Tisdag.

Tisdagen inleddes med att hela familjen satt bänkade framför TVn och såg ett avsnitt av dexter, säsong 2. Vi följde inte detta från starten när första säsongerna gick på Tv, utan köper istället alla avsnitt på DVD.

för er som aldrig sett ett avsnitt ur denna fantastiska serie: (avslöjar ingenting från säsong 2 för er som bara sett ettan)
Dexter Morgan jobbar som blodanalystekniker på Miamipolisens mordavdelning. Han analyserar blodspår för att hjälpa till med utredningen av mord. Han har ett stadigt förhållande med Rita och är mycket nära hennes två barn Astor och Cody.
Men under fasaden av en genomtrevlig kille finns Seriemördaren Dexter.
Den dexter som såg sin mamma mördas vid en ålder av 3, den Dexter som följer sin styvfars kodex om att bara avliva mördare som "förtjänar att dö". Han har sen han varit liten haft ett enormt behov av att döda, det har inte funnits något annat sätt för honom att klara av att verka vara en normal människa annars. Det har varit det enda som fått honom att känna sig levande. Hans styvpappas kodex skyddar honom från att åka dit samtidigt som den är full av hedern som styvpappa Harry fått av att jobba som polis.... Eller?

Serien är nog bra på alla sätt och vis, introt är antagligen det bästa och mest genomtänkta någonsin. Det speglar verkligen hans fasad av att vara en schysst kille, fastän insidan är svart och stenhård. Dock ändras bilden av honom från första avsnittet säsong 1 till nu, (vi är på avsnitt 5 på säsong 2) men storyn är densamma.
Varenda program överraskar en verkligen, man bara stirrar på TVn, helt tagen.

Alltså! Titta på Michael C. Hall i rollen som Dexter Morgan i serien Dexter, den är verkligen värd det!
Dessutom ser man hur man själv kan sitta och "heja" på en seriemördare och hoppas att han klarar sig undan att bli påkommen... Samtidigt som man tycker att det är helt fruktansvärt att han mördar.



Omslaget till andra säsongen.



utom att jag kände för att slå ett slag för denna sjuka serie händer inget mer idag än packning för Slovenien och stallet.

Pop!


tillägger också nu såhär i efterhand (när jag kollat runt lite på internet) att författaren till böckerna som grundade TVserien heter Jeff Lindsay.
Böckerna finns på engelska och den recensionen jag såg var strålande.
*Darkly Dreaming Dexter
*Dearly Devoted Dexter
*Dexter in the Dark
*Dexter by Design
*Dexter is Delicious
heter böckerna och jag slår vad om att de är fullkomligt lysande. ska checka in efter att vi sett klart serien.
Kan även upplysa er om att Jennifer Carpenter som spelar Debra Morgan, dexters låtsassyster, och Michael C. Hall är gifta sedan ett år tillbaka! Vad gulligt!

Nu är jag klar :)
Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0