatering om alla tusen grejer som hänt, eftersom det är de superextrema uppdateringarna som gör att jag drar mig för att skriva när jag inte hunnit på några dagar ;)

En extremt superkanonunderbarfantastisk nyhet är iallafall!

LUCIE ÄR I PRINCIP FRISKFÖRKLARAD!

Jaaaa, score! Hon var extremt mycket bättre i benet, jag kunde inte se någon hälta! Uppenbarligen inte Staffan heller, men han skickade ändå hem henne med bandage runt benet och samma kur som de förra gångerna. Dock behöver hon bara vara lika bra om två veckor när vi ska tillbaka, då är hon klar för igångsättning!
Rätt troligt att det löser sig om två veckor då!


Idag har jag varit i skolan, började klockan 9, med datakunskapsprov. Tror att det gick bra faktiskt! Satsar på VG, det är inte riktigt mitt ämne, så MVG kan faktiskt inte vara ett mål.
Efter datakunskapen drog jag en sväng till vårdcentralen och sen tillbaka till skolan. Eller snarare, gymnasiemässan.
På gymnasiemässan var jag först med Jack, mysigt att träffa honom, även om det bara avr en liten stund. Åt också, Subway. Chicken Tieryaki är mumsig! Sedan satt jag och tecknade ett tag, följt av en runda runt mässan. Delade ut mass Estet-papper!

Kan passa på att promota lite för estet!
Jag är väldigt teoretiskt inriktad, älskar både svenska, engelska, samhällskunskap, kulturhistoria och massa sånt. Men samtidigt så älskar jag att uttrycka mig på andra sätt, framförallt genom bild och teater. Jag är, precis som de allra flesta i min klass, otroligt målinriktad och jag satsar på MVG i de flesta ämnen (nej, inte i datakunskap eller idrott ;) ). Men man kan gå estet ändå! Alla som har fördomar om att esteter super, röker, skiter i skolan, skolkar, går estet för att de inte kommer in någon annanstans, inte har framtidsdrömmar, inte vill läsa vidare etc. Till er kan jag bara säga:
Är man estet är man het! (se nedan för lite mer seriöst svar ;) )

I min klass är vi absolut majoritet som är väldigt studieinriktade och har massa planer inför framtiden! Vi vill läsa på högskola, och för att kunna göra det satsar vi på riktigt bra betyg! Vi gör vårt bästa och är närvarande på lektionerna i princip hela tiden! Om inte är det aldrig på grund av skolk eller liknande.
Jag går estet och jag vill verkligen bli något! Och det kommer jag bli!
Det kan väl alla som skriker "jävla korkade esteter" efter oss tänka på?

Och till er som ska söka till gymnasiet nu:
Välj den linjen du känner inombords att du vill gå! OCh där spelar såklart framtidsdrömmarna roll. Ta reda på massa info om olika linjer du är intresserad av, och när du är riktigt påläst, bara känn efter! För mig blev det väldigt rätt då, och jag hoppas att det kommer bli lika rätt för alla där ute som ska göra detta svåra val!




Idag har jag inte varit hos Lussan emr än lite på lunchen, hälsade p min plutt där hon stod i sin box och såg söt/tjurig ut.

Jag längtar efter att börja jobba igen med min fina tjej!




Imorgon blir det skola, teater (woho!), matte, idrott och engelska! Kul dag, som alltid på estet (: sen ska jag åka till bästa Lussan, och på kvällen förhoppningsvis fortsätta vara duktig och uppdatera bloggen ;)

En stor eloge till alla som orkade läsa om esteter, man får ju säga allt på en gång ;)

Over and Out!

RSS 2.0