Kalmar m.m.

Först...

GRATTIS MAMMA SOM FYLLDE 50 ÅR DEN 28/6-2009!

Det firades med presenter, två brickor i olika storlekar, en badanka som passar in i badrummet och ett antal "presentkort" på bla Ridsport (tidningen alltså). Söndagen innebar också en b-day resa till Kalmar.
Dagen startade med en liten titt i Kalmar Slott,  för att invänta Kalmar Konstmuseums öppning, kl 11.

På Konstmuseét såg vi flera utställningar, "Edward Munch möter G. Karin Andersson", "Rekonstruktion" av Anna Odell, det omtalade projektet där hon låtsades vara psyksjuk och bla gick på Liljeholmsbrons räcke och verkade då vara på väg att ta sitt liv. 1995 var Anna psykiskt sjuk på riktigt, och hade då många suicidala tendeser, och var inlagd på Ekbacken. Hon rymde då till Liljeholmsbron och hade där ett "utbrott" och var på väg att hoppa, vilket då hade dödat henne. Nu 2009 var det hennes examensarbete på Konstfack att då "rekonstruera" på pricken likt scenario. det fick hon också, hon lurade alla, polisen kom och förde henne till den slutna avdelningen på St:Görans psyksjukhus och lades i bälte, tvångsdrogades etc. Hon fick även en diagnos helt hux flux. Detta har alltså skapat stoooor uppståndelse!

Men min personliga favorit var inte någon utav dessa utställningarna utan IRWIN, en utsälltning av en slovensk konstnärsgrupp som var helt fantastisk! Ramarna var en del av verket, min favorit var en ram av fyrkantiga plaströr, fyllda med sedlar. De hade lego med i målningarna, foton och mycket skulpturering över målningarna. Så himla fint var det!
Väldigt svårt att hitta målningarna på foto på nätet, men en hittade jag:
Tyvärr inte min favori, men jäkligt snygg ändå!



För att flytta framåt i tiden då, så kan jag säga att de senaste dagarna har varit stan med Hanna (som är hemma från Karlshamn nu igen) och bad på Knösö med Emmelie, Ashi och Ebba (+ Emmelies plastsyster Hanna och hennes kompis Nico).
Idag blir det träning med Lussan för Camilla, men bara lite lugnt för oss dock.. Det är ju tävling på fredag! Våra första regionala och första LB:s.
Kom och kolla på KLRKs tävlingar fredag-söndag from kl 9.00, alla har jobbat hårt för att få ordning på allt inför tävlingarna! :)

pop!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0